Αρχική

Καιρός: Έρχεται νέο κύμα κακοκαιρίας – Η Κυριακή η πιο επικίνδυνη μέρα

 Έρχεται νέο κύμα κακοκαιρίας – Η Κυριακή η πιο επικίνδυνη μέρα

Σοβαρή προειδοποίηση για κύμα κακοκαιρίας που θα έρθει σε 3 κύματα στη χώρα μας, αρχής γενομένης από αύριο Πέμπτη 17 Νοεμβρίου, απηύθυνε ο μετεωρολόγος Κλέαρχος Μαρουσάκης.

Όπως έγραψε σε ανάρτησή του στο Facebook ο μετεωρολόγος, «η αρχή θα γίνει από αύριο όπου οι βροχές – καταιγίδες θα ξεκινήσουν από τα βορειοδυτικά και μέχρι το τέλος της ημέρας θα έχουν εξαπλωθεί στα 3/4 περίπου της επικράτειας αφήνοντας στην ουσία εκτός τα νοτιότερα θαλάσσια τμήματα».

«ΠΡΟΣΟΧΗ χρειάζεται η δυτική χώρα, ενώ το πέρασμα από τον υπόλοιπο ηπειρωτικό κορμό αν και γρήγορο δείχνει και αυτό να έχει τους κινδύνους του σε τοπικό επίπεδο. Προσοχή χρειάζεται και το ανατολικό Αιγαίο όπου θα καταλήξει αυτό το πρώτο κύμα», ανέφερε και συνέχισε:

«Την Παρασκευή τα έντονα φαινόμενα θα εστιάζονται στο ανατολικό Αιγαίο με ένα νέο κύμα ισχυρών βροχών – καταιγίδων να ξεκινά και πάλι προς το απόγευμα στα βορειοδυτικά. Αυτό το κύμα μέσα στο Σάββατο θα απασχολήσει κυρίως τα δυτικά, σε δεύτερο βαθμό το ανατολικό Αιγαίο ενώ θα εμφανίσει τάσεις διάλυσης – εξασθένισης όταν έρθει αντιμέτωπο με την οροσειρά της Πίνδου».

Κυριακή η πιο επικίνδυνη ημέρα

«Και πάμε στην Κυριακή όπου μια πολύ οργανωμένη και εκτεταμένη κακοκαιρία φαίνεται να απασχολεί το σύνολο της χώρας μας και από τα βορειοδυτικά όπου θα τα έχει όλα αν μπορεί να μας επιτραπεί η έκφραση, από πολύ ισχυρές βροχές, θυελλώδεις ανέμους ακόμη και χιόνια σε βουνά. Μια κακοκαιρία που θα μας θυμίσει προχωρημένο Φθινόπωρο που θα «ξεδιψάσει» από τη μια μεγάλες εκτάσεις που περιμένουν πώς και πώς τις βροχές, από την άλλη όμως πιθανόν να φέρει και προβλήματα», είπε.