Αρχική

Γ’ Εθνική: Νίκησε και ησύχασε η Κοζάνη

Κοζάνη – Εθνικός Φιλιππιάδας 3-1
Την παραμονή της εξασφάλισε η Κοζάνη μετά την νίκη της με 3-1 απέναντι στον Εθνικό Φιλιππιάδας στο παιχνίδι που έγινε στο ΔΑΚ Κοζάνης για την 27η αγωνιστική του 2ου Ομίλου της Γ” Εθνικής 2014-15.
Το παιχνίδι ήταν αρκετά ενδιαφέρον, με τις δύο ομάδες να προσπαθούν για την νίκη και την Κοζάνη που ήταν γενικά καλύτερη να παίρνει δίκαια τους τρεις βαθμούς.


Ο Εθνικός πλήρωσε την απουσία του βασικού του τερματοφύλακα Σιαράβα καθώς ο νεαρός Νικολάου που τον αντικατέστησε ευθύνεται για τα δύο πρώτα γκολ ενώ στο τέλος επίσης χρεώθηκε με πέναλτι και αποβολή.
Στο πρώτο μέρος το παιχνίδι ήταν ισορροπημένο, με την Κοζάνη να μην μπορεί να βρει ρυθμό και τον Εθνικό να κάνει αρκετές επιθέσεις.
Στο 3′ ο Μπενίσκος έστρωσε στον Παππά που έπιασε το δυνατό σουτ, ο Σταματόπουλος απέκρουσε δύσκολα, η μπάλα βρήκε το κάθετο δοκάρι και απομακρύνθηκε από τους αμυντικούς της Κοζάνης.
Στο 15′ η Κοζάνη άνοιξε το σκορ με δυνατό φάουλ του Νίκου Τραυλού από πλάγια δεξιά.
Στο 22′ οι γηπεδούχοι ζήτησαν πέναλτυ όταν μετά από σέντρα του Ταφαρλή η μπάλα βρήκε το χέρι του Μπενίσκου αλλά ο διαιτητής το θεώρησε ακούσιο.
Στο δεύτερο ημίχρονο η Κοζάνη μπήκε με σκοπό να σημειώσει το δεύτερο τέρμα που θα της έδινε ξεκάθαρο προβάδισμα αλλά αντίθετα δέχτηκε την ισοφάριση.
Δέκα λεπτά αργότερα οι ερυθρόλευκοι βρήκαν την λύση με νέο φάουλ του Τραυλού κι από κει και πέρα ήταν καλύτεροι στον αγωνιστικό χώρο και κράτησαν σχετικά εύκολα την νίκη.
Στο 55′ ο  Εθνικός ισοφάρισε μετά από γέμισμα του Τσακανίκα, τραγικό λάθος του Σταματόπουλου που δεν βρήκε την μπάλα και γύρισμα του Γήτα στον επερχόμενο Μπενίσκο που με προβολή την έστειλε στα δίχτυα. Η Κοζάνη διαμαρτυρήθηκε ότι η μπάλα είχε περάσει άουτ πριν το γύρισμα του Γήτα.
Στο 65′ νέο φάουλ του Τραυλού από δεξιά, ο Νικολάου απέκρουσε με δυσκολία, η μπάλα βρήκε το δοκάρι και κατέληξε στα δίχτυα για το 2-1.
Στο 90′ ωραία πάσα του Ηλία στον Ζυγκερίδη στον κενό χώρο, αυτός ανατράπηκε από τον Νικολάου με τον διαιτητή να δίνει πέναλτυ και αποβολή στον τερματοφύλακα του Εθνικού. Την θέση κάτω από τα δοκάρια πήρε ο Παππάς, με τον Σκέρντι Χαματάϊ να εκτελεί εύστοχα το πέναλτυ και να διαμορφώνει το τελικό 3-1.
Με τη λήξη του αγώνα ο Αλιατίδης είδε την δεύτερη κίτρινη κάρτα και αποβλήθηκε.
ΚΟΖΑΝΗ (Προβίδας): Σταματόπουλος, Ηλίας, Ματούλας, Μπιμπίρης, Αλιατίδης, Καραμπατζάκης, Γιάννης Τσικόπουλος, Τραυλός (82′ Ηλ. Τσικόπουλος), Δούμας (85′ Ζυγκερίδης), Ταφαρλής, Κυρ. Παπαδόπουλος (59′ Χαματάϊ).
ΕΘΝΙΚΟΣ ΦΙΛΙΠΠΙΑΔΑΣ(Μπαλάφας): Νικολάου, Γατσέλος (71′ Φώτης), Διαμαντόπουλος, Μαλλάτος, Πάνος (78′ Γ. Κολιός), Λέντζος (87′ Γιαννούλης), Παππάς, Τσακανίκας, Μπενίσκος, Γήτας, Κολιάκης.
Διαιτητής: Μελτζανίδης (Ημαθίας).
Βοηθοί: Μωϋσιάδης, Στεφούλης (Γρεβενών).
fckozani.gr