Αρχική

Με τη συμμετοχή 74 αθλητών πραγματοποιήθηκε ο 11ος αγώνας δρόμου στον Αυγερινό (βίντεο)

 Με τη συμμετοχή 74 αθλητών(70 ανδρών και 4 γυναικών), πραγματοποιήθηκε την Κυριακή, ο 11ος αγώνας δρόμου στον Αυγερινό, μια διοργάνωση που κεντρίζει τα τελευταία χρόνια τους αθλητές μεγάλων αποστάσεων. Και φέτος αθλητές από πολλές περιοχές της Ελλάδας βρέθηκαν στο όμορφο χωριό του Βοΐου, στηρίζοντας τη διοργάνωση που παρακολούθησε αρκετός κόσμος.


Ο αγώνας διεξάγεται σε μια πανέμορφη διαδρομή με πλούσια βλάστηση σε δασώδη περιοχή, με υψομετρικές διαφορές ξεκινώντας από τα 1050 μέτρα στην πλατεία του χωριού (σημείο εκκίνησης και τερματισμού) και φτάνοντας στα 1300 μέτρα (μέσον της διαδρομής). Τα περισσότερα χιλιόμετρα είναι άσφαλτος  και τα 7 χιλιόμετρα (περίπου) χωματόδρομος.

Στα μισά περίπου της διαδρομής οι αθλητές συναντούν την Ιερά Μονή Αγίας Τριάδος, η οποία χτίστηκε στα τέλη του 18ου αιώνα. Μοναδικής αξίας και ομορφιάς είναι οι τοιχογραφίες της Μονής, οι οποίες είναι έργο των περίφημων χιοναδιτών ζωγράφων. 

Νικητής του αγώνα αναδείχθηκε ο Δημήτριος Γάζος, ενώ στον Αυγερινό βρέθηκε και ο Έλληνας πρωταθλητής, Μιχάλης Παρμάκης, ο οποίος όμως δεν αγωνίστηκε λόγω ενός μικροτραυματισμού. Ξεχωριστές απονομές έγιναν για τις γυναίκες που συμμετείχαν, στους ηλικιωμένους αθλητές, ενώ βραβεύτηκε και ο νεότερος αθλητής.

Τη διοργάνωση είχε για άλλη μία φορά, ο Πολιτιστικός Σύλλογος Αυγερινού με το Δήμο Βοΐου, ενώ σημαντική ήταν η συμβολή των εθελοντών που συνέβαλαν στην πραγματοποίηση του αγώνα.

Όπως τόνισε ο Πρόεδρος του Συλλόγου, Δημήτρης Βαργιάμης, ο αγώνας δρόμου στέλνει μηνύματα για αξίες και ιδανικά που έχουν χαθεί.