Αρχική

Διεθνής διάκριση για το Moto GP-3 φοιτητών στην Κοζάνη

moto-gp3-fitites-kozaniΤην 9η θέση στη γενική κατάταξη, ανάμεσα σε 38 πανεπιστήμια από όλο τον κόσμο, κατέκτησε η ομάδα Tyφoon Motoracing, του τμήματος Μηχανολόγων Μηχανικών του Πολυτεχνείου Κοζάνης, που έλαβε μέρος στον διεθνή διαγωνισμό MotoStudent 2016 στην Ισπανία.

Η 11μελής ομάδα των φοιτητών σχεδίασε και κατασκεύασε το πρώτο αγωνιστικό δίκυκλο 250cc (κυβικών) τύπου Moto GP-3 στην Ελλάδα και έλαβε για πρώτη φορά μέρος σ” έναν διαγωνισμό, όπου συμμετείχαν 38 πανεπιστήμια από 15 χώρες και μερικές εξ αυτών πρωταγωνιστούν εδώ και πολλά χρόνια όχι μόνο στους αγώνες αλλά και στην κατασκευή αγωνιστικών μηχανών.

«Δεν περιμέναμε ότι θα πάμε τόσο καλά και ότι θα καταφέρουμε να ανέβουμε στην ένατη θέση, είμαστε πολύ χαρούμενοι και σας λέμε ότι πανηγυρίζουμε σαν να είμαστε οι νικητές» αναφέρει στο ΑΠΕ ΜΠΕ ο επικεφαλής της ομάδας Γιώργος Κουτσάκης. Το δημιούργημα της ομάδας, το Moto GP-3, πέρασε με επιτυχία όλα τα τεστ που προέβλεψαν οι κανονισμοί του διαγωνισμού και «την επιτυχία μας αυτή την οφείλουμε σε όσους πίστεψαν στο σχέδιο που είχαμε και στήριξαν με κάθε μέσο και τρόπο την προσπάθεια μας» σημείωσε ο Γιώργος Κουτσάκης.

Τη βαθιά του ικανοποίηση για το αποτέλεσμα του διαγωνισμού εξέφρασε και ο επιστημονικός υπεύθυνος της ομάδας επίκουρος καθηγητής Δημήτρης Γιαγκόπουλος, ο οποίος ανέφερε ότι «η εμπειρία που απόκτησε η ομάδα να συναγωνίζεται με πολύ μεγαλύτερες ομάδες που διαθέτουν πλούσιο βιογραφικό με συμμετοχές σε τέτοιους διαγωνισμούς, είναι πολύ σημαντική για την προετοιμασία της επόμενης διοργάνωσης».

Όταν γνωστοποιήθηκε το αποτέλεσμα στην πίστα της Αραγονίας στήθηκε μια μεγάλη γιορτή όπου πήραν μέρος και πολλοί φοιτητές, που ταξίδεψαν μέχρι την Ισπανία με τους καθηγητές τους και τον πρύτανη του πανεπιστημίου Δυτικής Μακεδονίας Αντώνη Τουρλιδάκη για να παρακολουθήσουν από κοντά την εξέλιξη του διαγωνισμού.

Η επόμενη διοργάνωση είναι το 2018 και όπως τονίζουν τα νεότερα μέλη της ομάδας Tyφoon Motoracing «θα είμαστε παρόντες με ανανεωμένη την ομάδα και με εφόδια την εμπειρία και τις ιδέες μας θα διεκδικήσουμε κάτι καλύτερο».

Πηγή: typosthess.gr