Αρχική

Εύα Καϊλή: Χριστούγεννα στη φυλακή – Γιατί αποφασίστηκε παράταση της προφυλάκισής της

 Χριστούγεννα στη φυλακή – Γιατί αποφασίστηκε παράταση της προφυλάκισής της

Οι πληροφορίες που ήθελαν την Εύα Καϊλή να περνάει τις γιορτές στη φυλακή επιβεβαιώθηκαν χθες, το βράδυ, με τη δημοσιοποίηση της απόφασης των εισαγγελικών Αρχών του Βελγίου για την παράταση της προφυλάκισης της ευρωβουλευτού που εμπλέκεται στο Qatargate.

Η κ. Καϊλή που συνοδευόταν από τους δικηγόρους της κατέθεσε αίτημα να αποφυλακιστεί και να παραμείνει στο σπίτι της με βραχιολάκι μέχρι τη δίκη.

Μάλιστα, η πλευρά Καϊλή πρότεινε την παρακολούθηση του κινητού της τηλεφώνου και να έχει επαφή μόνο με το παιδί της.

Ωστόσο, λόγω της σοβαρότητας της υπόθεσης αλλά και των στοιχείων που έχει στα χέρια του ο εισαγγελέας, έκρινε ότι η Εύα Καϊλή θα πρέπει να παραμείνει στη φυλακή.

Πώς θα μπορούσε να ασκηθεί δίωξη στην Εύα Καϊλή και στην Ελλάδα 

Γιατί αποφασίστηκε η παράταση της προφυλάκισης

Στην απόφαση των δικαστών , σύμφωνα με πληροφορίες, βάρυνε η εκτίμηση ότι με την αποφυλάκισή της και την επιστροφή της στο σπίτι μπορεί να καταστρέψει στοιχεία της έρευνας,

«Με την απόφασή του σήμερα το πρωί, το συμβούλιο παρέτεινε την προφυλάκιση της Ε.Κ. κατά ένα μήνα. Εάν ασκήσει έφεση κατά της απόφασης αυτής εντός 24 ωρών, θα εμφανιστεί ενώπιον του τμήματος κατηγορίας του Εφετείου των Βρυξελλών εντός 15 ημερών.

Προς το συμφέρον της έρευνας, δεν θα δοθούν περαιτέρω πληροφορίες προς το παρόν. Ο Τύπος θα ενημερώνεται για τις τελευταίες εξελίξεις στην υπόθεση αυτή μέσω δελτίων Τύπου.» ανέφερε στην ανακοίνωσή του το δικαστήριο.

Κίνδυνος απαγωγής

Ο συνήγορος της πρώην αντιπροέδρου του ευρωπαϊκού κοινοβουλίου Μιχάλης Δημητρακόπουλος έκανε λόγο για αρνητικό κλίμα που υπήρχε της τελευταίες ώρες για την Εύα Καϊλή ενώ μίλησε για πιέσεις που δέχθηκε ο βέλγος εισαγγελέας από τα ΜΜΕ και το πολιτικό περιβάλλον της ΕΕ.

Αξίζει να σημειωθεί ότι ο βέλγος εισαγγελέας, σύμφωνα με όσα αποκάλυψε ο κ. Δημητρακόπουλος, έθεσε ζήτημα «απαγωγής» της Εύας Καϊλή από το Κατάρ.

Όπως είπε ο εισαγγελέας υπάρχει κίνδυνος «οι μυστικές δυνάμεις του Κατάρ, που θα στείλουν κατασκόπους, για να την πάνε στο Κατάρ», με τον Μιχάλη Δημητρακόπουλο να απαντά ότι «υπάρχει κίνδυνος να κίνδυνος να στείλουν οι Καταριανοί στρατεύματα για να καταλάβουν τις Βρυξέλλες και να μπορέσουν να απαγάγουν την κυρία Καϊλή».

Σε άσχημη ψυχολογική κατάσταση

Υπενθυμίζεται ότι η ελληνίδα ευρωβουλετής βρίσκεται αντιμέτωπη με τις κατηγορίες της διαφθοράς, του ξεπλύματος βρόμικου χρήματος, αλλά η πιο σημαντική κατηγορία είναι αυτή της συμμετοχής σε εγκληματική οργάνωση, αφού σε περίπτωση που καταδικαστεί για το τελευταίο η ποινή φυλάκισής της μπορεί να φτάσει ακόμα και τα 15 χρόνια.

Η ελληνίδα ευρωβουλευτής βρίσκεται σε άσχημη ψυχολογική κατάσταση και συνεχίζει να υποστηρίζει ότι δεν γνώριζε ούτε συμμετείχε η ίδια σε όσα έκανε ο σύντροφός της.

Πλέον, η ίδια μαζί με τους δικηγόρους τους θα επιχειρήσουν τις επόμενες ημέρες να πείσουν τις δικαστικές Αρχές για την ανάγκη αποφυλάκισής της υπό όρους.

Πριν γίνει γνωστή η απόφαση των δικαστικών Αρχών, ο δικηγόρος της ευρωβουλευτού , είχε αναφέρει ότι η Εύα Καϊλή αισθάνεται προβληματισμένη και προδομένη από τον σύντροφό της.

«Τα χρήματα ήταν του Παντσέρι»

Όπως έγινε γνωστό χθες, και πριν βγει και απόφαση για παράταση της προφυλάκισής της, η Εύα Καϊλή φέρεται να έχει δηλώσει στις Αρχές ότι τα χρήματα που υπήρχαν στη βαλίτσα ήταν του Παντσέρι.

«Τα χρήματα ήταν του Παντσέρι. Δεν ήταν δικά μου, ούτε του Φραντσέσκο αυτά τα χρήματα στη βαλίτσα» φέρεται να έχει δηλώσει στις Αρχές η Εύα Καϊλή, όπως αναφέρει δημοσίευμα της ιταλικής εφημερίδας «Il fatto Quotidiano».

Η ίδια τόνισε επίσης, ότι δεν ήταν η πρώτη φορά που ο Παντσέρι είχε φέρει μετρητά στο σπίτι όπου έμενε με τον σύντροφό της, Φραντσέσκο Τζιόρτζι. «Πριν από τον κοροναϊό είχε αφήσει κάποια χρήματα και μετά ήρθε και τα πήρε. Εμπιστεύεται τον Φραντσέσκο περισσότερο από το διαμέρισμά του», φέρεται να είπε η Εύα Καϊλή στις Αρχές.