Αρχική

Εκδήλωση απονομής βραβείων πανελλήνιου αρχιτεκτονικού διαγωνισμού στο κατάμεστο Μουσείο Φυσικής Ιστορίας Μηλιάς 

Εκδήλωση απονομής βραβείων πανελλήνιου αρχιτεκτονικού διαγωνισμού στο κατάμεστο Μουσείο Φυσικής Ιστορίας Μηλιάς 

Παρουσία του Αντιδημάρχου Τεχνικών Έργων Χρήστου Τριγώνη, του Αντιδημάρχου Περιβάλλοντος & Ανακύκλωσης Ζήση Κιάκα, του Προέδρου της Κοινότητας Μηλιάς Χρήστου Γιαγκόζογλου και των πρώην Δημάρχων του Καποδιστριακού Δήμου Ηρακλεωτών Γεώργιου Δρόσου, Αθανάσιου Καραγιάννη και Χρήστου Σταμπολίδη, πραγματοποιήθηκε το Σάββατο 3 Δεκεμβρίου 2022 στο Μουσείο Φυσικής Ιστορίας Μηλιάς του Δήμου Γρεβενών, εκδήλωση παρουσίασης των προσχεδίων του πανελλήνιου αρχιτεκτονικού διαγωνισμού, που προκήρυξε η Διεύθυνση Τεχνικών Υπηρεσιών του Δήμου Γρεβενών.

Κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης, την οποία τίμησαν πολλοί συνδημότες μας, παρουσιάστηκαν αναλυτικά οι τρεις βραβευθείσες προτάσεις του διαγωνισμού με τίτλο «Διαμόρφωση Περιβάλλοντος Χώρου του Κέντρου Παλαιοντολογίας Μηλιάς Δήμου Γρεβενών», έχοντας ως αντικείμενο τον καθολικό επανασχεδιασμό και την ανακατασκευή του περιβάλλοντος χώρου του Κέντρου Παλαιοντολογίας αλλά και της όμορης κεντρικής πλατείας της Κοινότητας Μηλιάς του Δήμου Γρεβενών.

[gallery columns="2" size="medium" ids="239158,239160"]

Αναφορικά με τις διακρίσεις, το πρώτο βραβείο έλαβαν οι μελετητές Ευδοξία Παπαλιούρα, Ευγενία Τάκα και Νικόλαος Μαλάι, το δεύτερο βραβείο απονεμήθηκε στους Σπύρο Φίτζιο, Νίκο Δόγκαλη, Νίκο Κουτσουρά και Νικόλα Πολυχρονάκη και το τρίτο βραβείο έλαβε η Μαρία Πέτρογλου.

Η απονομή των χρηματικών βραβείων έγινε με πόρους του Πράσινου Ταμείου ενώ η σχετική μελέτη του έργου χρηματοδοτείται από τον Δήμο Γρεβενών. Με την ολοκλήρωση της μελέτης, ο Δήμος Γρεβενών θα προχωρήσει στην εκτέλεση του πιλοτικού αυτού έργου, συμβάλλοντας στη βελτίωση της ποιότητας ζωής των πολιτών, στην προβολή του πολυδιάστατου χαρακτήρα του τόπου και στην αναζωογόνηση μιας ευρύτερης περιοχής γύρω από το Μουσείο και την όμορη Πλατεία.

Επισημαίνεται ότι το περίφημο Μουσείο Φυσικής Ιστορίας Μηλιάς του Δήμου Γρεβενών, φιλοξενεί σπάνια και εντυπωσιακά απολιθώματα με διεθνή απήχηση και επιστημονική αναγνώριση όπως οι μεγαλύτεροι χαυλιόδοντες του κόσμου, κατέχοντας μάλιστα περίοπτη θέση στο βιβλίο των ρεκόρ Γκίνες.

 

Γραφείο Τύπου

 Δημάρχου Γρεβενών