Αρχική

Επανίδρυση της Ακαδημίας Ποδοσφαίρου

Οι προπονητές της Ακαδημίας Ποδοσφαίρου της Κοζάνης με τον πρόεδρο Αγάπιο Γαβριηλίδη

Σε συνέντευξη τύπου που έδωσε την Κυριακή 9-6-2013 στα γραφεία του συλλόγου ο πρόεδρος του Φ.Σ. Κοζάνη Αγάπιος Γαβριηλίδης ανακοίνωσε την επίσημη επανίδρυση της Ακαδημίας Ποδοσφαίρου για την ερχόμενη σαιζόν 2013-14.


Η Κοζάνη στο παρελθόν είχε ακμάζουσα Ακαδημία Ποδοσφαίρου που για διάφορους λόγους είχε αδρανοποιηθεί για πολλά χρόνια.

Ο πρόεδρος της Κοζάνης εξέφρασε την πεποίθηση ότι η νέα προσπάθεια θα στεφθεί με επιτυχία ενώ ανακοίνωσε και τους προπονητές που θα στελεχώσουν την ακαδημία.

Προπονητές της ακαδημίας, σε πρώτη φάση, θα είναι οι Νίκος Αντωνιάδης, Αλέκος Καπρινιώτης, Γιάννης Παρασκευάς και Σάκης Τζηκαλιός.

Ο Νίκος Αντωνιάδης είναι γυμναστής με ειδικότητα το ποδόσφαιρο, μεταπτυχιακό στο πόδοσφαιρο σε «Ανάπτυξη Ειδικών Ικανοτήτων Ηλικιών 14-17 » και κάτοχος του πτυχίου προπονητή UEFA-B. Τα τελευταία πέντε χρόνια ο Νίκος Αντωνιάδης εργάστηκε στην ακαδημία των Δαναών Κοζάνης, συμπεριλαμβανόμενης και της συνεργασίας της με τον Ολυμπιακό Πειραιώς.
Ο Αλέκος Καπρινιώτης είναι παλιός ποδοσφαιριστής που αγωνίστηκε επί δεκαπενταετία σε Β’, Γ” και Δ” Εθνική σε Πανσερραϊκό, Κοζάνη, Καστοριά, Λάρισα, Αναγέννηση Καρδίτσας, Θήβα, Μακεδονικό Θεσσαλονίκης, κλπ. Τα τελευταία δύο χρόνια ο Αλέκος Καπρινιώτης εργάστηκε ως προπονητής στην ακαδημία των Δαναών Κοζάνης.
Ο Γιάννης Παρασκευάς, προπονητής της ανδρικής ομάδας του Φ.Σ. Κοζάνη, είναι παλιός τερματοφύλακας επί εικοσαετία σε Β’, Γ” και Δ” Εθνική σε Κοζάνη, Ολυμπιακό Βόλου, Καστοριά, Τιτάνα Σερβίων, Εορδαϊκό, κλπ. Το 2012-13 ως προπονητής οδήγησε το Φ.Σ. Κοζάνη στον τίτλο του 3ου Ομίλου του Περιφερειακού Πρωταθλήματος και στην κατάκτηση του Κυπέλλου ΕΠΣ Κοζάνης. Ο Γιάννης Παρασκευάς θα λειτουργήσει σχολή τερματοφυλάκων στα πλαίσια της Ακαδημίας Ποδοσφαίρου του Φ.Σ. Κοζάνη.
Ο Σάκης Τζηκαλιός, γυμναστής της ανδρικής ομάδας του Φ. Σ. Κοζάνη, είναι γυμναστής με ειδικότητα το ποδόσφαιρο. Εχει εργαστεί στις ομάδες Κ-17 και Κ-20 του Αρη Θεσσαλονίκης ενώ το 2012-13 ως συνεργάτης του Γιάννη Παρασκευά ήταν μέλος του προπονητικού τιμ που οδήγησε το Φ.Σ. Κοζάνη στον τίτλο του 3ου Ομίλου του Περιφερειακού Πρωταθλήματος και στην κατάκτηση του Κυπέλλου ΕΠΣ Κοζάνης.
Την επιστημονική υποστήριξη στην Ακαδημία Ποδοσφαίρου του Φ.Σ. Κοζάνη θα προσφέρουν ο εργοφυσιολόγος Γιώργος Παπαδόπουλος και ο διαιτολόγος-διατροφολόγος Μανώλης Πλιάκης.

Ο κ. Γαβριηλίδης επίσης τόνισε ότι σύντομα θα έρθει σε επαφές με τους ιθύνοντες των υπαρχόντων ακαδημιών ποδοσφαίρου της περιοχής για να επανεξετάσουν το ενδεχόμενο συνεργασίας ή ακόμα και συγχώνευσης. Πέρυσι το Φ.Σ. Κοζάνη ξεκίνησε μία σειρά επαφών με ακαδημίες της περιοχής που όμως δεν καρποφόρησε.

Η Ακαδημία Ποδοσφαίρου του Φ.Σ. Κοζάνη έχει αρχίσει να δέχεται εγγραφές παιδιών 6-14 ετών καθημερινά στα γραφεία της ομάδας από 11.00 – 14.00 (τηλ. 24610 34489).

Το τηλέφωνο επικοινωνίας εκτός ωρών γραφείου είναι το 6936 914 126.