Αρχική

Διοργάνωση 1ου Drift & AutoGP Κοζάνης

Ο Σύλλογος Μηχανοκίνητου Αθλητισμού Κοζάνης ανακοινώνει τη διοργάνωση για πρώτη φορά στη Δυτική Μακεδονία το 1ο Drift & AutoGP Κοζάνης στις 10-11 Μαΐου 2014 με την έγκριση της Ομοσπονδίας Μηχανοκίνητου Αθλητισμού Ελλάδας. Ο χώρος διεξαγωγής είναι στο Δημοτικό χώρο στάθμευσης μεγάλων οχημάτων στην περιοχή Κασλά Κοζάνης που παραχωρεί ο Δήμος Κοζάνης.

Έχει σχεδιαστεί μια γρήγορη διαδρομή με αρκετό φάρδος που θα φιλοξενήσει τα περάσματα για τον αγώνα Drift που έχει φιλικό χαρακτήρα και το παρών θα δώσουν συμμετοχές που θα δοκιμάσουν τα αυτοκίνητα τους ενόψει της έναρξης του Πρωταθλήματος Drift.Στην ίδια διαδρομή θα μπορέσουν να δοκιμάσουν την τεχνική τους οι αθλητές στην επίδειξη DriftShow για αυτοκίνητα χωρίς κλωβό ασφαλείας (roll-cage).Η διαδρομή θα κυκλώσει για το χρονομετρημένο AutoGP όπου μετράει ο χρόνος 3 γύρων και έχει δύο σκέλη όπου ο αθλητής κρατάει τον καλύτερο χρόνο. Εδώ υπάρχουν 4 κατηγορίες ανάλογα με τα κυβικά και ξεχωριστά τα τετρακίνητα ενώ απαγορεύεται η χρήση σλικ ελαστικών.

Το διήμερο πρόγραμμα περιλαμβάνει τεχνικό έλεγχο και δοκιμαστικά περάσματα ολόκληρο το πρωί του Σαββάτου για όλους τους αθλητές. Το πρώτο σκέλος του AutoGP θα γίνει το απόγευμα του Σαββάτου και θα ακολουθήσει η επίδειξη DriftShow που θα κλείσει την πρώτη ημέρα.Το πρωί της Κυριακής θα ξεκινήσει με ελεύθερα περάσματα. Στις 12:00 θα ξεκινήσουν τα μονά περάσματα του αγώνα Drift. Θα ακολουθήσει το δεύτερο σκέλος AutoGP το απόγευμα της Κυριακής. Και το μεγαλύτερο θέαμα θα ξεκινήσει αργότερα με τα διπλά περάσματα  πόρτα με πόρτα (tsuiso battles) για την ανάδειξη του νικητή στα Drift.