Αρχική

Διαγράφεται το πρόστιμο στους ανεμβολίαστους άνω των 60

Διαγράφεται το πρόστιμο στους ανεμβολίαστους άνω των 60

Το δημοσίευμα επιβεβαίωσε ο ίδιος ο υπουργός Υγείας Θάνος Πλεύρης μιλώντας στον ΑΝΤ1.

Όπως είχε γράψει το Newsbomb.gr υπήρχαν δυο θέσεις στο υπουργείο Υγείας: η μια πλευρά υποστηρίζει ότι θα πρέπει να διαγραφεί για όσους εμβολιάστηκαν και η έτερη υποστηρίζει ότι θα πρέπει να διαγραφεί σε όλους όσους έχει επιβληθεί. Ο ίδιος ο υπουργός κατά το πρόσφατο παρελθόν σε δηλώσεις του είχε αφήσει ανοιχτό το ενδεχόμενο μόνο όμως για την πρώτη κατηγορία.

Εν τέλει επικράτησε η δεύτερη άποψη οπότε οι άνω των 60 που βρέθηκαν αντιμέτωποι με το πρόστιμο λόγω μη εμβολιασμού απαλλάσσονται από τη συγκεκριμένη οφειλή.

Σημειώνεται ότι το επιχείρημα όσων υποστηρίζουν ήταν πρέπει να διαγραφεί το πρόστιμο είναι το πλήγμα που δέχεται η κοινωνία λόγω ενεργειακής κρίσης και του τσουνάμι των ανατιμήσεων.

Ο υπουργός διευκρίνισε πως το 80% των πολιτών άνω των 60 ετών έχει εμβολιαστεί κατά του κορονοϊού. Σχετικά με τα πρόστιμα των ανεμβολίαστων, ο υπουργός Υγείας δήλωσε ότι τα πρόστιμα θα σβηστούν.

Οι υγιειονομικοί

Ο Θανός Πλεύρης σημείωσε επίσης ότι το θέμα των ανεμβολίαστων υγειονομικών θα επανεξεταστεί από το υπουργείο Υγείας.

Η απόφαση θα εξαρτηθεί από το επιδημιολογικά δεδομένα τις επόμενης εβδομάδας και τα σενάρια για τον χρόνο επιστροφής τους είναι δύο:

  • Το ένα προσδιορίζει το χρόνο στον Νοέμβριο,
  • Το δεύτερο προσδιορίζει τον χρόνο επιστροφής στα τέλη του χρόνου.

Περίπου 6.500 ανεμβολίαστοι υγειονομικοί τέθηκαν εκτός ΕΣΥ τον Σεπτέμβριο του 2021 εκ των οποίων περίπου οι μισοί επέστρεψαν στην πορεία καθώς εμβολιάστηκαν.

Αυτή τη στιγμή εκτός συστήματος βρίσκονται 2.200 ανεμβολίαστοι υγειονομικοί κυρίως νοσηλευτικό και λοιπό παραϊατρικό και διοικητικό προσωπικό.