Αρχική

Η λαμπάδα στον Bacon και η ψυχολογία

Ο Σωτήρης Γεωργίου σχολιάζει το ματς του ΠΑΟ με την ASVEL

Γινόμαστε ΝΒΑ σταδιακά. Το λέω εδώ και καιρό και το είπε αν είδα καλά και ο Μπαρτζώκας. Αυτό σημαίνει ότι στο μαραθώνιο της Ευρωλίγκα θα βλέπουμε και εκπλήξεις και ακραίες αποκλίσεις απόδοσης και μεγάλες διαφορές. Ο Παναθηναϊκός να κερδίζει 30π την Βιλερμπάν γιατί αυτή ήταν η πραγματική διαφορά και δη αυτός ο Παναθηναϊκός, δεν νομίζω να το περίμεναν ούτε οι φανατικοί του οπαδοί. 

Η Βιλερμπάν βέβαια ερχόταν από τρεις συνεχόμενες κακές ήττες και με πρόβλημα στο σκορ καθώς σκοράρει με δυσκολία 70π, αλλά δεν παύει να είναι μια αθλητκή ομάδα που έχει αλώσει την Βαλένθια και την Μπολόνια και από -18 μάλιστα! Και στην τελευταία της έξοδο έχανε στο Βελιγράδι με το σχεδόν ίδιο σκορ του ημιχρόνου του ΟΑΚΑκαι από 38-23 στην Σερβία το γύρισε και στο +6και το έχασε τζάμπα! Γι αυτό και στο 39-24 (σ.σ σαν Βελιγράδι δήλ!)στο ημίχρονο κράτησα μικρό καλαθι καθώς και ο ΠΑΟ δεν έπαιζε καλά αλλά και η Βιλερμπάν έχει φέτος εξαιρετικά ματς στην 3η περίοδο.Τίποτα όμως.

Στο ΟΑΚΑ ο ΠΑΟ μεταμορφώνεται και ήταν αποφασισμένος και η γαλλική ομάδα που δεν μ αρέσει καθώς έκανε δύο μεταγραφέςεκτός λογικής της με την απόκτηση των μεγάλων Ντε Κολό και Λοβέρν και έχασε αυτό που είχε,απέτυχε. Ο Ντε Κολό σέρνεται και ο Λοβέρν χάνει την σεζόν. Εφυγε και ο Οκομπό και δεν βλέπω καλά την γαλλική ομάδα.Το μόνο που μου άρεσε σε αυτή ήταν ότι βάζει τον 17χρονο Ριζαζέρ 20΄(!) ενώ στον ΠΑΟ περίμεναν το τελευταίο λεπτό οι μεγαλύτεροι Μαντζούκας και Χουγκάζ.

Ο Ράντονιτς ήταν φανερό ότι δεν είναι καλά στο πάγκο του από πλευράς πίεσης και αγχώθηκε όταν έπεσε η διαφορά από 30 στους 23π(!)και πήρε δύο ταιμ άουτ και επανέφερε βασικούς! Όχι μην χάσει αλλά ήθελε και για τον κόσμο και την ψυχολογία την διαφορά. Δεν είναι κακό. Πάντως ο ΠΑΟ σκοράρισε μόλις 11π στην 4η περίοδο αλλά δεν λέει κάτι. Μετά από σχεδόν τρία χρόνια οι πράσινοι έκαναν 2/2 σε διπλή αγωνιστική και αναθάρρησαν καθώς έρχεται το Κάουνας και μετά ΣΕΦ. Ματς με σημασία μεγάλη. Πάντως ο ΠΑΟ δεν έπαιξε καλά με εξαίρεση την άμυνα και η τεράστια διαφορά οφείλεται στην κάκιστη εμφάνιση της γαλλικής ομάδας και στον Μπέικον που δεν ήθελε ο Ράντονιτς και ίσως και ο Πεδουλάκης και πρέπει να του ανάψουν λαμπάδα και να πουν και ευχαριστώ και στην δίοικηση νομίζω που επέμενε και έκανε και την υπέρβαση.

Ο Μπέικον εκανε ρεκόρ στην διοργάνωση με 25π σβηστός και χωρίς αυτόν ο ΠΑΟ ακόμα θα προσπαθούσε ναπάει στους 75π. Πάντως ο τεχνικός του ΠΑΟ έκανε παλι λαθάκια στα σχήματα όπως ξεκινώντας τον Γ.Καλαιτζάκη! Κρατήσε και τις 7 ασ του Πονίτκα ενώ δεν κατάλαβα γιατί σούταρε 3τρ ο Παπαγιάννης!

Σαφώς ο Μαντζούκαςέπρεπε να παίξει νωρίτερα.Για τον Χουγκάζ δεν λέω γιατί είναι εμφανέστατο ότι δεν υπολογίζεται σοβαρά. Επίσης κάποιος πρέπει να πει στον Λι ότι δεν γίνεται να κάνει τον σουτέρ και να έχει6τρ σαν προσπάθειες! Πολλά επίσης τα 15 επιθετικά ριμπάουντς της Βιλερμπάν που είχε το θλιβερό 3/18τρ!

The post Η λαμπάδα στον Bacon και η ψυχολογία appeared first on Basketblog.