Αρχική

Ελευθερούπολη: Η άμυνα έκανε την διαφορά!

Η Ελευθερούπολη την προηγούμενη Τετάρτη κατάφερε να επικρατήσει στο ντέρμπι επί του Τρίτωνα, με αποτέλεσμα να πάρει μία τεράστια νίκη ουσίας και ψυχολογίας ενόψει της συνέχειας της σεζόν. Το εν λόγω ροζ φύλλο είναι πολύ σημαντικό για τους Καβαλιώτες, αφού κατακτήθηκε απέναντι σε μία πάρα πολύ ποιοτική ομάδα, ενώ είχαν κομβικές απώλειες, αφού δεν αγωνίστηκαν οι Αμπατζάς και Βύρλας, που αποτελούν δύο σημαντικότατους παίκτες του ροτέισον και βρίσκονται στην πόρτα της εξόδου του οργανισμού.

Όπως φάνηκε και από το τελικό σκορ (58-51) ο λόγος που το σύνολο του Παπαδόπουλου ξεπέρασε το εμπόδιο του συγκροτήματος του Μιχελάκου είναι ξεκάθαρα η άμυνα, κάτι το οποίο ίσως φαντάζει παράδοξο, αφού ο ΓΣΕ είναι μία ομάδα με πολύ πλούσιο επιθετικό ταλέντο που κερδίζει τα παιχνίδια της μέσω αυτού. Παρόλα αυτά όπως έχει τονίσει επανειλημμένως ο τεχνικός του συλλόγου, αυτός και οι παίκτες του έχουν δουλέψει πάρα πολύ πάνω σε αυτό το κομμάτι, κάτι το οποίο αποδείχθηκε περίτρανα από τα πολύ χαμηλά στατιστικά της ομάδας των Σεπολίων.

Αρχικά αν ρίξουμε μία προσεκτικότερη και αναλυτικότερη ματιά στην παραγωγικότητα του Τρίτωνα, τότε ναι μεν θα διαπιστώσουμε ότι είναι πάρα πολύ χαμηλή αλλά παράλληλα είναι περίπου 26π κάτω από τους 76,6 πόντους που πετύχαινε ανά βραδιά στους 10 προηγούμενους αγώνες που είχε δώσει για το πρωτάθλημα. Απόρροια αυτής της πολύ κακής του επίδοσης δεν είναι άλλο από την τρομερή αστοχία του ειδικά από την μακρινή απόσταση, αφού είχε μόλις 9,7% έξω από την γραμμή των 6,75μ με μόλις 3/31 σουτ. Ακόμη αρκετά χαμηλό είναι και το 19/44 δίποντα, την ώρα που και ο συντελεστής ασίστ λαθών ήταν αρνητικός με εννιά τελικές πάσες για δεκατρία σφάλματα.

Στο κομμάτι που αφορά την Ελευθερούπολη παρατηρούμε ότι κατάφερε να ρίξει κατά πολύ το παθητικό της, καθότι πριν την αναμέτρηση με τον οργανισμό των Σεπολίων αποτελούσε μία από τις πιο ευάλωτες αμυντικά ομάδες του πρωταθλήματος, αφού δεχόταν 81,6 πόντους κατά μέσο όρο ένα νούμερο που είναι αρκετά ως πολύ μεγάλο για κάποιο σύνολο που θέλει να πρωταγωνιστήσει. Ακόμη οι Καβαλιώτες δεν έβγαζαν από την ζώνη ευφορίας τους περισσότερους από τους αντιπάλους τους, καθώς αυτοί δημιουργούσαν αρκετά και σούταραν με σχετικά υψηλά ποσοστά, επομένως τα πράγματα δυσκόλευαν πολύ γι’ αυτούς. Όπως αναφέραμε προηγουμένως αυτά τα στοιχεία (τελικές πάσες και ευστοχία) διαφοροποιήθηκαν άρδην σε αυτό το παιχνίδι, που κάλλιστα μπορεί να αποτελέσει οδηγό για την αρμάδα του Παπαδόπουλου ενόψει της δύσκολης και απαιτητικής συνέχειας, καθότι με οδηγό την άμυνα έχει όλα τα εχέγγυα να κάνει ένα σημαντικό σερί νικών και να βάλει πλώρη για να πετύχει τους υψηλούς στόχους που είχε θέσει από την αρχή της σεζόν!

The post Ελευθερούπολη: Η άμυνα έκανε την διαφορά! appeared first on Basketblog.