Αρχική

Γ' Εθνική: Μακεδονικός Φούφα - ΦΣ Κοζάνη 0-2 | φωτο - βίντεο

Με την νίκη και τους τρεις βαθμούς γύρισε η Κοζάνη από την Πτολεμαϊδα όπου αντιμετώπισε τον μαχητικό Μακεδονικό Φούφα για την 9η αγωνιστική του 2ου Ομίλου της Γ’ Εθνικής.

Το παιχνίδι παρακολούθησαν αρκετοί φίλαθλοι και των δύο ομάδων.

Η Κοζάνη είχε αρκετές επιστροφές μετά τις ιώσεις που ταλαιπώρησαν τους παίκτες της τις τελευταίες δύο εβδομάδες. 

Μόνος απών από τους θεωρούμενους βασικούς ήταν ο Ψάλτης που έχασε δεύτερο συνεχόμενο παιχνίδι.

Οι ερυθρόλευκοι ήταν καλοί στο πρώτο ημίχρονο αλλά η απόδοση τους έπεσε στο δεύτερο. 

Πάντως το ζητούμενο, που ήταν οι τρεις βαθμοί, ήρθε έστω και σχετικά δύσκολα και η Κοζάνη παρέμεινε στην κορυφή της βαθμολογίας.

Στο 10’ πάσα του Κανούλα στην πλάτη της άμυνας στον Πάνο, αυτός μπήκε από δεξιά αλλά η σέντρα-σουτ που έκανε δεν βρήκε ούτε εστία ούτε συμπαίκτη.

Στο 19’ κεφαλιά-πάσα του Ίσακσσον στον Γιώργο Αποστολίδη που έκανε το κατά μέτωπο μπάσιμο, κράτησε στην πίεση των αμυντικών και πέφτοντας με σουτ έστειλε τη μπάλα στα δίχτυα για το 0-1. 

Στο 21’ κάθετη του Αποστολίδη στον Ίσακσσον που απέφυγε έναν αμυντικό και από πλάγια θέση έκανε το πλασέ πάνω στον Δημητριάδη, χάνοντας μία καλή ευκαιρία.

Στο 25’ καλό σουτ του Μωϋσιάδη (που πριν λίγες μέρες μεταγράφηκε από την Κοζάνη στον Μακεδονικό Φούφα) πέρασε λίγο άουτ. 

Στο 32’ μετά από φάουλ του Πάνου ο προωθημένος Γιαλαμίδης έκανε το γυριστό σουτ αλλά η μπάλα πέρασε πάνω από τα δοκάρια.

Στο 39’ κάθετη του Αποστολίδη στον Παπαργυρίου που καθυστέρησε να σουτάρει και κόπηκε από τους αμυντικούς. 

Το δεύτερο ημίχρονο ήταν κατώτερο των προσδοκιών που δημιούργησε το πρώτο, καθώς οι δύο ομάδες φάνηκαν να «αλληλοεξουδετερώνονται» στον χώρο του κέντρου. 

Στο 50’ σέντρα του Πάνου, δυνατό βολέ στην κίνηση του Νιάσσε μπλόκαρε ο Δημητριάδης.

Στο 53’ σουτ του Βασσάκη μπλόκαρε ο Καραγκιόζης στην γωνία του.

Στο 59’ φάουλ-σέντρα από δεξιά του Πάνου, κεφαλιά του Κανούλα ελάχιστα άουτ.

Στο 83’ νέα φάουλ-σέντρα από δεξιά του Πάνου, ο Θωμάς Γιαλαμίδης πετάχτηκε στην καρδιά της άμυνας και με σουτ έκανε το 0-2. 

Στο 89’ απ’ ευθείας φάουλ του Χάϊτα απέκρουσε δύσκολα σε κόρνερ ο Καραγκιόζης.

Στο 91’ μετά από κόρνερ και σύγχυση στα καρέ της Κοζάνης ο Παπάς έκανε το σουτ αλλά η μπάλα πέρασε πάνω από τα δοκάρια, στην τελευταία καλή στιγμή του αγώνα.

Αξιοσημείωτη και η επανεμφάνιση του Πάρη Μπακάλη ως αλλαγή, μετά από σχεδόν δύο μήνες τραυματισμού. 

Την ερχόμενη Κυριακή 22/1/2022 το ΔΑΚ Κοζάνης αναμένεται να γνωρίσει μεγάλες στιγμές καθώς η πρωτοπόρος Κοζάνη θα υποδεχτεί τον δεύτερο Πιερικό. 

Τις δύο ομάδες χωρίζουν 4 βαθμοί και το ματς θεωρείται «εξάποντο». 

ΜΑΚΕΔΟΝΙΚΟΣ ΦΟΥΦΑ (Νίκος Κατακαλίδης): Δημητριάδης, Βασσάκης, Μωυσιάδης (86’ Παπάς), Σεκκουλίδης, Σερσέμης, Ρέλκας, Θεοδουλίδης (87’ Μεντεκίδης), Ηλιάδης (75’ Μητσόπουλος), Καρασιούνας, Καλογιαννίδης (46’ Σπανδωνίδης), Χάϊτας.

ΚΟΖΑΝΗ (Νίκος Μπαδήμας): Καραγκιόζης, Πάνος, Παπαργυρίου, Πιρίτζαους, Γιαλαμίδης,  Ιω. Παπαδόπουλος, Νιάσσε, Ίσακσον (68’ Ν. Μπίντσης), Κανούλας (77’ Βοριαζίδης), Αποστολίδης, Καραγιάννης (58’ Μπακάλης).

Διαιτητής: Ι. Ντελέζος (Λάρισας).

Βοηθοί: Θ. Βαλιώτης (Λάρισας), Δ. Δίχρης (Λάρισας).

δηλώσεις Μπαδήμα - Γιαλαμίδη