Αρχική

Γ’ Εθνική: ΦΣ Κοζάνης – ΑΟ Χανιώτη 4-0 | φωτο - βίντεο

 

Άνετη και ωραία η Κοζάνη

 Την τρίτη νίκη της σε τρία παιχνίδια πέτυχε η Κοζάνη και εγκαταστάθηκε για τα καλά στην κορυφή του 2ου Ομίλου της Γ’ Εθνικής 2022-23, τρείς βαθμούς μπροστά από την δεύτερη Α.Ε. Ποντίων Π.Ε. Κοζάνης.

Αυτή τη φορά «θύμα» των ερυθρόλευκων ήταν η νεοφώτιστη ομάδα Α.Ο. Χανιώτης Χαλκιδικής την οποία αντιμετώπισαν για πρώτη φορά στην ιστορία τους και κέρδισαν με 4-0.

Ο προπονητής Νίκος Μπαδήμας ξεκίνησε την ίδια ενδεκάδα για τρίτο συνεχόμενο παιχνίδι ενώ την πρώτη τους εμφάνιση ως αλλαγές έκαναν και οι θεωρούμενοι «ενδεκαδάτοι» Ιμπραχίμα Νιάσσε και Θανάσης Κανούλας που ξεπέρασαν τους τραυματισμούς τους.

Η Κοζάνη, μ’ ένα γκολ μόλις στο 4’, ξεκλείδωσε γρήγορα την άμυνα του Χανιώτη και από κει και πέρα έδειξε τις αρετές της στο γήπεδο.

Από την άλλη πλευρά ο Χανιώτης, μένοντας πίσω στο σκορ από νωρίς, δεν κλείστηκε στην άμυνα και προσπάθησε να παίξει ανοιχτά, δημιουργώντας μάλιστα κάποιες καλές ευκαιρίες.

Η ομάδα της Χαλκιδικής, στην πρώτη χρονιά της ιστορίας της στην Γ’ Εθνική, έδειξε καλά μεσοεπιθετικά στοιχεία και σίγουρα θα δυσκολέψει αρκετούς αντιπάλους.

Το σκορ άνοιξε στο 4’ με εύστοχο πέναλτυ ο Νίκος Μπίντσης. Το πέναλτυ κέρδισε ο Ίσακσσον σε ανατροπή του από τον Κουτσικοβαγγέλη.

Στο 25’ ο Φούσκας έκανε κατά μέτωπο επίθεση, εξαπέλυσε το δυνατό σουτ έξω από την περιοχή και η μπάλα «τράνταξε» το κάθετο δοκάρι της Κοζάνης.

Στο 26’ μπάσιμο του Αποστολίδη από αριστερά, συρτή πάσα στον Καραγιάννη που μόνος απέναντι στην εστία σούταρε με το δεξί πάνω στον Συλλέκτη, χάνοντας μεγάλη ευκαιρία.


Στο 27’ έγινε το 2-0 με κεφαλιά του αμαρκάριστου Αδάμ Κούφα μετά από κόρνερ του Πάνου από αριστερά.

Στο 39’ αποχώρησε τραυματίας ο Γιάννης Παπαδόπουλος και την θέση του πήρε ο υψηλόσωμος Σενεγαλέζος μέσος Ιμπραχίμα Νιάσσε που «γεμίζει» το κέντρο με την παρουσία του.

Στο 45’ σουτ του Καραγιάννη της Κοζάνης πέρασε λίγο άουτ.

Στο δεύτερο ημίχρονο, που έγινε κάτω από βροχή, η Κοζάνη πήρε αμέσως την πρωτοβουλία, θέλοντας να τελειώσει το παιχνίδι μ’ ένα τρίτο γκολ.

Στο 53’ ωραίος συνδυασμός των παικτών της Κοζάνης, ο Καραγιάννης έστρωσε στον Νιάσσε που έκανε το σουτ αλλά ο Συλλέκτης μπλόκαρε την μπάλα.

Στο 55’ προσπάθεια και σέντρα του Φούσκα από αριστερά, ο Γιαλαμίδης στην προσπάθεια του να αποκρούσει έστειλε την μπάλα να «γλείψει» την εξωτερική πλευρά του κάθετου δοκαριού και να περάσει κόρνερ.

Η είσοδος του Βοριαζίδη στο 62’ έδωσε εκ νέου επιθετική πνοή στην Κοζάνη και στο 64’ ο νεαρός μέσος έστρωσε στον Ίσακσσον που έκανε το σουτ αλλά ο Συλλέκτης απέκρουσε δύσκολα.

Στο 67’ η Κοζάνη τριπλασίασε τα τέρματα της μετά από ωραία προσπάθεια του Βοριαζίδη που μπήκε από αριστερά, έκανε την σέντρα-σουτ και στο δεύτερο δοκάρι ο αρχηγός Ξενοφών Πάνος την έστειλε στα δίχτυα σημειώνοντας το πρώτο του γκολ με τα ερυθρόλευκα.

Στο 85’ έκλεισε το σκορ όταν μετά από σουτ του Ίσακσσον που απέκρουσε ο Συλλέκτης, ο Θανάσης Κανούλας στην επαναφορά άνοιξε τον λογαριασμό του 12 λεπτά μετά την είσοδο του στον αγώνα.

Στο 89’ οι παίκτες της Κοζάνης βγήκαν στην αντεπίθεση τρείς με έναν, ο Βοριαζίδης μπήκε κατά μέτωπο αλλά από καλή θέση σούταρε πάνω από τα δοκάρια χάνοντας μεγάλη ευκαιρία να αυξήσει περισσότερο την διαφορά.

Την ερχόμενη Κυριακή 4/12/2022 η Κοζάνη θα επισκεφθεί τον Βόλο όπου θα αντιμετωπίσει τον τοπικό Ολυμπιακό σ’ ένα δύσκολο παιχνίδι για την 4η αγωνιστική.

ΚΟΖΑΝΗ (Νίκος Μπαδήμας): Καραγκιόζης, Πάνος (73’ Παπανικόπουλος), Παπαργυρίου, Γιαλαμίδης, Κούφας, Ψάλτης, Μπίντσης (73’ Κανούλας), Καραγιάννης (62’ Λάμπογλου), Ίσακσσον, Αποστολίδης (62’ Βοριαζίδης), Ι. Παπαδόπουλος (39’ λ.τ. Νιάσσε).

Α.Ο. ΧΑΝΙΩΤΗΣ (Γιώργος Αλέξης): Συλλέκτης, Καραγιάννης, Αναγνώστης (82’ Μιχαηλίδης), Κουτσικοβαγγέλης, Ράτζα, Τρόκας, Ασήμογλου (67’ Αζούδης), Μπελούλ (46’ Βαταμίδης), Τοπούζης, Αλωπούδης (76’ Αγγελίδης), Φούσκας (76’ Κράββαρης).


Διαιτητής: Δ. Τζάμος (Καστοριάς).

Βοηθοί: Π. Γκίτσος (Καστοριάς), Κ. Τσάγκας (Καστοριάς).