Αρχική

Β' ΕΠΣΚ: Έλατος Ελάτης– Ελπίδες ΑΕΚ 1-2 | φωτο - βίντεο

Με νίκη επέστρεψαν οι Ελπίδες της Α.Ε. Κοζάνης στην Β’ Κατηγορία μετά από απουσία δύο ετών.
 Οι νεαροί κιτρινόμαυροι κέρδισαν με 1-2 τον τυπικά γηπεδούχο Έλατο Ελάτης στο παιχνίδι της πρεμιέρας που έγινε στο γήπεδο Ν. Νικόπολης λόγω ακαταλληλότητας του γηπέδου Τρανοβάλτου.


Ο αγώνας είχε αρκετές φάσεις, οι Ελπίδες δεν έπιασαν υψηλά επίπεδα απόδοσης αλλά πήραν τους τρεις βαθμούς, η Ελάτη από την πλευρά της ίσως δικαιούνταν κάτι περισσότερο καθώς είχε την υπεροχή και τις ευκαιρίες.
Οι Ελπίδες προηγήθηκαν στο 13′ με 0-1 μετά από αυτογκόλ του Λάζου Ντίνα στην προσπάθεια του να αποκρούσει σέντρα του Τσολακίδη.
Το 0-2 έκανε στο 37′ ο Κώστας Καλαφατίδης που προχώρησε με τη μπάλα από το κέντρο του γηπέδου και καθώς κανείς αμυντικός δεν βγήκε να τον μαρκάρει εξαπέλυσε ένα ωραίο σουτ λίγο έξω από την μεγάλη περιοχή που κατέληξε στο “Γ” της εστίας.
Στο πρώτο μέρος η Ελάτη είχε δύο δοκάρια σε σουτ του Λιόλιου στο 23′ και φάουλ του Σ. Μπέσα στο 30′ ενώ ο τερματοφύλακας των Ελπίδων Αντώνης Τσέπουρας έκανε κάποιες καλές αποκρούσεις.
Στο δεύτερο ημίχρονο η Ελάτη ανέλαβε την πρωτοβουλία, με τις Ελπίδες να προσέχουν την άμυνα τους και να προσπαθούν να βγουν στην αντεπίθεση.
Στο 57′ η Ελάτη μείωσε σε 1-2 με δυνατό σουτ του Γιάννη Μπέσα από δεξιά.
Στη συνέχεια οι τυπικά γηπεδούχοι πίεσαν για την ισοφάριση κι είχαν κάποιες καλές στιγμές, από την άλλη πλευρά οι Ελπίδες είχαν κι αυτές δυό-τρείς καλές ευκαιρίες στην αντεπίθεση.
Το τελικό σφύριγμα του διαιτητή βρήκε τις Ελπίδες να παίρνουν τρείς πολύτιμους βαθμούς απέναντι σε μία δυνατή ομάδα και να ξεκινάνε “με το δεξί” τις υποχρεώσεις τους στο φετινό πρωτάθλημα.
Έλατος Ελάτης(Αντωνόπουλος): Πολίτης, Λαγόπουλος, Λ. Ντίνας, Απ. Ντίνας, Γρίβας, Σαμαράς, Σ. Μπέσας, Κουμπέτσος, Ι.Ρ. Μπέσας, Πούλιος (83′ Σαλακίδης), Λιόλιος (77′ Γκούμας).
Ελπίδες ΑΕΚ (Σαμαράς): Τσέπουρας, Δεληζήσης, Μαλόκου, Θεοφανίδης, Μπακόλας (58′ Σταυριανουδάκης), Κικίδης (83′ Μπουνόβας), Τρέβλας (46′ Κυρζόπουλος), Καλαφατίδης, Γκουτζιομήτρος, Τσολακίδης, Κασαπίδης.
Διαιτητές: Α. Τσιγγένης,  Μ. Τσιγγένης, Φραντζοπούλου