Αρχική

Μέτρα ασφαλείας Κοζάνη-Λάρισα

Μετά την σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε στο γραφείο του Αστυνομικού Διευθυντή Κοζάνης την Πέμπτη 27-3-2014 ανάμεσα σε εκπροσώπους της Αστυνομικής Διεύθυνσης Κοζάνης, της ΕΠΣ Κοζάνης, της Κοζάνη Φ.Σ. και της Λάρισα 1964 Α.Ε. (δεν παραβρέθηκε εκπρόσωπος του Δ.Α.Κ. Κοζάνης), σχετικά με τον αγώνα πρωταθλήματος Γ” Εθνικής Κοζάνη Φ.Σ. – Λάρισα 1964 Α.Ε. την ερχόμενη Κυριακή 30-3-2014 στις 16.00, αποφασίστηκαν τα εξής:

1. Να ληφθούν αυξημένα μέτρα τάξης, ασφαλείας και τροχαίας πριν, κατά τη διάρκεια και μετά τη λήξη του αγώνα.

Ειδικότερα:

α. Οι φίλαθλοι της Λάρισας θα εισέλθουν από την κεντρική είσοδο του ΔΑΚ Κοζάνης και θα καταλάβουν τις εξέδρες της κερκίδας 1 (η κερκίδα πλησιέστερα στην κεντρική είσοδο).

β. Οι φίλαθλοι της Κοζάνης θα εισέλθουν από την βορειοδυτική είσοδο (η είσοδος δίπλα στο κεντρικό κυλικείο του σταδίου) και θα καταλάβουν τις εξέδρες της κερκίδας 2 («σκεπαστή») και κερκίδας 3 (κερκίδα πλησιέστερα στα αποδυτήρια).

γ. Ο επικεφαλής των μέτρων, μετά από ενημέρωση των ομάδων, διατηρεί το δικαίωμα να προβεί σε ανακατατάξεις θέσεων των φιλάθλων, εφ” όσον απαιτηθεί από την εξέλιξη των συνθηκών του αγώνα.

δ. Μεταξύ των φιλάθλων, με μέριμνα του επικεφαλής των μέτρων θα δημιουργηθούν ζώνες ασφαλείας, ικανής απόστασης, για την αποτροπή επεισοδίων και ρίψης αντικειμένων.

ε. Απαγορεύεται η προσέγγιση και η είσοδος φιλάθλων στο γήπεδο που δεν διαθέτουν εισιτήρια, όσων τελούν σε προφανή κατάσταση μέθης ή ευρίσκονται υπό την επήρεια ναρκωτικών ουσιών.

στ. Απαγορεύεται για λόγους ασφαλείας η προσέγγιση και η είσοδος φιλάθλων στο γήπεδο οι οποίοι φέρουν διακριτικά άλλων ομάδων (π.χ. φανέλες, μπουφάν, κασκόλ, καπέλα, πανό κ.α.) με χαρακτηριστικό τρόπο που ενδεχομένως να καταδεικνύει όχι παρακολούθηση, άλλα πρόκληση έντασης και επεισοδίων, λαμβάνοντας υπόψη το γεγονός αντιπαλότητας οργανωμένων φιλάθλων μεταξύ ομάδων.

ζ. Διενέργεια ελέγχου των εισερχομένων στο γήπεδο φιλάθλων, ώστε να αποτραπεί η εισαγωγή απαγορευμένων αντικειμένων (φωτοβολίδων, πυροτεχνημάτων, βεγγαλικών, ρολών ταμειακών μηχανών, αναπτήρων και άλλων αντικειμένων πρόσφορων για επίθεση).

η. Με μέριμνα της Διοίκησης του Δ.Α.Κ. Κοζάνης και της Κοζάνη Φ.Σ. να ενημερωθούν οι υπεύθυνοι των κυλικείων ότι, απαγορεύεται από τα κυλικεία του Δ.Α.Κ. Κοζάνης η κατοχή προς διάθεση και διάθεση στο καταναλωτικό κοινό οινοπνευματωδών ποτών, καθώς επίσης και εμφιαλωμένων νερών, αναψυκτικών, χυμών και άλλων ροφημάτων γενικώς σε γυάλινες, μεταλλικές κλπ συσκευασίες, πλην πλαστικών και χάρτινων συσκευασιών με ευθύνη των πωλητών του κυλικείου. Κατά τη διάρκεια του αγώνα τα προϊόντα σε πλαστικές ή χάρτινες συσκευασίες θα επιπωματίζονται ή θα ανοίγονται παρουσία του πελάτη, το δε περιεχόμενο θα μεταφέρεται εξ” ολοκλήρου σε πλαστικά κύπελλα.

θ. Να μην επιτραπεί η εισαγωγή πανό με υβριστικό περιεχόμενο.

ι. Επιτρέπεται η ανάρτηση πανό στα κιγκλιδώματα του σταδίου, απαγορεύεται όμως η παραμονή των φιλάθλων και η αναρρίχηση πάνω στα κιγκλιδώματα.

ια. Να συσταθεί στον υπεύθυνο του γηπέδου να αναγγείλει από τα μεγάφωνα την αποφυγή υβριστικών συνθημάτων.

ιβ. Η Διοίκηση του Δ.Α.Κ. Κοζάνης να μεριμνήσει για τον καθαρισμό και την απομάκρυνση από όλους τους χώρους του γηπέδου (κερκίδες, τουαλέτες, διάδρομοι, είσοδοι κλπ) γενικά αντικειμένων πρόσφορων για επίθεση και πρόκληση σωματικών βλαβών (οικοδομικών υλικών, εργαλείων, κλπ).

ιγ. Να πραγματοποιηθεί έρευνα σε όλους τους χώρους του γηπέδου (κερκίδες, διαδρόμους, διαζώματα και λοιπούς βοηθητικούς χώρους) που προσφέρονται για εναπόθεση ή απόκρυψη πυροτεχνημάτων, βεγγαλικών ή άλλων αντικειμένων πρόσφορων για επίθεση, από συνεργείο Ο.Ε.Ε.Μ. του Τ.Α. Κοζάνης μία ώρα πριν την εκτέλεση των αστυνομικών μέτρων και εν συνέχεια φρούρηση των προαναφερόμενων χώρων.

Η Λάρισα 1964 Α.Ε. υποχρεούται να ενημερώσει τους ομαδικά μετακινούμενους με λεωφορείο φιλάθλους και τους λοιπούς συνοδούς ότι, πριν την άφιξη τους στο γήπεδο θα πραγματοποιηθεί, τόσο στα λεωφορεία και λοιπά οχήματα όσο και σε όλα τα άτομα, ενδελεχής σωματικός έλεγχος για ανεύρεση και αποτροπή εισαγωγής στο γήπεδο απαγορευμένων αντικειμένων (πυροτεχνημάτων, βεγγαλικών και άλλων αντικειμένων πρόσφορων για επίθεση).