Αρχική

Με δυο Αργυρά Μετάλλια στην Ολλανδία η Μακεδονική Δύναμη Κοζάνης

  Επέστρεψε η αποστολή της Μακεδονικής Δύναμης από το διεθνές G2 πρωτάθλημα taekwondo της Ολλανδίας όπου διεξήχθη το τριήμερο 13, 14 και 15 Μαρτίου  2015. Μία από τις μεγαλύτερες διοργανώσεις  της Ευρώπης με τις συμμετοχές να ξεπερνούν τους 1.000 αθλητές από 60 χώρες.
 Πιστή στα ραντεβού των μεγάλων διοργανώσεων, ανά τον κόσμο, η Μακεδονική Δύναμη συμμετείχε με 5 αθλητές σε αυτή την διοργάνωση εκ των οποίων δύο αθλητές, τα αδέλφια Αθανάσιος και Νικόλας Μπουντιούκος  Σπινάρης κατέκτησαν τα αργυρά μετάλλια στις κατηγορίες -78kg εφήβων και -68kg παίδων αντίστοιχα.


 Μάλιστα ο Αθανάσιος αν και για πρώτη φορά αγωνίστηκε στην κατηγορία των εφήβων, έχοντας να αντιμετωπίσει αθλητές κατά 2 χρόνια μεγαλύτερούς του κατάφερε να κάνει 4 αγώνες και να φτάσει στον τελικό, μένοντας στο αργυρό μετάλλιο και αφήνοντας θετικές εντυπώσεις και υποσχέσεις για το μέλλον.

Και οι υπόλοιποι αθλητές μας έκαναν μία άκρως ικανοποιητική εμφάνιση, πιο συγκεκριμένα ο Μεχτερίδης Στέλιος στην κατηγορία των -68kg ανδρών ενώ κέρδισε στον 1ο αγώνα τον Ρώσο αθλητή δεν τα κατάφερε στον 2ο αγώνα με τον αθλητή από την Αγγλία. 
Η Μαλούτα Ερασμία κέρδισε κι αυτή στον 1ο  αγώνα της την αθλήτρια από την Πολωνία, έχασε όμως στον 2ο από την Αγγλίδα αντίπαλο. Η Τσάμπουρα  Άννα-Μαρία είχε δύσκολη αντίπαλο και έχασε στον 1ο αγώνα από την αθλήτρια του Βελγίου η οποία ήταν μάλιστα και στην ολυμπιακή ομάδα νέων του Βελγίου.
Αθανάσιος  Μπουντιούκος  Σπινάρης
Νικόλας Μπουντιούκος  Σπινάρης
     Την αποστολή συνόδευσε ο προπονητής της αγωνιστικής ομάδας κύριος Αλμασίδης Χρήστος ο οποίος εξέφρασε την ικανοποίησή του για την παρουσία των αθλητών του συλλόγου τονίζοντας το πόσο σημαντική είναι η συμμετοχή σε τέτοιες μεγάλες διοργανώσεις και μάλιστα ανά τακτά χρονικά διαστήματα. Με αυτόν τον τρόπο τα παιδιά έχουν συνεχώς πλήρη εικόνα για το που βρίσκονται αγωνιστικά, θέτοντας έτσι όλο και πιο υψηλούς στόχους. Αυτή η διοργάνωση επειδή ήταν και η μόνη G2 στην Ευρώπη  προσέλκυσε πολλούς διακεκριμένους αθλητές, ολυμπιονίκες, παγκόσμιους και πρωταθλητές ηπείρων γεγονός που αποτελεί ξεχωριστή εμπειρία και λόγω του ότι αγωνίστηκαν αλλά και γιατί είχαν την ευκαιρία να δουν εν δράση πολλούς και καλούς αθλητές Σε 50 μέρες 3 αθλητές μας θα αγωνιστούν, με την εθνική μας ομάδα, στο παγκόσμιο πρωτάθλημα της Ρωσίας οπότε κρίνεται απαραίτητη η συμμετοχή μας σε μεγάλες διοργανώσεις σαν αυτή της Ολλανδίας.
Το Δ.Σ. συγχαίρει όλους τους αθλητές για την συμμετοχή και τις διακρίσεις τους.