Αρχική

Νίκος Λιακόπουλος: Έκανε την διαφορά, αλλά δεν έφτανε!

Ο Αμύντας παρά την μεγάλη προσπάθεια που έκανε για να επιστέψει από το -17 του 24′ και το -13 του 35′ δεν τα κατάφερε και με αυτόν τον τρόπο ηττήθηκε από το Αγρίνιο και πλέον μένει αρκετά πίσω στην βαθμολογία. Το συγκρότημα του Δημήτρη Λιόγα δεν απέδρασε από την πόλη της Αιτωλοακαρνανίας, αφού βρέθηκε σε κακή επιθετικά μέρα, κάτι το οποίο δεν απέτρεψε τον Νίκο Λιακόπουλο, από τo να βρεθεί σε εξαιρετική κατάσταση και να ηγηθεί της προσπάθειας των “πορτοκαλί” να πετύχουν το μεγάλο comeback, που θα τους έδινε τεράστια ψυχολογική αλλά και βαθμολογική ώθηση.

Συγκεκριμένα ο 39χρονος PG αναδείχθηκε πρώτος σκόρερ της ομάδας του μαζί με τον επίσης πολύ αποτελεσματικό Μάριο Δόξα, καθότι πέτυχε 16 πόντους, σημειώνοντας μάλιστα εξαιρετικά ποσοστά (4/6 βολές, 6/8 δίποντα). Ακόμη μάζεψε ένα ριμπάουντ, έδωσε τρεις ασίστ, που θα μπορούσαν να είναι ακόμη περισσότερες αν η αθηναϊκή ομάδα έβρισκε πιο συχνά στόχο από μακριά, ενώ υπέπεσε και σε πέντε λάθη, αφού μετά από κάποιο σημείο η άμυνα του συνόλου του Στέφανου Πέρκου τον πίεσε αρκετά, με στόχο να περιορίσει την δράση του. Επιπλέον έκανε και πράγματα που δεν καταγράφονται στην στατιστική, όπως το γεγονός ότι δυσκόλεψε την λειτουργία των μετόπισθεν του ΑΟΑ μέσω του εξαιρετικού κάθετου παιχνιδιού του, που δημιούργησε αρκετούς χώρους και στους συμπαίκτες του, οι οποίοι ορισμένες φορές τους εκμεταλλεύτηκαν και άλλες όχι.

Γενικότερα πάντως η προσθήκη του πολύπειρου και συνάμα ποιοτικού άσου έχει τονώσει σε μεγάλο βαθμό την επιθετική απόδοση της ομάδας του Δημήτρη Λιόγα, με τον Νίκο Λιακόπουλο να συμβάλει τα μέγιστα τόσο στο σκοράρισμα όσο και στην δημιουργία μετά την επιστροφή του στην Elite League μετά την σεζόν 2019-20, στην οποία μεγαλούργησε ξανά με την φανέλα του Διαγόρα Δρυοπιδέων και μάλιστα τον οδήγησε στην δεύτερη θέση μέχρι την διακοπή εκείνου του πρωταθλήματος. Για του λόγου του αληθές ο άλλοτε άσος του Κολοσσού Ρόδου σημειώνει μέχρι στιγμής 10,3 πόντους ανά παιχνίδι και μοιράζει 5,7 τελικές πάσες, ενώ έχει την δυνατότητα να ανεβάσει περαιτέρω την ήδη πολύ ικανοποιητική στατιστική του εικόνα και να παίξει ακόμη καθοριστικότερο ρόλο στην προσπάθεια που θα κάνει η ομάδα του, για να σώσει την παρτίδα και να παρατείνει για ακόμη μία σεζόν την ήδη μακρά παρουσία της στην δεύτερη τη τάξει Εθνική Κατηγορία.

Αναλυτικά οι επιδόσεις του στους μέχρι τώρα αγώνες που έχει δώσει:

Με Κόροιβο: 5 πόντοι, 5 ασίστ

Με Καβάλα: 10 πόντοι, 10 ασίστ

Με Αγρίνιο: 16 πόντοι, 3 ασίστ

The post Νίκος Λιακόπουλος: Έκανε την διαφορά, αλλά δεν έφτανε! appeared first on Basketblog.