Αρχική

Επιθεώρηση διαδρομής για την 3η Ανάβαση Καστανιάς

Διαδρομή Διαδρομή Σήμανση αφετηρίας Σήμανση διαδρομής Γέμισμα με άσφαλτο

 

Σε λιγότερο από δύο μήνες θα διοργανωθεί η 3η Ανάβαση Καστανιάς με αφετηρία στον Πολύμυλο Κοζάνης. Η πρώτη εργασία στο πρόγραμμα ήταν η επιθεώρηση της διαδρομής και το φρεσκάρισμα στη σήμανση των κερμπ. Η διαδρομή βρέθηκε σε πολύ καλή κατάσταση και βάφηκαν λίγα επιπλεόν κερμπ εντός της διαδρομής.

Επόμενες εργασίες θα είναι η κοπή θάμνων στο όριο του δρόμου και ο καθαρισμός των ρείθρων που θα γίνουν μέσα στον Οκτώβρη.

Ο Σύλλογος Μηχανοκίνητου Αθλητισμού Κοζάνης ως διοργανωτής αγώνων εδώ και 36 χρόνια, δίνει μεγάλη σημασία στην ποιότητα της αγωνιστικής διαδρομής. Στη διαδρομή της Καστανιάς έχει γίνει επιμελής σήμανση στα άκρα της ασφάλτου για να βοηθά τους οδηγούς στα πατήματα τους ενώ σημαντική βοήθεια προσφέρουν οι πινακίδες απόστασης των 50 μέτρων πριν από κάθε στροφή για βοήθεια στα σημεία φρεναρίσματος την ώρα του αγώνα. Φυσικά οι πινακίδες των 50 μέτρων τοποθετούνται μόνο τις ημέρες των επίσημων δοκιμαστικών και του αγώνα.

Η 3η Ανάβαση Καστανιάς είναι προγραμματισμένη για τις 21-22 Οκτωβρίου και θα είναι ο τελευταίος γύρος του Πανελληνίου Πρωταθλήματος ενώ προσμετράει και στο Κύπελλο Αναβάσεων Βορείου Ελλάδος.

Όπως κάθε χρόνο κέντρο του αγώνα αποτελεί η Κοινότητα Πολυμύλου που διαθέτει και το κοινοτικό κατάστημα για τη Γραμματεία του αγώνα. Τα πιτς θα είναι στημένα και φέτος λίγο πριν το χώρο προθέρμανσης, στον ευρύχωρο χώρο της παλιάς Εθνικής Οδού στη δεύτερη είσοδο του Πολυμύλου.