Αρχική

Η αμυνά του είναι το σήμα κατατεθέν του!

Ο Σωτήρης Γεωργίου σχολιάζει το Ολυμπιακός-Μilano

Ο Ολυμπιακός καθάρισε εύκολα το πονηρό Μιλάνο και έστειλε το καλύτερο μήνυμα στον εαυτό του! Ποιό είναι αυτό; Ότι η άμυνα είναι το σήμα κατατεθέν του!

Οχι ότι κάνει λάθος να δίνει έμφαση και στην επίθεση φέτος που είναι και η καλύτερη στην Ευρωλίγκα και πέρσι όταν κολλούσε λέγαμε να πάιξει καλύτερα επιθετικά. Αλλά από την άλλη σε πολλά παιχνίδια έπεσε στην αυτοπαγίδα να προσπαθεί να κερδίσει από την επίθεση και όχι από την άμυνα. Και το πολύ επιθετικό ταλέντο δεν έχει και το DNA του είναι καλώς ή κακώς,μάλλον καλώς,ταυτισμένο με την άμυνα!

Με αυτήν διέλυσε τον ΠΑΟ στο ΟΑΚΑ και με αυτή καθάρισε και το πολύ χαμηλά βαθμολογικά Μιλάνο που όμως ήταν σε άνοδο με 3 συνεχόμενες νίκες και μια 20αρα στην Μπολόνια με την Βίρτους μεσοβδόμαδα για το καμπιονάτο.

Άλλωστε παρά τις πολλές απουσίες είναι μια ακριβή ομάδα που άρχισε με στόχο τοΦ4 μην ξεχνάμε. Και όταν μια ελληνική ομάδα ρίχνει 25στον αιώνιο αντιπαλό της και δη εκτός έδρας,ελλοχεύει ο κίνδυνος έπαρσης,αποσυντονισμού και ζημιάς! Καθώς με το Μιλάνο ο Ολυμπιακός είχε μόνο να χάσει!

Υπό τις συνθήκες αυτές το ματς ήταν πονηρό και επικίνδυνο. Ξέραμε όμως ότι αν ηταν σοβαρός ο Ολυμπιακός με το βάθος και την έδρα(που πάντως έχει πάθει ζημιές φέτος) δεν θα είχε πρόβλημα. Και κάπως έτσι βάζει στο χρονοντούλαπο τις ήττες από Βιλερμπάν στην Γαλλία από +21 και από Αστέρα στο ΣΕΦ και παίρνει πανω του για την δύσκολη διπλή αγωνιστική σε Μονακό και Μπολόνια την επόμενη εβδομάδα.

Ο πρώτος γύρος τον βρίσκει στην κορυφή με πολλούς μαζί όμως και η μάχη για οκτάδα αρχικά και πλεονέκτημα έδρας(τετράδα)μετά,έχει δρόμο πολύ ακόμα. Αλλά δεν υπήρξε εκτροχιασμός και η διαχείριση του Μπαρτζώκα είναι ιδανική φέτος και παίρνει το σχετικό βραβείο.

Με εξάιρεση ένα 4-16 όταν το 37-22 έγινε 41-38,ο Ολυμπιακός είχε διάρκεια. Καθάρισε το ματς με την τρομερή άμυνα στην 3η περίοδο που δέχθηκε 6π ή καλύτερα 3(μετά το 44-41 στην αρχή του δεκαλέπτου). Διάστημα που ακόμα και αν κόλλησε λίγο επιθετικά,είχε ασφάλεια από την άμυνα. Τα 14 κλεψίματα και 21 λάθη του Μιλανου τα λένε όλα ,όπως και το ότι άφησε άποντο τον καυτό Μπαρόν που ήταν σε φόρμα και είχε και 12π στο ημίχρονο!

Είχε 12/26τρ χωρίς τους συνήθεις υπόπτους(Κάνααν 0/6σ,Σλούκας 2/8σ,Λαρεντζάκης 2/4σ γενικά). Όλοι είχαν από κάτι ,τρομερή άμυνα Παπανικολάου και κέρδος ο Πίτερς με 16π(3/3τρ)και 13 στο α’καθώς ξεκίνησε αντί του προερχόμενου από τραυματισμό Βεζένκοφ.

Όλα αυτά σε μια αγωνιστικη που του πήγαν πολλά καλά,όπως οι ήττες Φενέρ, Μπασκόνια, Μπαρτσελόνα,Μονακό!

The post Η αμυνά του είναι το σήμα κατατεθέν του! appeared first on Basketblog.