Αρχική

Καιρός: Σοκ με «βουτιά» άνω των 10 βαθμών στη θερμοκρασία και χιόνια στα ορεινά – Πότε ξεκινά το κρύο

 Σοκ με «βουτιά» άνω των 10 βαθμών στη θερμοκρασία και χιόνια στα ορεινά – Πότε ξεκινά το κρύο

«Έχουμε υψηλές θερμοκρασίες σήμερα. Βλέπουμε 24 με 25 βαθμούς στην Κρήτη. Μιλάμε για 10 βαθμούς πάνω από τα κανονικά επίπεδα για την εποχή για την Κρήτη. Σε άλλες περιοχές έχουμε 6 με 7 βαθμούς πάνω από τα κανονικά επίπεδα» λέει στο iefimerida.gr ο Κώστας Λαγουβάρδος, διευθυντής ερευνών στο meteo.gr/Εθνικό Αστεροσκοπείο Αθηνών.

Η εξέλιξη του καιρού, ωστόσο, θα είναι πολύ διαφορετική. «Από το βράδυ της Κυριακή, τη Δευτέρα, την Τρίτη έως και την Τετάρτη θα αλλάξει άρδην το σκηνικό του καιρού. Θα έχουμε μια σημαντική ενίσχυση των βορείων ανέμων, που θα φτάσουν τα 8 μποφόρ στο Αιγαίο. Αυτό θα έχει σαν αποτέλεσμα να πέσουν πολύ οι θερμοκρασίες, κυρίως τη Δευτέρα και την Τρίτη», σημειώνει ο κ. Λαγουβάρδος.

Καιρικό σοκ με πτώση 10 βαθμών - Πότε ξεκινά

Ουσιαστικά, όπως λέει, από τις υψηλές θερμοκρασίες για την εποχή θα περάσουμε σε… χαμηλές θερμοκρασίες για την εποχή. «Περιμένουμε μια υποχώρηση κατά 10 βαθμούς, ίσως και περισσότερο, από τις θερμοκρασίες που θα έχουμε το Σάββατο. Θα ξεκινήσει με μια μικρή πτώση την Κυριακή και θα συνεχιστεί με μεγάλη υποχώρηση τη Δευτέρα και την Τρίτη», προσθέτει.

Σε αυτό το διάστημα, σύμφωνα με τον Κώστα Λαγουβάρδο, «θα δούμε χιόνια στα βουνά, αλλά γενικά τα φαινόμενα θα είναι περιορισμένα. Χρειάζεται λίγη προσοχή στους ανέμους, καθώς μπορεί να προκληθούν κάποια προβλήματα στις ακτοπλοϊκές συγκοινωνίες. Γενικά, μπορούμε να μιλάμε για ένα καιρικό σοκ, καθώς από την πολλή ζέστη θα περάσουμε στο αρκετό κρύο».

Στους προγνωστικούς χάρτες του meteo.gr φαίνονται θερμοκρασίες μονοψήφιες... ακόμα και υπό το μηδέν στη βόρεια Ελλάδα για το πρωί της ερχόμενης Τρίτης:

 Σοκ με «βουτιά» άνω των 10 βαθμών στη θερμοκρασία και χιόνια στα ορεινά – Πότε ξεκινά το κρύο