Αρχική

Γ’ Εθνική: Δυτικομακεδονικό ντέρμπι : Στα Γρεβενά με τον Πυρσό η Κοζάνη Με τον Καμπανιακό η Καστοριά

Μετά την πολύ καλή εμφάνιση και την ισοπαλία εκτός έδρας επί του Οικονόμου Τσαριτσάνης η Κοζάνη θα δώσει δεύτερο κολλητό παιχνίδι μακριά από το ΔΑΚ καθώς την Κυριακή στα Γρεβενά θα αντιμετωπίσει στο Δυτικομακεδονικό ντέρμπι τον Πυρσό ο οποίος καίγεται για βαθμούς.

Οι ερυθρόλευκοι θέλουν κι αυτοί τους βαθμούς στην προσπάθεια που κάνουν για την δεύτερη θέση της βαθμολογίας .

Ο κύριος Βασίλης Παπαδόπουλος δεν υπολογίζει τον Ηλία Τσικόπουλο (θλάση ) ενώ αμφίβολος να αγωνιστεί είναι και ο Χαματάι.
Ο ποδοσφαιριστής στην προπόνηση της Τετάρτης ένιωσε κάποιες ενοχλήσεις και συνέχισε συντηρητικά.
Την Παρασκευή θα διαπιστωθεί κατά πόσο θα είναι έτοιμος ούτως ώστε να συμπεριληφθεί στην αποστολή για τα Γρεβενά.
Γρ. Κοσμίδης: Έτσι θα μείνει ο Πυρσός
Μήνυμα σωτηρίας δίνει μέσω του dokari.gr ο τερματοφύλακας των Γρεβενών, που μιλά για το διπλό με τον Κάστορα, τον «τελικό» με την Κοζάνη και θέλει πέντε νίκες στα έξι τελευταία ματς, για να αποδειχθεί έμπρακτα βατό το πρόγραμμα.
Ένα από τα βασικά στελέχη στην πορεία αντεπίθεσης του Πυρσού Γρεβενών προς τη σωτηρία, με τρεις νίκες στα τέσσερα τελευταία παιχνίδια, είναι ο γκολκίπερ Γρηγόρης Κοσμίδης.
Ο 24χρονος πορτιέρο, που το χειμώνα αποκτήθηκε από τον Κάστορα, ακολουθώντας ίδιο δρομολόγιο με τον προπονητή, Πέτρο Τσούκλη, στο παρελθόν αγωνίστηκε ακόμα σε Καστοριά, Καλλονή, Απόλλωνα Καλαμαριάς, Αναγέννηση Καρδίτσας και Κόρινθο, ενώ προς το παρόν υπηρετεί και τη στρατιωτική θητεία του.
Ο Κοσμίδης μίλησε στο dokari.gr, καταρχήν για το διπλό στην έδρα της πρώην ομάδας του, του Κάστορα (3-2), αλλά και τη συνέχεια στην προσπάθεια σωτηρίας που «φουντώνει»: «Ήμασταν καλοί με τον Κάστορα και βάλαμε δυο γρήγορα γκολ, στο 7΄ κερδίζαμε 0-2. Αυτό ήταν κλειδί και βοήθησε ψυχολογικά.
Μετά όμως ίσως επαναπαυτήκαμε, μπορούσαμε να κάνουμε καλύτερη διαχείριση.
Το ενδιαφέρον ήταν μονόπλευρο, ο Πυρσός «καιγόταν», ο Κάστορας όχι τόσο. Έκανε κάποια λάθη ο αντίπαλος, αλλά πάλεψε και δεν είναι κακή ομάδα. Γενικά είμαστε ευχαριστημένοι από τη συγκομιδή εννιά βαθμών στα τέσσερα τελευταία ματς, δεδομένων των δυσκολιών, αλλά μπορούσαμε περισσότερα με τον Οικονόμο Τσαριτσάνης.
Επίσης, έχουμε παράπονα και για διαιτησίες σε κάποια ματς, όπως με Καμπανιακό και Τσαριτσάνη. Βέβαια, δεν ευθύνεται μόνο αυτό που δεν είμαστε ψηλότερα, όλα ξεκινάνε από εμάς».
«Εξαρτάται από εμάς, καλό το πρόγραμμα»
Για να συνεχίσει ο Γρηγόρης Κοσμίδης: «Τώρα παίζουμε στην έδρα μας με την Κοζάνη, που είναι καλή ομάδα και βρίσκεται τρίτη. Είναι δύσκολο παιχνίδι, αλλά πρέπει να κερδίσουμε για να μείνουμε ζωντανοί και να έχουμε ελπίδες. Να βρεθούν σύντομα τα Γρεβενά πάνω από τη γραμμή υποβιβασμού. Για να σωθούμε, υπολογίζω ότι θέλουμε πέντε νίκες στα έξι τελευταία ματς. Και ειδικά στους τελικούς στην έδρα μας με Οδυσσέα Κορδελιού και Δόξα Πενταλόφου, δυο ομάδες που έχουν ίδιο στόχο με εμάς. Τα πιο κρίσιμα και δύσκολα ματς θα έχουμε εντός και εκτός εκείνα με ομάδες που βρίσκονται πιο χαμηλά. Θεωρητικά, αυτό μας συμφέρει, αλλά πρέπει να αξιοποιήσουμε αυτό το αβαντάζ του προγράμματος. Γενικά, θα έλεγα ότι η σωτηρία εξαρτάται από τον Πυρσό, όλα είναι στο δικό μας χέρι. Όσο για εμένα, με αγκάλιασαν όλοι στην ομάδα, έκανα τη σωστή επιλογή και πιστεύω ότι προσαρμόστηκα γρήγορα».
Στα αγωνιστικά, ο Πέτρος Τσούκλης για τον εντός έδρας αγώνα με την Κοζάνη δεν αντιμετωπίζει προβλήματα, καθώς γυρνούν από τιμωρία και οι Π. Κοσμίδης και Ιωαννίδης.
Μετ’ εμποδίων η Καστοριά
Αμφίβολοι για τους «γουναράδες» ενόψει Καμπανιακού οι Κεφάλας, Μουρζίδης και Τούλιος, μάλλον προλαβαίνει ο Σουμέλας.
Επάνοδος για Χριστοφορίδη και ικανοποίηση Λέτσιου για το τεστ με Πιερικό.
Την ευκαιρία να αγκαλιάσει και άλλο τη σωτηρία θα έχει η Καστοριά, μετά τις νίκες με Κεραυνό Θεσπρωτικού, Τηλυκράτη Λευκάδας (στα χαρτιά την τελευταία αγωνιστική) και την ενδιάμεση ισοπαλία με τη Δόξα Κρανούλας.
Η ομάδα του Ανδρέα Λέτσιου φιλοξενεί την Κυριακή τον Καμπανιακό, που επίσης παλεύει για την αποφυγή του υποβιβασμού και ο Βολιώτης τεχνικός αντιμετωπίζει αρκετά προβλήματα.
 Εκτός μάχης θα μείνει όπως φαίνεται ο τραυματίας πλάγιος μπακ Αναστάσιος Τούλιος, αμφίβολοι είναι ο γκολκίπερ Νίκος Μουρζίδης (πρόβλημα στον ώμο που αν δε το ξεπεράσει θα φέρει ξανά στα δοκάρια τον Σαραφιανό) και ο μέσος Γιώργος Κεφάλας, ενώ πιθανότατα θα ξεπεράσει τις ενοχλήσεις στον προσαγωγό και θα μπει στην αποστολή ο αμυντικός Ανδρέας Σουμέλας.
Αντίθετα, γυρνά από τιμωρία ο Χριστοφορίδης, ενώ και οι Αλεξανδρίδης-Σαββαΐδης «καθάρισαν» από τιμωρίες χωρίς να χρειαστεί να λείψουν στο μη γενόμενο αγώνα με τον Τηλυκράτη.
Παράλληλα, ο Λέτσιος έμεινε ικανοποιημένος από την εικόνα, τη διάθεση και τα... πειράματα στην πρόσφατη φιλική ισοπαλία των «γουναράδων» με τον Πιερικό.
Την  Πέμπτη (10/4) ανακοινώθηκαν από την ΕΠΟ οι διαιτητές των αγώνων της 25ης αγωνιστικής του 2ου ομίλου.
Αναλυτικά :
Πυρσός Γρεβενών  - Κοζάνη
Παπαγεωργίου, Γεωργαράς, Γαρδικιώτης (Άρτας)
Πρέβεζα - ΑΟ Κάστωρ 
Στεφάνου (Θεσπρωτίας), Ράπτη, Θανασιάς (Ηπείρου)
Δόξα Πενταλόφου – Οικονόμος Τσαριτσάνης
Κρητικός, Τσιγγινές, Τασιόπουλος (Θεσσαλίας)
Οδυσσέας Κορδελιού - ΑΕΛ
Σελεμίδης, Σίπκας, Δεμερτζής (Πέλλας)
Κεραυνός Θεσπρωτικού – Θεσπρωτός
Καρατέρπος, Ξενακίδης, Παπαδόπουλος (Κοζάνης)
Δόξα Κρανούλας – Εθνικός Φιλιππιάδας
Αθανασίου, Σαρλής, Μπουντούρης (Άρτας)
Καστοριά – Καμπανιακός

Μανουράς Χ., Μανουράς Ν., Μανασής (Τρικάλων)