Αρχική

Δ ΕΘΝΙΚΗ: Κοζάνη – Μακεδονικός 2-0 – Στο τέλος πήρε το τοπικό ντέρμπι η Κοζάνη

 Χιτσκοκικό φινάλε στην Κοζάνη. Οι ερυθρόλευκοι επικράτησαν στο τέλος 2-0 (84′ πέναλτι Κουλουκίδης – 95′ Ζηνόβιος) του ψυχωμένου αλλά άτυχου Μακεδονικού Κοζάνης . Οι κυανόλευκοι νεοφώτιστοι στην κατηγορία παρά την καλή τους απόδοση δεν είχαν για έναν ακόμη αγώνα ούτε την τύχη του πρωτάρη αφού έχασαν μεγάλη ευκαιρία να προηγηθούν στο 80′ (πέναλτι Κουτούλα άουτ).
Η Κοζάνη είχε τον έλεγχο του αγώνα , ήταν η ομάδα που είχε την κατοχή μπάλας, αλλά δεν είχε τρόπους να αναπτυχθεί καλά, ούτε χώρους απέναντι στην καλά οργανωμένη αμυντική λειτουργία του Μακεδονικού πού έφευγε όποτε του επέτρεπαν οι συνθήκες στην αντεπίθεση..Ό νόμος του ποδοσφαίρου που πήγε αρχικά να τιμωρήσει τους ερυθρόλευκους για τις χαμένες ευκαιρίες άλλαξε γνώμη μετά από την μεγάλη χαμένη ευκαιρία του Μακεδονικού να προηγηθεί με πέναλτι (ο Κουτούλας αστόχησε ) και τιμώρησε τελικά τους φιλοξενούμενους χαρίζοντας την νίκη στην Κοζάνη που φάνηκε πιο έμπειρη με σκορ 2-0
Τίμησαν τον Μιχάλη Παρμάκη
Πριν την έναρξη του παιχνιδιού η ομάδα της Κοζάνης τίμησε τον μεγάλο αθλητή Μιχάλη Παρμάκη για την τεράστια επιτυχία του στον 30ο Μαραθώνιο (πρώτος Ελληνας και ένατος στη γενική κατάταξη).
Την τιμητική πλακέτα στον Κοζανίτη Μαραθωνοδρόμο με καταγωγή απο την Χαραυγή Κοζάνης απένειμε ο πρόεδρος της Κοζάνης Αγάπιος Γαβριηλίδης.
Το φιλμ του αγώνα
Στο 4’ σουτ του Ταφαρλή από πλάγια θέση,  αποκρούει ο Βαρυτιμίδης.
Στο 11’ κόρνερ Σαββούδη, κεφαλιά Αργυρόπουλου, επάνω από τη γραμμή διώχνει ο Στεργιόπουλος.
Στο 25’ ο Τραυλός θα εκτελέσει φάουλ αλλά  ο Βαρυτιμίδης με ωραία προσπάθεια θα διώξει σε κόρνερ. Το κόρνερ εκτελεί ο Τραυλός, δυνατή κεφαλιά του Ζηνόβιου, άουτ.
Στο σουτ Ζηνόβιου, αποκρούει ο Βαρυτιμίδης.
Στο 36’ δυνατό σουτ του Αποστολίδη, μπλοκάρει με διπλή προσπάθεια ο Γκαραβέλης.
Στο 41’ σέντρα του Τραυλού, πρώτη κεφαλιά Ταφαρλή στο δεύτερο δοκάρι, δεύτερη κεφαλιά Παπαδόπουλου, μπλοκάρει ο Βαρυτιμίδης.
Στο 44’   κόρνερ με τον Τοπάλη, κεφαλιά Ζηνόβιου, άουτ.
Στο 52’ σέντρα του Παπαδόπουλου στο δεύτερο δοκάρι, κοντινό πλασέ του Τραυλού διώχνει επάνω από τη γραμμή ο Σαριόγλου.
Στο  64’ δυνατό σουτ του Τοπάλη μέσα από την περιοχή, η μπάλα λίγο έξω από το οριζόντιο δοκάρι.
Στο 79’ ο Κατσίκας θα φύγει στην αντεπίθεση από δεξιά, θα βγάλει μπαλιά τετ-α-τετ τον Αργυρόπουλο που θα ανατραπεί από τον Τσίλη κι ο διαιτητής θα υποδείξει το πέναλτι και θα αποβάλει τον Τσίλη. Το πέναλτι θα εκτελέσει άστοχα ο Κουτούλας, και θα χαθεί μεγάλη ευκαιρία για το Μακεδονικό να προηγηθεί.
Στο 83’ ο Κουλουκίδης θα ανατραπεί από το Βαρυτιμίδη και πέναλτι αυτή τη φορά για την Κοζάνη.  Το πέναλτι θα αναλάβει να εκτελέσει ο ίδιος ο παθών και θα ανοίξει το σκορ για την Κοζάνη μέσα σε πανηγυρισμούς 1-0.
Στο 95’ κι ενώ όλος ο Μακεδονικός είχε βγει μπροστά για την ισοφάριση ο Ζηνόβιος θα εκμεταλλευτεί την αδράνεια της άμυνας και μέσα από την περιοχή με ψύχραιμο πλασέ θα γράψει το τελικό 2-0.
Κοζάνη (Παρασκευάς): Γκαραβέλης, Τσίλης, Στεργιόπουλος, Τσικόπουλος (60’ Κουλουκίδης), Κάλφας, Καραμπατζάκης, Τραυλός, Ταφαρλής, Ζηνόβιος, Τοπάλης (90’ Ποζίδης), Παπαδόπουλος (73’ Ντεμιράι).
Μακεδονικός Κοζάνης (Παπακώστας): Βαρυτιμίδης, Αποστολίδης (69’ Αντωνόπουλος Γρ.), Σαριόγλου, Μαντζώλας, Τσαμπούρης, Αργυρόπουλος, Κατσίκας, Κυπίρτογλου, Σακαλής (75’ Κουμπούρας), Κουτούλας, Σαββούδης (63’ Ζαχαριάδης).
Διαιτητής: Αναστασίου
Βοηθοί: Ακρίβος, Γκαρέλας

ΡΕΠΟΡΤΑΖ ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΑΤΣΙΚΑΣ ΜΑΤΙΕΣ ΣΤΑ ΣΠΟΡ