Αρχική

Μεγάλη συμμετοχή στον 7ο Παραλίμνιο Αγώνα Δρόμου Ρυμνίου (ΦΩΤΟ – ΒΙΝΤΕΟ 14’)

7ο Παραλίμνιο Αγώνα Δρόμου Ρυμνίου 1Μεγάλη συμμετοχή και φέτος στον 7ο Παραλίμνιο Αγώνα Δρόμου Ρυμνίου, αφού εκατόν δεκάξι (116) δρομείς από διάφορα μέρη της Ελλάδας βρέθηκαν στην εκκίνηση της διαδρομής των 15 χλμ και περί τους πενήντα (50) στον περιπατητικό δρόμο των 5 χλμ.

7ο Παραλίμνιο Αγώνα Δρόμου Ρυμνίου 2Η εκκίνηση δόθηκε στις 10:00πμ το πρωί της Κυριακής 6 Σεπτεμβρίου 2015 από την πλατεία του Ρυμνίου. Η διαδρομή περιελάμβανε τη διέλευση με επιστροφή της γέφυρας Ρυμνίου, την ασφάλτινη περί τα 4,5 χλμ διαδρομή προς Ζιδάνι, την παραλίμνια χωμάτινη διαδρομή μέσω του πλατανόδασους Ρυμνίου και τον τερματισμό στην πλατεία του χωριού.

7ο Παραλίμνιο Αγώνα Δρόμου Ρυμνίου 3Διαδρομή που άφησε απόλυτα ικανοποιημένους τους δρομείς από την ομορφιά του τοπίου και τις παροχές υποστήριξης. Ταλαιπώρησε πάντως αρκετά τους δρομείς η υπερβολική -για την εποχή- ζέστη που επικρατούσε την ώρα του αγώνα. Ο περιπατητικός δρόμος περιελάμβανε τη διαδρομή μέχρι το πλατανόδασος Ρυμνίου και την επιστροφή στην πλατεία.

7ο Παραλίμνιο Αγώνα Δρόμου Ρυμνίου 4Οι νικητές στις δυο κύριες κατηγορίες ανδρών και γυναικών, που τους απονεμήθηκαν τα αντίστοιχα μετάλλια και κύπελλα, ήταν:

7ο Παραλίμνιο Αγώνα Δρόμου Ρυμνίου 5Α. ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ ΑΝΔΡΩΝ

1ος Κουτσουμπίδης Δημήτρης, του ΣΔΟ Εορδαίας, με χρόνο 0:57:17
2ος Μπογιατζής Θωμάς, του ΣΔΟ Εορδαίας, με χρόνο 1:01:17
3ος Κοτσαγιαννίδης Βαλάντης, του ΣΔΥ Κοζάνης, με χρόνο 1:02:24

7ο Παραλίμνιο Αγώνα Δρόμου Ρυμνίου 6Β. ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ ΓΥΝΑΙΚΩΝ

1η Χαιροπούλου Δήμητρα, του ΣΔΥ Κοζάνης, με χρόνο 1:11:16
2η Βασδάρη Σουζάνα, του ΣΔΥ Κοζάνης, με χρόνο 1:13:10
3η Τζώη Ελεάνα, ανεξάρτητη από Ιωάννινα, με χρόνο 1:13:40
Σε όλους τους δρομείς απονεμήθηκαν αναμνηστικά μετάλλια.

7ο Παραλίμνιο Αγώνα Δρόμου Ρυμνίου 7Επιπλέον στις ειδικές βραβεύσεις, απονεμήθηκε κύπελλο για την προσφορά τους με τη διαρκή παρουσία τους στους αγώνες δρόμου του Ρυμνίου, στην Ελληνική Ομάδα Διάσωσης και στον ΥΗΣ Πολυφύτου (διάθεση ασθενοφόρου, το κύπελλο παρέλαβε ο οδηγός Κώστας Τόλιος). Ακόμη απονεμήθηκε κύπελλο και στον γηραιότερο συμμετέχοντα στον αγώνα, που ήταν ο Μπελής Αστέριος (70ετής, γεννημένος το 1945).
Τέλος προς τιμή των συμμετεχόντων αθλητών, των συνοδών και επισκεπτών καθώς και όλων των παρευρισκομένων, δόθηκε μικρή δεξίωση με εδέσματα που ετοίμασαν οι γυναίκες του χωριού.

Διοργανώθηκε από το Μορφωτικό Αθλητικό Σύλλογο Ρυμνίου, σε συνεργασία με την Περιφέρεια Δυτικής Μακεδονίας, το Σύλλογο Δρομέων Υγείας Κοζάνης (το γενικό πρόσταγμα του αγώνα είχε ο πρόεδρος του ΣΔΥΚ Τάκης Σταθόπουλος), τον Οργανισμό Αθλητισμού – Πολιτισμού – Νεολαίας Δήμου Κοζάνης και το Δήμο Σερβίων – Βελβεντού. Χρέη γιατρού αγώνα εκτελούσε εθελοντικά ο Ευστ. Κουλούρης.


ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ 7ου ΠΑΡΑΛΙΜΝΙΟΥ ΔΡΟΜΟΥ ΡΥΜΝΙΟΥ 15χλμ

Γ.Μαστρ./mikrovalto.gr

(ΦΩΤΟ: Σάββας Χριστοδούλου – Γιώργος Μαστρ.)