Αρχική

Δήμος Κοζάνης ... στηρίζει ;;;;; ή θάβει τον αθλητισμό ...;;;;;;;;;

Κατά την προεκλογική περίοδο για την ανάδειξη του νέου δημοτικού συμβουλίου, στα πλαίσια της κεντρικής ομιλίας του τέως δημάρχου ελέχθη το φοβερό «στηρίξαμε τον αθλητισμό με κάθε τρόπο». Ακούστηκε τόσο ψεύτικο στ’ αυτιά όσων γνώριζαν από πρώτο χέρι τη «βοήθεια» που παρείχαν στα αθλητικά σωματεία της πόλης που ήταν για γέλια και για κλάματα η παραδοχή ότι μας δουλεύουν χωρίς ντροπή και ότι ο καθένας είναι πρόθυμος να πει ό,τι θέλει ο λαός να ακούσει, χαϊδεύοντας τ’ αυτιά των ανόητων και άβουλων ψηφοφόρων αρκεί να επανεκλεγεί και να γαντζωθεί στην καρέκλα της εξουσίας ….

Όταν τον Απρίλιο που μας πέρασε, κατά τη διεξαγωγή της ημιτελικής φάσης του πρωταθλήματος των νεανίδων που φιλοξένησε ο Εθνικός στην Κοζάνη, ζητήσαμε από τον Δήμο να αναλάβει τη μεταφορά των φιλοξενούμενων ομάδων από το ξενοδοχείο (στο κέντρο της πόλης) στο ΔΑΚ και πίσω, πήραμε αρνητική απάντηση. Αυτή είναι η βοήθεια του Δήμου μας που κόπτεται ότι στηρίζει τον αθλητισμό…..

Με την εκλογή του νέου δημοτικού συμβουλίου κάποιες αχνές ελπίδες γεννήθηκαν ότι τα πράγματα θα γίνουν καλύτερα και θα δοθούν οι ευκαιρίες στους νέους της πόλης μας να αθληθούν απρόσκοπτα, γιατί λέγαμε ότι τα πράγματα δεν μπορούν να γίνουν χειρότερα…… Και διαψευστήκαμε…
 Σήμερα αναγκάστηκε ο Εθνικός, για να μην μηδενιστεί, να πληρώσει τον κλειδούχο - υπάλληλο του Δήμου για να ανοίξει το ΔΑΚ ώστε να διεξαχθεί το παιχνίδι με τα Γιαννιτσά  στα πλαίσια του πρωταθλήματος της Α1, παρόλο που άλλα αθλητικά σωματεία αρνήθηκαν να ενδώσουν στον εκβιασμό του Δήμου και δεν πραγματοποίησαν τους προγραμματισμένους αγώνες τους.
Και η σταγόνα που ξεχείλισε το ποτήρι της αγανάκτησης ήταν η σύγκριση του Δήμου Κοζάνης και των αποφάσεων του συμβουλίου αθλητισμού και πολιτισμού σε σχέση με την έμπρακτη στήριξη του Δήμου Γιαννιτσών στα αθλητικά σωματεία της πόλης τους. Τα τελευταία χρόνια, κάθε φορά που συναντιόμαστε με την ομάδα των Γιαννιτσών (Αθήνα, Δράμα, Κατερίνη και αλλού) βλέπουμε ότι η μεταφορά των παικτριών γίνεται πάντα με λεωφορείο του Δήμου Γιαννιτσών. Κι όταν ρωτήσαμε παράγοντα της ομάδας τι πληρώνουν για μεταφορικά μας απάντησε : «τα διόδια»!!!!! Λεωφορείο, πετρέλαιο και οδηγός παραχωρούνται από τον Δήμο Γιαννιτσών στην υπηρεσία της ομάδας.
Και δεν είναι ο μόνος Δήμος που στηρίζει με έργα -και όχι στα λόγια- τον αθλητισμό παρέχοντας δωρεάν τη χρήση των γηπέδων.
Στον αντίποδα, ο Δήμος Κοζάνης ζητάει να πληρώνουν τα αθλητικά σωματεία ενοίκιο για τη χρήση του ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ αθλητικού κέντρου για τις προπονήσεις και έξτρα για τη διεξαγωγή των αγώνων…. Οξύμωρο!!!!
(Για του λόγου το αληθές, η φωτογραφία που τραβήχτηκε σήμερα στο ΔΑΚ….)
Λένα Κωνσταντινίδου, εκπρόσωπος τύπου Εθνικού Κοζάνης και αγανακτισμένη πολίτης