Αρχική

Γιώργος Αμανατίδης: «Λειτουργία του Κέντρου Εκπαίδευσης για το Περιβάλλον και την Αειφορία (Κ.Ε.ΠΕ.Α.)»

 «Λειτουργία του Κέντρου Εκπαίδευσης για το Περιβάλλον και την Αειφορία (Κ.Ε.ΠΕ.Α.) στη Σιάτιστα»

Σε συναντήσεις στο Υπουργείο Παιδείας αντιμετωπίστηκαν τα ζητήματα που προέκυπταν για το υπόψη θέμα με τη συνεχή επαφή και ενεργή συμμετοχή του Βουλευτή Ν. Κοζάνης κ. Γιώργου Αμανατίδη και σε συνεργασία με το Δήμο Βοΐου. Στη συνέχεια η Υφυπουργός Παιδείας και Θρησκευμάτων κα. Ζέττα Μακρή υιοθέτησε την πρόταση αποδεχόμενη την τεκμηρίωση και έδωσε το πράσινο φως για τη διακριτή λειτουργία του Κέντρου Εκπαίδευσης για το Περιβάλλον και την Αειφορία (Κ.Ε.ΠΕ.Α.) στη Σιάτιστα.

Η Περιφερειακή Διευθύντρια Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Δυτικής Μακεδονίας κα. Δέσποινα Παπαδοπούλου υπογράφει την αναγκαία απόφαση σύμφωνα με την οποία:

  • τα ΚΕΠΕΑ Βελβεντού και Σιάτιστας είναι δύο διακριτές δομές με έδρα το Βελβεντό και τη Σιάτιστα αντίστοιχα,
  • η Παιδαγωγική Ομάδα εξακολουθεί να είναι προσωρινά μία, με έδρα το Βελβεντό.

Η λειτουργία του ΚΕΠΕΑ στη Σιάτιστα, με μειωμένα κόστη λειτουργίας λόγω και της συμβολής του Δήμου Βοΐου στη λειτουργία του, θα ενισχύσει την περιβαλλοντική εκπαίδευση σε μία περιοχή με απόθεμα φυσικού περιβάλλοντος, πολιτιστικής κληρονομιάς και ευρημάτων σημαντικής ιστορικής αξίας.

Τελικά θα λειτουργούν δύο διακριτοί πόλοι - Κέντρα στο Νομό Κοζάνης, με συνεργατική δράση όπου απαιτηθεί, με στόχο να ενισχυθεί σημαντικά η περιβαλλοντική και αειφορική διάσταση της ανάπτυξης.

Καλή επιτυχία στο έργο των δύο Κέντρων και θερμές ευχαριστίες στην Υφυπουργό Παιδείας και Θρησκευμάτων κα. Ζέττα Μακρή για την υιοθέτηση της αναγκαιότητας και της υποβληθείσας πρότασης προς όφελος της εκπαίδευσης για τα θέματα που βρίσκονται στην αιχμή και είναι προκλήσεις για το μέλλον.