Αρχική

Γ’ ΕΠΣΚ: Πρόοδος Μεταξά – Αίας Μικροβάλτου 0-4 (φωτο - βίντεο)

Με το εντυπωσιακό σκορ 0-4, που έφερε τη σφραγίδα του σκόρερ Αντώνη Γιαννόπουλου που πέτυχε και τα 4 γκολ της συνάντησης, η ομάδα του Αίαντα Μικροβάλτου πέρασε νικηφόρα από το Μεταξά το απόγευμα της Κυριακής 19 Οκτωβρίου 2014, στο πλαίσιο της 3ης αγωνιστικής της Γ΄ κατηγορίας/1ου ομίλου της ΕΠΣ Κοζάνης.


 Η έκταση του σκορ δεν ανταποκρίνεται στη διαφορά δυναμικότητας των δυο ομάδων, γιατί και η ομάδα του Μεταξά προσπάθησε, δημιούργησε φάσεις χωρίς όμως να τις ολοκληρώσει στην τελική προσπάθεια και διαμαρτύρεται για ένα γκολ που της ακυρώθηκε. Έχασε όμως κυρίως γιατί βρήκε μπροστά της τον Αντώνη Γιαννόπουλο σε πολύ μεγάλα κέφια, καθώς πέτυχε και τα 4 γκολ του Μικροβάλτου, το ένα καλύτερο από το άλλο
Τα γκολ του αγώνα:
- στο 15΄το 0-1, όταν πήρε τη μπάλα έξω από την περιοχή, ξεπέρασε δυο αντιπάλους του και κεραυνοβόλησε με αριστερό βολέ τον τερματοφύλακα του Μεταξά
- στο 19΄ το 0-2, όταν ξεπετάχτηκε σε κάθετη πάσα του Πουλαράκη και με μια απίθανη λόμπα, έστειλε τη μπάλα να αναπαυτεί στην εστία του Μεταξά, μέσα σε αποθέωση από τους συμπαίκτες τους
- στο 45΄ και μετά από μια εξαιρετική προσπάθεια του Σαΐτη που ξεπέρασε δυο αντιπάλους του και έκανε μπροστινή μπαλιά, ο Αντώνης Γιαννόπουλος από τα δεξιά αυτή τη φορά, κέρδισε τη μπάλα, συγκλίνοντας «χόρεψε» τον αντίπαλο αμυντικό και κάρφωσε τη μπάλα με ένα ασύλληπτο αριστερό σουτ για τρίτη φορά στα δίχτυα των γηπεδούχων για το 0-3
- στο 46΄ με το ξεκίνημα του β΄ ημιχρόνου, μετά την πρώτη εναλλαγή στον κύκλο του κέντρου του γηπέδου, ο Αντώνης Γιαννόπουλος σούταρε δυνατά και ψηλοκρεμαστά και έγραψε το …0-4, ένα σπάνιο και απίστευτο γκολ!
Πάντως την πρώτη καλή ευκαιρία του αγώνα την είχαν στο 9΄ οι γηπεδούχοι, όταν επιθετικός της βρέθηκε μόνος με τον τερματοφύλακα, αλλά σούταρε χλιαρά στα χέρια του Καβουρίδη. Ακόμη οι γηπεδούχοι πέτυχαν ένα γκολ στο 25΄ -το σκορ ήταν 0-2-, που φάνηκε κανονικό, αλλά ακυρώθηκε γιατί ό Πιστόλας που πέτυχε το γκολ είχε φωνάξει σε συμπαίκτη του να του αφήσει τη μπάλα (σύμφωνα με τον κανονισμό -προσωπικά το έμαθα σήμερα- απαγορεύεται). Άλλη μια μεγάλη φάση έκανε η ομάδα του Μεταξά στο 32΄να ξαναμπεί στο παιχνίδι αλλά το δυνατό σουτ που επιχειρήθηκε από το ύψος της μικρής με κατεύθυνση το γάμα της εστίας του Καβουρίδη, αποκρούστηκε ενστικτωδώς από τον τερματοφύλακα του Μικροβάλτου, που έκανε την απόκρουση του αγώνα…
Στο 45΄ ο αγώνας ουσιαστικά τέλειωσε, καθότι πέρα από το τρίτο γκολ των φιλοξενούμενων, οι γηπεδούχοι έμειναν και με παίκτη λιγότερο, όταν ο Παπαϊωάννης δέχτηκε δεύτερη κίτρινη κάρτα για διαμαρτυρία.
Το δεύτερο ημίχρονο είχε λιγότερες φάσεις, με καλύτερες στιγμές για το Μικρόβαλτο, το δοκάρι σε κεφαλιά του Σαΐτη στο 71΄και τις ευκαιρίες στο 63’, στο 70΄, και στο 80΄. Η ομάδα του Μεταξά κράτησε περισσότερο τη μπάλα, αλλά είχε μόλις δυο καλές στιγμές στο 69΄και στο 73΄.
Πάντως οι αριθμητικές ισορροπίες «αποκαταστάθηκαν» στο 70’ όταν το Μικρόβαλτο δεν είχε παίκτη (13ο) να αντικαταστήσει τον Τζουκόπουλο που τραυματίστηκε και οι φιλοξενούμενοι ακόμη έπαιξαν με παίκτη λιγότερο -με 9- από το 84΄ όταν αποβλήθηκε ο Μαρκόπουλος με δεύτερη κάρτα. 
Η ομάδα του Μικροβάλτου, πέρα από τον δεινό σκόρερ της, έπαιξε πειθαρχημένα και ψυχωμένα και κατέκτησε μια δίκαιη νίκη.
Η διαιτησία των Παπαχαρίση-Ηλιάδη-Σπέντζα, που θα μπορούσε να κατακυρώσει το γκολ του Πιστόλα που προαναφέραμε, έκανε «οικονομία» στις κάρτες εκατέρωθεν -και καλώς κατά τη γνώμη μας- σε κάποια σημεία του αγώνα που υπήρξε ένταση, και τέλειωσε τον αγώνα ομαλά, με τους αντιπάλους ποδοσφαιριστές να αλληλοσυγχαίρονται.
Οι συνθέσεις των ομάδων:
Πρόοδος Μεταξά: Καρασίμος Αν., Παπαϊωάννης Δημ., Γκουτζιώτης Αν., Φωκιάδης Ελ., Τσαμπούρης Κ., Λαβαντσιώτης Αν., Σιαμέτης Σωκ., Καρανατσιώτης Λ., Ζήκος Παν., (60΄ Παυλίτσας Ε.), Νατσιός Χρ., Πιστόλας Γ.
Αίας Μικροβάλτου: Καβουρίδης Ν., Παλιανόπουλος Ν., Παλιανόπουλος Αθ., Αλεξόπουλος Αχ., Θεοδουλίδης Κ., Σαΐτης Γ., Τζουκόπουλος Αλ., Πουλαράκης Ν., (62΄ Καραντώνης Κ.), Γιαννόπουλος Αν., Μαρκόπουλος Β., Καπρίνης Στ.
Γ.Μαστρ./mikrovalto.gr