Αρχική

ΕΠΣ Κοζάνης: Τροποποιήσεις Κανονισμών (φωτο)

Πραγματοποιήθηκε το απόγευμα της Δευτέρας 23/06/2014 στα γραφεία της Ε.Π.Σ.  η συγκέντρωση των σωματείων με παρουσία εκπροσώπων από περίπου 40 σωματεία της δύναμης της Ε.Π.Σ. Κοζάνης.
Από το Δ.Σ. της Ε.Π.Σ. παρουσιάστηκαν  και αναλύθηκαν οι αρκετές τροποποιήσεις των κανονισμών που θα ισχύσουν από τη νέα ποδοσφαιρική περίοδο 2014-2015.
Συνοπτικά παραθέτουμε τις βασικότερες αλλαγές :


Α) Στον Κ.Α.Π. :
1) Με τη δήλωση συμμετοχής  σε κάθε διοργάνωση (πρωτάθλημα , κύπελλο , πρωταθλήματα υποδομής ) το σωματείο θα καταθέτει και το Συνυποσχετικό Διαιτησίας / Δήλωση Σωματείου με επικύρωση του γνησίου της υπογραφής του εκπροσώπου .
2) Οι καταστάσεις υγείας των ποδοσφαιριστών θα μπορούν να θεωρούνται και απόιατρούς πνευμονολόγους .
3) Στην απαραίτητη στολή του ποδοσφαιριστή (φανέλα , παντελονάκι , κάλτσες , ποδοσφαιρικά παπούτσια ) περιλαμβάνονται πλέον υποχρεωτικά οι επικαλαμίδες .
4) Στο κύπελλο Ερασιτεχνών μετέχουν υποχρεωτικά όλα τα σωματεία όλων των Ερασιτεχνικών κατηγοριών της Ε.Π.Σ. ( Α΄ , Β΄ και Γ΄ Κατηγορία).
Σε περίπτωση που κάποιο σωματείο δε δηλώσει συμμετοχή , χάνει τον πρώτο αγώνα του πρωταθλήματος που μετέχει και του επιβάλλεται χρηματικό πρόστιμο .
5) Με τη κατάθεση της δήλωσης  συμμετοχής του σωματείου σε κάθε διοργάνωση απαιτείται η πλήρης εξόφληση τυχόν οφειλών από οποιαδήποτε αιτία.


Β) Στον κανονισμό Ιδιότητας και Μετεγγραφών :
1) Για πρώτη εγγραφή ποδοσφαιριστή απαιτείται η συμπλήρωση του 10 ου έτους της ηλικίας .
2) Οι ομογενείς ποδοσφαιριστές κατατάσσονται ανάλογα με την υπηκοότητα τους στην κατηγορία είτε των κοινοτικών είτε των αλλοδαπών .
3) Για κάθε μεταβολή ποδοσφαιριστή (πρώτη εγγραφή , μετεγγραφή , επανεγγραφή , υποσχετική ) πλην της αποδέσμευσης , απαιτείται πιστοποιητικό  υγείας που θα βεβαιώνει ότι ο ποδοσφαιριστής είναι υγιείς και μπορεί να αγωνιστεί .
Το πιστοποιητικό υγείας θα εκδίδεται είτε από δημόσιο νοσοκομείο είτε από ιδιώτη γιατρό .
4) Οι μετεγγραφές ποδοσφαιριστών 7-10 ετών που έχουν προσωρινό δελτίο θα γίνονται μετά από αίτηση στην Επιτροπή Ιδιότητας Μετεγγραφών (Ε.Ι.Μ. ) της Ε.Π.Ο. .
5) Ο ερασιτέχνης ποδοσφαιριστής μπορεί να εγγράφεται ή μετεγγράφεται σε 3 το ανώτερο σωματεία μέσα σε μια περίοδο (1/7 έως 30/6 ) και να αγωνιστεί μόνο για 2 σωματεία .
Αυτό πρακτικά σημαίνει ότι ο ποδοσφαιριστής που έκανε μετεγγραφή ή επανεγγραφή το καλοκαίρι θα μπορεί να ξανακάνει τον Ιανουάριο .
Επιπλέον καταργείται ο αριθμητικός περιορισμός (3) των μετεγγραφών του Ιανουαρίου .
6)Υπενθυμίζεται στους εκπροσώπους των σωματείων ότι οι ημερομηνίες για τις διάφορες μεταβολές ποδοσφαιριστών δεν άλλαξαν και έχουν ως εξής :
Πρώτη Εγγραφή : 1/9 έως 31/12 και 1/2 έως 15/5 
Μετεγγραφή : 1/7 έως 31/8 και 1/1 έως 31/1 
Επανεγγραφή : 2/9 έως 30/9 και 1/1 έως 31/1
Υποσχετική : 1/7 έως 31/7
Αποδέσμευση : 1/7 έως 31/7
Γ) Στον Πειθαρχικό Κώδικα :
1) Σε περίπτωση εισόδου οπαδών και επεισοδίων που συνδέονται με βιαιοπραγίες κατά προσώπων ή φθορές ιδιοκτησίας επιβάλλεται επιπρόσθεταποινή -3 βαθμών .
Δ) Στον Κανονισμό Προπονητών :
1) Υποχρεωτικά τα σωματεία Α΄ Ερασιτεχνικής Κατηγορίας πρέπει να προσλάβουν προπονητή κάτοχο διπλώματος UEFA -B , τα σωματεία Γ΄ Εθνικής Ερασιτεχνικής Κατηγορίας προπονητή με δίπλωμα UEFA -Α και αυτά του Γυναικείου Πρωταθλήματος με δίπλωμα UEFA -B .
Για τη Β΄ και Γ΄ Κατηγορία η πρόσληψη προπονητή είναι προαιρετική . Σε περίπτωση όμως που προσλάβουν πρέπει να είναι κάτοχος τουλάχιστον πιστοποιητικού UEFA -B.
Για δε τα τμήματα υποδομής (Κ 14 ) αν προσλάβουν προπονητή πρέπει να είναι κάτοχος UEFA -C ή πιστοποιητικού UEFA -C .
2) Η Ε.Π.Σ. εκδίδει δελτίο πιστοποίησης προπονητή για τις ομάδες Γ΄ Εθνικής Ερασιτεχνικής , Α΄ , Β΄ , Γ΄ Ερασιτεχνικής Κατηγορίας καθώς και για τις Γυναικείες . Απαραίτητη προϋπόθεση για την έκδοση του δελτίου πιστοποίησης , μεταξύ των άλλων δικαιολογητικών , η ύπαρξη ταυτότητας τριετίας με λήξη την 31-12-2015 .
Προπονητής και τυχόν βοηθός προπονητή που δεν έχουν δελτίο πιστοποίησης απαγορεύεται , να εισέλθουν στην Τεχνική Περιοχή , να παραμείνουν και να δίνουν οδηγίες στους παίκτες .
Ο έλεγχος γίνεται από τους διαιτητές σύμφωνα με όσα ορίζει ο Κ.Α.Π..
Τέλος η Ε.Π.Σ. ενημερώνει τους εκπροσώπους των σωματείων ότι θα δημιουργήσει ηλεκτρονικές διευθύνσεις (e-mail) για κάθε σωματείο – μέλος της και από τη νέα ποδοσφαιρική περίοδο θα ενημερώνονται άμεσα και έγκυρα .