Αρχική

Γ’ Εθνική: Kοζάνη – Θεσπρωτός 3 – 0

fckozaniΕύκολο τρίποντο πήρε η ομάδα της Κοζάνης με σκορ 3-0 απέναντι στον Θεσπρωτό, στο πλαίσιο της 16ης αγωνιστικής στο 2ο Όμιλο της Γ’ Εθνικής. Το πρώτο γκολ σημειώθηκε από τον νεοαποκτηθέντα Δημήτρη Παπαδόπουλο, το δεύτερο ήταν αυτογκόλ και το τρίτο από τον Σίμο Ντεμιράϊ!

Το παιχνίδι ξεκίνησε στο ΔΑΚ Κοζάνης με τους παίχτες στα πρώτα λεπτά της αναμέτρησης να ψάχνουν τα πατήματα τους στον αγωνιστικό χώρο. Στο 8′ ήρθε το πρώτο σουτ του παιχνιδιού από τον Θεσπρωτό χωρίς να ανησυχήσει τον Αμπατζίδη. Δύο λεπτά μετά, ο Μπουλγουρίδης δοκίμασε το πόδι του με την μπάλα να περνάει άουτ. Στο 12′ βγήκε η πρώτη κίτρινη κάρτα για παίχτη του Θεσπρωτού. Οι φιλοξενούμενοι έψαχναν σουτ έξω από την περιοχή χωρίς να απειλούν ιδιαιτέρα.

Στο 15′ ο Ηλίας Τσικόπουλος αντίκρισε την κίτρινη κάρτα για σκληρό μαρκάρισμα και τρία λεπτά αργότερα θα κιτρινιστεί ο Καραμπατζάκης. Στο 25′ ήρθε ένα καλό σουτ για τον Θεσπρωτό με την Κοζάνη να απαντάει στο 33′ με δυνατό σουτ του Ντεμιράϊ. Η πίεση συνεχίστηκε από την Κοζάνη, χάνοντας ακόμα μία ευκαιρία, αυτή τη φορά με τον Πιπινίκα να στέλνει την μπάλα άουτ. Στο 41′ όμως ήρθε η δικαίωση για τους γηπεδούχους, καθώς ο Τσικόπουλος έκανε σέντρα σουτ και ο νεοαποκτηθέντας Παπαδόπουλος με προβολή άνοιξε το σκορ, πραγματοποιώντας ιδανικό ντεμπούτο. Το πρώτο ημίχρονο βρήκε την Κοζάνη μπροστά στο σκορ με 1-0.

Στο ξεκίνημα του δευτέρου ημιχρόνου ο προπονητής των φιλοξενούμενων έκανε την πρώτη του αλλαγή. Στο 54′ ο Βασίλιεβιτς απείλησε με μακρινό σουτ, αλλά ο τερματοφύλακας είπε όχι διώχνοντας την μπάλα κόρνερ. Στο 60ο λεπτό ο Τσικόπουλος έκανε την κούρσα από τα δεξιά, έβγαλε τη σέντρα με τον αμυντικό του Θεσπρωτού να κάνει λάθος υπολογισμό και να στέλνει τη μπάλα στα δίχτυα της ομάδας του, κάνοντας έτσι το Κοζάνη – Θεσπρωτός 2-0! Δύο λεπτά αργότερα, ο Σίμος Ντεμιράϊ με ατομική προσπάθεια και πολύ όμορφο σουτ έκανε το 3-0 καθαρίζοντας το παιχνίδι για την Κοζάνη.

Στο 64 ο Μπουλγουρίδης έπιασε την κεφαλιά με την μπάλα να περνάει άουτ. Στην αμέσως επόμενη φάση, ο Θεσπρωτός απείλησε με Αμπατζίδη να μπλοκάρει την μπάλα. Στο 67′ ο Πιπινίκας άφησε την θέση του στον Κουτσομήτρο, με τον μικρό στην επόμενη φάση να βγάζει ασίστ στον Παπαδόπουλο όμως το σουτ που επιχείρησε δεν ήταν καλό. Στο ίδιο λεπτό ο Θεσπρωτός έκανε την δεύτερή του αλλαγή και στο 72′ τις ολοκλήρωσε, καθώς τραυματίστηκε ο κεντρικός αμυντικός τη ομάδας. Έπειτα στο 77′ ο Ματούλας πήρε την θέση του Δημήτρη Παπαδόπουλο, ο οποίος χειροκροτήθηκε από τον κόσμο.

Στη συνέχεια, άλλο ένα σουτ από τον Βασίλιεβιτς ο οποίος άφησε την θέση του στον Μαλούτα στο 82ο λεπτό. Τα τελευταία λεπτά ήταν διαδικαστικά,  με την Κοζάνη να χάνει μοναδική ευκαιρία για το 4-0, με τον Κουτσομήτρο, ο οποίος πέρασε όποιον βρήκε μπροστά του, έκανε το σουτ με την μπάλα να καταλήγει στην αγκαλιά του τερματοφύλακα.

Αξίζει να αναφέρουμε πως ο δεξίος μπακ της Κοζάνη, Στεριόπουλος ήταν από τους καλύτερους παίχτες της Κοζάνης στο σημερινό παιχνίδι, βγάζοντας πάθος και δυναμική σε όλες τις φάσεις καθώς στα αμυντικά του καθήκοντα ήταν άριστος!

Το τελικό σφύριγμα του διαιτητή βρήκε την Κοζάνη νικήτρια απέναντι στον Θεσπρωτό ο οποίος δεν μπόρεσε να αντιδράσει σε κανένα σημείο του παιχνιδιού. Έτσι η Κοζάνη έφτασε τους 30 βαθμούς και είναι πλέον μόνη στην 4η θέση, έναν βαθμό πίσω από τον 3ο της βαθμολογίας Εθνικό Φιλιππιάδας.

Η Κοζάνη μετράει τρείς σερί νίκες στο πρωτάθλημα. Την επόμενη αγωνιστική θα παίξει εκτός έδρας με τον Κάστωρ Καστοριάς.

http://top-sport.gr/index.php/2012-07-26-11-48-27/3990-2014-02-02-17-03-11