Αρχική

Ηρακλής Αμπελοκήπων – Κοζάνη 2-3

Με γκολ του Ηλία Δούμα στο 95′ η Κοζάνη πέρασε “δια πυρός και σιδήρου” από τους Αμπελόκηπους Θεσσαλονίκης στο παιχνίδι της 28ης αγωνιστικής του 1ου Ομίλου της Γ’ Εθνικής.

Το παιχνίδι είχε πάθος, δύναμη, μία ανατροπή, πέντε γκολ, μία αποβολή και τελείωσε μέσα σε ένταση.

Στο πρώτο ημίχρονο η Κοζάνη δεν έπιασε υψηλά επίπεδα απόδοσης και βρέθηκε πίσω στο σκορ στο 28′ μετά από “άπιαστο” σουτ του Μίλτου Λιόνη που πήγε “δοκάρι και μέσα”.

Στο δεύτερο ημίχρονο οι ερυθρόλευκοι ανέβασαν την απόδοση τους και πίεσαν τους γηπεδούχους.

Στο 60′ ο Ηλίας σε θέση τετ-α-τετ ανατράπηκε από τον τερματοφύλακα του Ηρακλή Ζιάκα μέσα στην περιοχή κι ο διαιτητής έδειξε πέναλτυ κι αποβολή. Την θέση κάτω από τα δοκάρια των Αμπελοκήπων πήρε ο Γκεμίσογλου που αντικατέστησε τον Σαμανίδη. Το πέναλτυ εκτέλεσε εύστοχα ο έμπειρος Κώστας Καπετάνος για το 1-1.

Στο 77′ η Κοζάνη έκανε την ανατροπή μετά από σουτ του Βουτσιώτη, ασθενή απόκρουση του Γκεμίσογλου και προβολή του Γιώργου Τάχια στην επαναφορά.

Στο 86′ ο Ηρακλής, αν και με δέκα παίκτες, ισοφάρισε σε 2-2 με σουτ του Γιώργου Χιονίδη.

Τελικά την λύτρωση για τους ερυθρόλευκους έδωσε ο Ηλίας Δούμας με προβολή (δοκάρι και μέσα) στο 95′ μετά από απόκρουση του Γκεμίσογλου σε σουτ του Βουτσιώτη. Ο Δούμας είχε περάσει σαν αλλαγή στο παιχνίδι μετά από 17 αγωνιστικές αναγκαστικής απραξίας.

Με την νίκη της αυτή η Κοζάνη πέρασε στην 10η θέση με 34 βαθμούς, ακριβώς κάτω από την γραμμή του υποβιβασμού, συγκατοικώντας με το Βυζάντιο Κοκκινοχώματος (η Κοζάνη υπερτερεί στα μεταξύ τους παιχνίδια).

Την ερχόμενη Κυριακή 3-4-2016 στις 4.00μμ η Κοζάνη υποδέχεται τον Εθνικό Ν. Αγιονερίου ο οποίος βρίσκεται στην “σωτήρια” 9η θέση, σ’ ένα παιχνίδι “ζωής ή θανάτου”.

ΗΡΑΚΛΗΣ ΑΜΠΕΛΟΚΗΠΩΝ (Παπανώτας): Ζιάκας, Σαμανίδης (60′ Γκεμίσογλου), Καραπέτρος, Δημ. Παπαδόπουλος, Παναγιωτίδης, Ντουτσαρίδης, Μαυρίδης (73′ Χαψάς), Παπαδημητρίου, Χιονίδης, Σαμπιασβίλι, Λιόνης (82′ Ζυγκερίδης).

ΚΟΖΑΝΗ (Παρασκευάς): Τζόρτζεβιτς, Ηλίας, Τραυλός, Τάχιας, Αλιατίδης, Ηλίας Τσικόπουλος, Γιάννης Τσικόπουλος, Χαματάϊ, Δημ. Παπαδόπουλος (69′ Δούμας), Βουτσιώτης (96′ Παπανώτας), Καπετάνος (85′ Τσαγκαλίδης).

Διαιτητής: Πολυχρονίου (Καστοριάς).
Βοηθοί: Κεντζιόπουλος (Καστοριάς), Κελεσίδης (Ημαθίας).

 

Facebookgoogle_plus