Αρχική

Με μεγάλη επιτυχία πραγματοποιήθηκε ο 1ος Αγώνας Δρόμου στη Νεάπολη Κοζάνης

1ος αγώνας δρόμου Νεάπολης ΚοζάνηςΜε μεγάλη επιτυχία πραγματοποιήθηκε ο 1ος  Αγώνας Δρόμου στη Νεάπολη Κοζάνης το πρωί της Κυριακής 28 Ιουνίου 2015.
Η εκκίνηση του Αγώνα Δρόμου έγινε από το Δημοτικό Σχολείο της Νεάπολης, παρουσία του Δημάρχου Βοΐου Δημητρίου Λαμπρόπουλου, ο οποίος χαιρέτησε τους συνδιοργανωτές της  εκδήλωσης για την άριστη προετοιμασία και ευχαρίστησε τους 620 περίπου δρομείς που ήλθαν από δεκάδες  πόλεις και περιοχές της Ελλάδας. Συνολικά, στον αγώνα έλαβαν μέρος  220 αθλητές στην κατηγορία των  10 χμ, και 280 αθλητές στην κατηγορία των 5 χμ και 120 μικροί αθλητές στον παιδικό αγώνα των 1000 μέτρων.
Η υπέροχη διαδρομή ως το χωριό της Περιστέρας με το καταπληκτικό φυσικό τοπίο  αποζημίωσε τους αγωνιζόμενους.
Όλοι οι αθλητές τιμήθηκαν με  μετάλλια για την συμμετοχή τους στον αγώνα.
Οι τρεις πρώτοι δρομείς στην κατηγορία των ανδρών και των γυναικών αντίστοιχα,  καθώς επίσης και ένας ογδοντάχρονος δρομέας από τα Τρίκαλα, βραβεύθηκαν με ειδικές διακρίσεις.
Τη συνδιοργάνωση της εκδήλωσης είχαν  ο Δήμος Βοΐου, η Περιφέρεια Δυτικής Μακεδονίας, ο Πολιτιστικός Σύλλογος Νεάπολης, ο Σύλλογος Γυναικών Νεάπολης, ο Εμπορικός Σύλλογος, οι δρομείς Νεάπολης, ο Α.Σ. Αλιάκμων Νεάπολης Κοζάνης, ο Φ.Ο.Νεάπολης, ο Πανβοϊακός Σύλλογος, ο Αθλητικός Σύλλογος Φλόγα, το Αστυνομικό Τμήμα Νεάπολης, ο Σύλλογος Ραδιοερασιτεχνών, καθώς επίσης, και πλήθος εθελοντών και εθελοντριών από όλη την πόλη που συνέβαλαν με ποικίλους τρόπους στην διεξαγωγή της εκδήλωσης. Την ιατρική παρακολούθηση ανέλαβε ο καρδιολόγος κ. Μπαντόλας Εμμανουήλ. Την φωτογραφική κάλυψη και διαδικτυακή ενημέρωση η ιστοσελίδα :to voion.com.
Ο Δήμος Βοΐου συγχαίρει τους διοργανωτές του αγώνα για την άρτια προετοιμασία και διοργάνωση, αλλά και όλους όσους συμμετείχαν στον αγώνα, για την προσπάθεια που κατέβαλαν, και τους ευχαριστεί για την μεγάλη ανταπόκριση. Επίσης, ευχαριστεί τα εμπορικά καταστήματα της περιοχής που ενίσχυσαν την προσπάθεια του αγώνα με τις προσφορές τους.

Από το Δήμο