Αρχική

Γυμναστικός Σύλλογος Κοζάνης: Αγάπη και μεράκι για τα ταλεντάκια του Συλλόγου

Υπάρχουν συγκεκριμένοι λόγοι που εδώ και αρκετά χρόνια στην πόλη μας μικρά κορίτσια από 6 ετών και πάνω έλκονται από το Γυμναστικό Σύλλογο Κοζάνης
και εγγράφονται στα τμήματα των Ακαδημιών του Σωματείου μας. Μέρες πούναι οι ακαδημία μας γεμίζει παιδιά νεόφερτα, παιδιά μικρά που ούτε ξ΄ρουν καλά τι είναι το βόλεϊ και με ποιους κανόνες παίζεται.

Κοριτσάκια που φέρνουν οι γονείς τους από το χεράκι και τα παραδίδουν στα έμπειρα χέρια των προπονητών μας.

Η αλήθεια είναι ότι στις Ακαδημίες του Συλλόγου μας εδώ και χρόνια εμπιστευόμαστε τη λειτουργία τους αλλά και την μαζικοποίησή τους σε άξιους γυμναστές και προπονητές που έχουν προπάντων την έγνοια, το μεράκι αλλά και την γνώση πάνω στο άθλημα αλλά και στον παιδαγωγικό τομέα. Και η φροντίδα τους είναι για το παιδί κυρίως, όχι απλώς για το ταλέντο. Ταλέντα βρίσκονται αλλά οι χαρακτήρες δεν βρίσκονται. Στις μικρές ηλικίες όμως πλάθονται και βελτιώνονται.
Η διαρκής πρόοδος των τμημάτων υποδομών του Γυμναστικού Συλλόγου Κοζάνης είναι ο προάγγελος για μελλοντικές επιτυχίες των αγωνιστικών τμημάτων γιατί το έμψυχο δυναμικό των ομάδων μας που παίρνουν μέρος στα πρωταθλήματα προέρχεται κατά βάση από τα σπλάχνα του συλλόγου μας.
Ο Γυμναστικός Σύλλογος Κοζάνης δεν έχει στις τάξεις του κάποιον οικονομικό σπόνσορα που να διαθέτει άφθονο χρήμα και να καλύπτει τις ανάγκες της λειτουργίας του Σωματείου. Δεν υπάρχουν ούτε λεφτά από την πολιτεία όπως πριν από χρόνια, ούτε χορηγίες από το Δήμο Κοζάνης. Υπάρχει μόνο το Δ.Σ. που μαζί με τους γονείς των αθλητών όλων των τμημάτων αποτελούμε μία αθλητική οικογένεια, με κλίμα ομόνοιας και συνεργασίας που, με απλότητα, ειλικρίνεια, επικοινωνία και πνεύμα συναντίληψης και αλληλεγγύης,  προδιαθέτει τον κάθε έναν γονιό να γίνει κρίκος στην αλυσίδα της προσφοράς στα παιδιά. Σε όλα τα παιδιά είτε πρωτοξεκινούν είτε είναι από προηγούμενα χρόνια στο Σύλλογό μας.
Και καθένα από αυτά είναι μία ξεχωριστή προσωπικότητα, μια ξεχωριστή οντότητα που όλα μαζί τα ενώνει η αγάπη τους για το βόλεϊ. Με την άριστη δουλειά που γίνεται στις Ακαδημίες μας τα παιδιά μαθαίνουν να συνεργάζονται, να αγωνίζονται για τον ίδιο σκοπό, να αγαπούν τον εαυτό τους και το σώμα τους, να πειθαρχούν, να έχουν κανόνες, να λειτουργούν σε πλαίσιο όπου υπάρχει ασφάλεια και λειτουργικότητα.
Τα παιδιά από μικρά είναι καλό να μπαίνουν στον αθλητισμό. Πολλά  έχουν να κερδίσουν, τίποτα να χάσουν.
Εμείς μόνο, οι ...μεγάλοι, χάνουμε τη βολή μας με τις προπονήσεις και τους αγώνες τα Σαββατοκύριακα, αλλά, όπως είπαμε το πνεύμα αλληλεγγύης και συνεργασίας κυριαρχεί στις καρδιές μας και στον τρόπο που υπηρετούμε αυτό το Σωματείο. Μπορεί λεφτά περισσευούμενα να μην υπάρχουν, όμως υπάρχουμε όλοι εμείς που νοιαζόμαστε ο ένας για το παιδί του άλλου. Κάποιος από εμάς θα πάει το παιδάκι σας στο γήπεδο για προπόνηση ή αγώνα όταν δεν θα μπορείτε να το πάτε εσείς. Κάποιος άλλος γονιός θα πάει και τα δικά μας παιδιά σε ένα τουρνουά όταν δεν θα μπορούμε να τα πάμε εμείς γιατί έχουμε δουλειά, και κάποιος άλλος μπαμπάς ή μαμά θα μεταφέρει το παιδί σας σε μια προπόνηση
όταν εσείς θα είστε στη βάρδια ή όταν θα πρέπει να πάτε στο χωριό για να φροντίστε τον παππού ή την γιαγιά.
Με αυτό το πνεύμα λειτουργεί ο Γυμναστικός Σύλλογος Κοζάνης. Τόσο απλά.
ΤΟ Δ.Σ.