Αρχική

Β’ ΕΠΣΚ: Δράση Τσοτυλίου - Δόξα Μικροκάστρου 5-0 | φωτο

Παρά το επιβλητικό 5-0 το παιχνίδι δεν ήταν παράσταση για ένα ρόλο.
Οι γηπεδούχοι με σφιχτή άμυνα και εκπληκτικά ποσοστά ευστοχίας στη επίθεση πήραν τη νίκη που τους έφερε στη δεύτερη θέση της βαθμολογίας. 


Οι φιλοξενούμενοι, που διανύουν περίοδο ντεφορμαρίσματος, είχαν την κατοχή και περισσότερες ευκαιρίες αλλά χωρίς αντίκρισμα.
Οι παίχτες του Τσοτυλίου δεν άφησαν ούτε μια ευκαιρία να πάει χαμένη και μπήκαν νωρίς μπροστά στο σκορ, κάνοντας του φιλοξενούμενους βιαστικούς και χωρίς καθαρό μυαλό στις τελική προσπάθεια.
Το σκορ άνοιξε νωρίς από λάθος των φιλοξενούμενων σε εκτέλεση πλάγιου, ο Κάλφας βρέθηκε στην περιοχή από δεξιά και με δυνατό συρτό σουτ προ του Τσίτσα έκανε το 1-0 στο 7’. Οι παίχτες του Μικροκάστρου είχαν τον έλεγχο του κέντρου αλλά δεν μπορούσαν αν πατήσουν περιοχή και απείλησαν με σουτ τον Γκαραγκούνη (15’), Νιανιάκα (17’) και Τζίλια (22’). Στην δεύτερη επίθεση των γηπεδούχων ο Κάλφας πήρε, με την εμπειρία του, πέναλτι που θα μπορούσε να χαρακτηριστεί αυστηρό, και χρίστηκε σκόρερ για δεύτερη φορά.
Τρία λεπτά αργότερα από διώξιμο αμυντικού του Τσοτυλίου ο Σούλας έφυγε στην πλάτη της άμυνας των φιλοξενούμενων από αριστερά και έκανε το 3-0 με δυνατό σουτ.
Το Μικρόκαστρο πίεσε περισσότερο, στο 36’ ο Γκαραγκούνης έβγαλε τη σέντρα από δεξιά αλλά το σουτ στην κίνηση του Ντέρου έφυγε λίγο άουτ.
Στο 39’ δυνατό σουτ του Παπαμιχαήλ ανάγκασε τον νεαρό πορτιέρο του Μικροκάστρου σε δύσκολη απόκρουση.
Στην επόμενη φάση, από σέντρα του Νιανιάκα ο Τζίλιας είδε την κεφαλιά του να φεύγει λίγο άουτ.
Στο 42’ μετά από φάση διαρκείας ο Τριανταφύλλου επιχείρησε γυριστό σουτ το οποίο έφυγε κι αυτό άουτ.
Ένα λεπτό πριν τη λήξη του ημιχρόνου ο Ζιώγος έκανε κακό σουτ που κατέληξε άουτ.
Στη επανάληψη οι δυο προπονητές, Λαμπρόπουλος και Χατζής, άλλαξαν τακτική. Οι μεν φιλοξενούμενοι μπήκαν με επιθετικό σχηματισμό 3-5-2 και γηπεδούχοι οπισθοχώρησαν αλλά με τον killer Αραβόπουλο στην κορυφή της επίθεσης.
 Ο έμπειρος επιθετικός του Τσοτυλίου ήταν ο δημιουργός του τέταρτου τέρματος και σκόρερ του πέμπτου. Το Μικρόκαστρο είχε ένα πολύ καλό δεκάλεπτο δημιουργώντας δύο καλές ευκαιρίες για γκολ με τον Γκαραγκούνη που δεν κατάφερε να νικήσει όμως τον έμπειρο γκολκίπερ του Τσοτυλίου. Με την συμπλήρωση 10 λεπτών ο Αραβόπουλος έφυγε από αριστερά και ανάγκασε τον Τσιούκρα σε δύσκολη απόκρουση αλλά ο Ζυγούρας που ακολουθούσε την φάση πέτυχε το 4-0.
 Στο 67’ ο Αραβόπουλος μετά από κάθετη μπαλιά στην καρδιά της άμυνας του Μικροκάστρου έγραψε το τελικό 5-0 με ψύχραιμο πλασέ. 
Στη συνέχεια, όπως ήταν φυσικό, ο ρυθμός έπεσε και οι μοναδικές καλές φάσεις ήταν τα σουτ των Ζάχου και Τριανταφύλλου για το Μικρόκαστρο και το σουτ του Σαμψωνίδη για το Τσοτύλι.


Διαιτητής: Ζούγρας 
Βοηθοί: Τζιουβάρας, Ντούλε 
ΔΡΑΣΗ Τσοτυλίου: (Λαμπρόπουλος) Σκαλιστής, Θεοδωρόπουλος, Zelkllazi, Καραγιάς (6’ Χαραλαμπίδης) Πυσίδης, Βασιλόπουλος, Μπέλτσιος, Κάλφας (63’ Σαμψωνίδης), Σούλας (46’ Αραβόπουλος), Παπαμιχαήλ, Ζυγούρας
ΔΟΞΑ Μικροκάστρου: (Χατζής) Τσιούκρας Ν, Καλαϊτζής (46’ Μυλωνάς), Τσίτσας, Δάρδας (68’ Μπιλιώνης), Ζάχος, Νιανιάκας, Ζιώγος, Γκαραγκούνης Φ, Τριανταφύλλου, Τζίλας (Τσιούκρας Στ), Ντέρος.