Αρχική

Κύπελλο ΕΠΣ Κοζάνης: ΑΕ Ποντίων Καραγιαννίων - Μακεδονικός Φούφα 0-1 | φωτο - βίντεο

Διεξήχθη σήμερα Σάββατο 23/12 ο πρώτος ημιτελικός Κυπέλλου  ΕΠΣ Κοζάνης μεταξύ της ΑΕΠ και του Μακεδονικού Φούφα. Η ρεβάνς  μεταξύ των δύο ομάδων θα διεξαχθεί το Σάββατο 30/12 .


Προβάδισμα  πρόκρισης πήρε ο Μακεδονικός Φoύφα μετά το διπλό μέσα στο ΔΑΚ Κοζάνης κόντρα στην ΑΕΠ με σκορ 0-1.
Το παιχνίδι είχε δύο όψεις Μέτριο με δύο φάσεις  όλες κι όλες κι ένα γκολ στο Α ημίχρονο.
  Στο Β' μέρος το παιχνίδι άναψε  ήταν πολύ  καλό , με τις  δύο ομάδες να ανεβάζουν την απόδοση τους και να δημιουργούν φάσεις.
Η ΑΕΠ μπήκε  στα πρώτα λεπτά πιο δυνατά και έχασε ευκαιρίες ,  με τον Μακεδονικό μετά το 60'  να δημιουργεί πιο κλασικές ευκαιρίες για ένα δεύτερο γκολ .
Οι φιλοξενούμενοι διαμαρτυρήθηκαν για μια περίπτωση πέναλτι αλλά και για ένα γκολ που τους ακυρώθηκε .


Το φιλμ του αγώνα :
Στο 13' ο Ματούλας στο χώρο του κέντρου θα κλέψει την μπάλα  από καλό σημείο θα πλασάρει αλλά ο Βίδρας θα πέσει και θα μπλοκάρει .
Στο 14 ' πλάγιο του Σιδηρόπουλου κάτοχος της μπάλας ο Ματούλας μέσα στην περιοχή θα πλασάρει ωραία με "ψιλοκρεμαστό" σουτ και θα στείλει τη μπάλα στα δίχτυα για το 0-1
Στο 44' σουτ Πιρίτζαους άουτ
Στο 47' σουτ Παπουτζίδη   άουτ
Στο 54'ο Μπατμάς ωραία προσπάθεια σπάει στον Πασχαλίδη που θα πιάσει το συρτό σουτ από κοντά και θα αναγκάσει τον Παπαδόπουλο σε ωραία επέμβαση.
Στο 61' σουτ Ντούκα άουτ
Στο 63' παράλληλη σέντρα Πολυχρονίδη στη μικρή περιοχή πετάγεται ο Ματούλας στέλνει τη μπάλα στα δίχτυα αλλά ο επόπτης υποδεικνύει οφσάιντ τον σκόρερ.
Στο 65' σουτ Μπατμά μπλοκάρει ο Παπαδόπουλος
Στο 68' Φωτιάδης ωραία βρίσκει τον Πολυχρονίδη που θα μπει στην περιοχή εκεί θα βρεθεί στο έδαφος ,οι φιλοξενούμενοι θα ζητήσουν πέναλτι ο κ Τσιμεντερίδης θα συνεχίσει το παιχνίδι.
Στο 72' λάθος γύρισμα του Σβίρδου στον Βίδρα,   θα τρυπώσει ανάμεσα τους ο Ματούλας θα πλασάρει, ο Βίδρας ενστικτωδώς θα σώσει με το πόδι .
Στο 77' Τσικόπουλος παράλληλη σέντρα , πλασέ από κοντά του Ματούλα άστοχο
Στο 79' σουτ Λιάμη άουτ
Στο 82' στην αντεπίθεση ο Φούφας με τον Ματούλα , που θα αποφύγει τον Βίδρα , η μπάλα θα φύγει πλάγια θα σπάσει στον Τοπάλη , σουτ άουτ .
ΑΕ Ποντίων Καραγιαννίων (Σαμαράς): Βίδρας, Σβίρδος, Ντούκα, (80’ Ζαγκουντίνος), Σαρηγιαννίδης, Δημητριάδης, Ακριτίδης, Παπουτσίδης,  Μετικάνος (77’ Λιάμης), Μπατμάς (71’ Μπουρτουζιάν), Πασχαλίδης, Χατζηκωνσταντίνου (77’ Ίττης).
Μακεδονικός Φούφα (Κερλίδης): Παπαδόπουλος, Περίτζαους, Σιδηρόπουλος, Τακίδης, Τζουβάρας, Ασλαμπάνογλου, Καρασούνας (60’ Πολυχρονίδης), Φωτιάδης (71’ Τοπάλης), Ματούλας, Μόσχος (71’ Τσικόπουλος), Τσώτσος (71’ Χάιτας).
Διαιτητής: Τσιμεντερίδης
Βοηθοί:  Τσιαμπάζης, Λαμπριανίδης