Αρχική

Νέο «μπάμ» με Βασίλη Μαντζόλα έκανε η Α.Ε. Κοζάνης

999757_10201918292985320_149023744_nΟ 29χρονος αμυντικός Βασίλης Μαντζόλας, με δεκαετή εμπειρία στη Δ’ Εθνική, συμφώνησε με τους «κιτρινόμαυρους» και άρχισε ήδη τις προπονήσεις με την ομάδα. Ο Μαντζόλας προέρχεται από την ακαδημία της Α.Ε. Κοζάνης ενώ σε ηλικία 15 ετών “ανέβηκε” στην ανδρική ομάδα της ΑΕΚ στην οποία αγωνίστηκε για 3 χρόνια.

Το 2001-02 μάλιστα ήταν μέλος της ομάδας της ΑΕΚ που κατέκτησε το “νταμπλ” (πρωτάθλημα Α’ Κατηγορίας και Κύπελλο ΕΠΣ Κοζάνης) και ανέβηκε στη Δ’ Εθνική. Το 2002 ο Μαντζόλας έφυγε στις Σέρρες για σπουδές όπου αγωνίστηκε για 4 χρόνια στη Δ’ Εθνική στον Απόλλωνα Παραλιμνίου και στον Πανσουλιακό Νέου Σουλίου.

Μετά την επιστροφή του στην Κοζάνη ο Βασίλης Μαντζόλας αγωνίστηκε στην Κοζάνη, την Α.Ε. Σιάτιστας, τη Γαλατινή, την Α.Ε. Ποντίων Βατολάκκου, τον Εθνικό Βατερού και πρόσφατα τον Μακεδονικό Κοζάνης, με όλες τις παρουσίες αυτές στη Δ’ Εθνική.

Ο Βασίλης Μαντζόλας προστίθεται στα “ηχηρά” ονόματα που ήρθαν φέτος στους κιτρινόμαυρους όπως ο Χρήστος Καραγεώργος (πρώτος σκόρερ Α’ Κατηγορίας τις τελευταίες δύο χρονιές), ο Ηλίας Παπαντωνίου, ο Χάρης Σακαλής, ο Κυριάκος Σαριόγλου, ο Γιάννης Σκρέκας και ο Θόδωρος Τσαρσιταλίδης (πρώτος σκόρερ Β’ Κατηγορίας πέρυσι και Γ’ Κατηγορίας πρόπερσι).

Λιγότερο γνωστοί αλλά εξίσου ταλαντούχοι είναι οι τερματοφύλακες Θωμάς Καραλίγκας (από Μ.Α.Π.Σ. Αγίας Παρασκευής) και Δημήτρης Ψωμιάδης (από Μακεδονικό Σιάτιστας), ο έμπειρος Χρήστος Καλαμάκης (από Διαγόρα Αμπελικού Καρδίτσας), καθώς και οι νεαροί Θανάσης Σαλονικίδης (από Εθνικό Βατερού) και Βασίλης Παναγιωτίδης (από Ελπίδες ΑΕΚ).

Με τις 12 αυτές μεταγραφές, καθώς και τους παίκτες που παρέμειναν από πέρυσι, η Α.Ε. Κοζάνης ολοκλήρωσε ένα πολύ ισχυρό ρόστερ που έχει ως μοναδικό στόχο τουλάχιστον την πρώτη τριάδα της βαθμολογίας του προσεχούς πρωταθλήματος Α’ Κατηγορίας 2013-14.