Αρχική

Λαύριο-Παναθηναϊκός 84-86: Σωτήρας Lee, γλίτωσε τους Πράσινους από το «ναυάγιο!

Ένα λει απ του Lee λίγα δέκατα πριν τη λήξη έδωσε μια πύρρειος νίκη για τον Παναθηναικό που κινδύνευσε να χάσει από ένα Λαύριο που για 40 λεπτά έπαιξε εξαιρετικό μπάσκετ. Πρώτος σκόρερ για τους νικητές ήταν φυσικά ο Lee με 22 πόντους ενώ από πλευράς Λαυρίου ξεχώρισε ο Cole με 21.

Το παιχνίδι ξεκίνησε με γρήγορο ρυθμό και τις δύο ομάδες να σκόραρουν διαδοχικά καλάθια αλλά τους Πράσινους να προηγούνται με 7-6. Από πλευράς Λαυρίου ο Flagg ξεκίνησε πολύ δυνατά και Williams με Lee στην αντίπερα όχθη. Καθώς περνούσε ο χρόνος το Λαύριο ήταν πιο αποτελεσματικό στην επίθεση και προηγήθηκε με + 7 (18-11). Williams και Gudaitis ξεκόλλησαν μετά από ώρα την επίθεση του Παναθηναικού αλλά ο Κουζέλογλου απάντησε με τρίποντο (21-14) που ευθύς αμέσως προηγήθηκε και με +9. Η διαφορά έφτασε και σε διψήφια επίπεδα αλλά ο Γιώργος Καλαιντζάκης με λει απ στην εκπνοή μείωσε στους οκτώ (25-18). Η δεύτερη περίοδος ξεκίνησε με το Bacon να ευστοχεί σε δύο τρίποντα και να μειώνει στον έναν (25-24). Cole και Flagg όμως είχαν τις απαντήσεις και κρατούσαν τους γηπεδούχους μπροσά στο σκορ (34-28). Μετά από πολύ ώρα, ο Παναθηναικός έφερε στα ίσια το ματς με δύο τρίποντα των Williams και Lee ενώ ο τελευταίος με εκ νέου τρίποντο έβαλε την ομάδα του μπροστά (34-37). Τα διαδοχικά τρίποντα όμως του Cole έστειλαν το Λαύριο στο +3 στα αποδυτήρια (42-39).

Το δεύτερο μέρος ξεκίνησε όπως ακριβώς το πρώτο. Δηλαδή με γρήγορο tempo και το Λαύριο να εξακολουθεί να προηγείται στο σκορ (48-44). Ο Flagg ξαναβρήκε ρυθμό και οι γηπεδούχοι ξέφυγαν με +7. Το παιχνίδι είχε ανοίξει με το Λαύριο να σφίγγει την αμυνά του και τους Πράσινους να προχωρούν σε βεβιασμένες επιθέσεις. Ωστόσο, ο Ponitka ήταν αυτός που έδινε το σύνθημα της αντεπίθεσης (60-58). Οι Flagg και Cole όμως είχαν βρει για τα καλά ρυθμό και το ματς στο τέλος της τρίτης περιόδου ήταν ισόπαλο (67-67). Στη τέταρτη περίοδο Bacon και Παπαγιάννης βάζουν και πάλι μπροστά τον Παναθηναικό (70-72). Ταυτόχρονα, ο Παπαγιάννης είχε κάνει το step up και πήγε τη διαφορά στους έξι (70-76). Γρήγορα όμως το Λαύριο απάντησε με ένα γρήγορο 5-0. Langevine και Flagg κρατούν το Λαύριο μπροστά στο σκορ τρία λεπτά πριν τη λήξη. Ο Bacon όμως δίνει εκ νέου προβάδισμα (79-81). Ο Martin οκτώ δεύτερα πριν τη λήξη ευστόχησε σε δύο βολές και το ματς ισόπαλο (84-84). Ο Lee όμως γλίτωσε από ένα μεγάλο κάζο τους Πράσινους καθώς ευστόχησε σε λει απ λίγα δέκατα πριν τη λήξη.

Τα δεκάλεπτα: 25-18, 42-39, 67-67, 84-86

Δείτε τα στατιστικά του αγώνα ΕΔΩ.

The post Λαύριο-Παναθηναϊκός 84-86: Σωτήρας Lee, γλίτωσε τους Πράσινους από το «ναυάγιο! appeared first on Basketblog.