Αρχική

Με 6 Μετάλλια επέστρεψε η Μακεδονική Δύναμη από το Βέλγιο

 Στις Βρυξέλλες ήταν το τριήμερο 5-7 Δεκεμβρίου 2014 η εννεαμελής αποστολή της Μακεδονικής Δύναμης Κοζάνης  όπου αγωνίστηκε στο διεθνές πρωτάθλημα του ολυμπιακού αγωνίσματος taekwondo ΄΄Indoor Brussels 2014΄΄ Στο πρωτάθλημα συμμετείχαν 12 χώρες με τον αριθμό των συμμετεχόντων να ξεπερνά τους 600, ανάμεσά τους και πολλοί αθλητές υψηλών επιδόσεων που με την παρουσία τους ανέβασαν τον ανταγωνισμό του πρωταθλήματος.


Από τους 9 αθλητές μας οι 6 κατάφεραν να ανέβουν στο βάθρο των νικητών κατακτώντας τα παρακάτω μετάλλια : Χρυσό μετάλλιο για τον πρωταθλητή Ευρώπης Μεχτερίδη Στέλιο, στην ολυμπιακή κατηγορία βάρους -68 κιλά,
Αργυρό μετάλλιο για την πανελλήνια πρωταθλήτρια του 2013 Τσάμπουρα Μαριάννα στην κατηγορία  -59 κιλά
Χάλκινο μετάλλιο για τον 3 φορές πρωταθλητή Ευρώπης Χασιώτη Θεόδωρο στην κατηγορία +87 κιλά
Χάλκινο μετάλλιο για τον πανελληνιονίκη του 2013 Μπουντιούκο Σπινάρη Νικόλαο στην κατηγορία  -65 κιλά
Χάλκινο μετάλλιο για την Γκαραβέλλα Αικατερίνη-Ιωάννα στην κατηγορία    -52 κιλά
Χάλκινο μετάλλιο για την Νικολαΐδου Αναστασία στην κατηγορία  -59 κιλά.
Τους αθλητές συνόδευσε και καθοδήγησε ο προπονητής της αγωνιστικής ομάδας κύριος Αλμασίδης Χρήστος ο οποίος δήλωσε:
« από αγώνα σε αγώνα βλέπω τους αθλητές μας να γίνονται καλύτεροι, βελτιώνεται η ψυχολογία τους- το σημαντικό ίσως κομμάτι για έναν αθλητή αφού σχετίζεται άμεσα με την διάθεσή του τόσο στην προπόνηση όσο και στον αγώνα, βελτιώνεται η αγωνιστική τους ετοιμότητα που ορίζεται κατά βάση από το πόσο συχνά κάποιος αγωνίζεται και για τους αθλητές που στον ετήσιο προγραμματισμό τους θέλουν να πρωταγωνιστήσουν σε εθνικό επίπεδο η συχνή επαφή με αγώνες και ειδικά διεθνείς είναι η καλύτερη συνταγή για την επιτυχία. Είμαστε σε πολύ καλό δρόμο, ελπίζω και εύχομαι το 2015 να είναι μία χρονιά εξίσου πετυχημένη και να έχουμε πολλούς από τους αθλητές μας στην εθνική ομάδα. Καθημερινά μαζί με τους συναδέλφους προπονητές και τους ίδιους τους αθλητές κάνουμε έναν αδιάκοπο και πολύ δύσκολο αγώνα».
Ο πρόεδρος του συλλόγου κύριος Πουτογλίδης Γεώργιος και το Δ.Σ. συγχαίρει τους αθλητές για την συμμετοχή και τις διακρίσεις τους.