Αρχική

Β’ ΕΠΣΚ: Βέρμιο Καρυοχωρίου – Δόξα Μικροκάστρου 2-2 | φωτο

Η ιστορία των αναμετρήσεων ανάμεσα σε Καρυοχώρι και Μικρόκαστρο είχε μόνο ισοπαλίες, μια παράδοση που συνεχίστηκε και αυτό το Σάββατο 28/11/2015.


Το ματς ξεκίνησε με τις δυο ομάδες να έχουν επιθετικές διαθέσεις, έτσι στο πρώτο δεκάλεπτο είχαμε 5 τελικές προσπάθειες.

Στο 4ο λεπτό ο Νιανιάκας εκμεταλλεύτηκε λάθος του Πανάκη στο κέντρο και “κατέβηκε” μέχρι την περιοχή πάσαρε στον Σαριγιάννη τον οποίο έκοψε με τάκλιν ο Ρωσσίδης, η μπάλα έφτασε στον επερχόμενο Ζάχο το σουτ του οποίου έκοψε ο Μεντεσίδης αποσοβώντας το 0-1.
Δυο λεπτά αργότερα ο Στέφανος Τσιούκρας έκανε κακό πλασέ μέσα από την μικρή περιοχή που ανησύχησε τον Αβραμίδη.
Το σκορ άνοιξε για τους γηπεδούχους στο 21’, Σαρατζής, Παπαθανασίου και Χαραλαμπίδης συνδυάστηκαν άψογα από αριστερά δίνοντας έτοιμο γκολ στον Γκιούρο που ακολούθησε την φάση.
 Στο 42’ ο νεαρός Σαριγιάννης δεν εκμεταλλεύτηκε την κάθετη πάσα του Γκαραγκούνη και έκανε αδύναμο σουτ.
Στην τελευταία φάση του πρώτου μέρους ο Χριστοφορίδης πάσαρε στον Ρασβάνη που νίκησε τον Δάρδα στην μονομαχία και με συρτό σουτ από το ύψος της μεγάλης περιοχής έκανε το 2-0.
Στην επανάληψη ο προπονητής του Μικροκάστρου Κώστας Χατζής άλλαξε την μισή εντεκάδα με εσωτερικές αλλαγές γιατί στον πάγκο είχε μόνο τον πρώτο του σκόρερ, τον έμπειρο Γιώργο Ντέρο που αντικατέστησε τον νεαρό Σαρριγιάννη.
Οι φιλοξενούμενοι βγήκαν αποφασισμένοι για την ανατροπή στον βαρύ αγωνιστικό χώρο. Οι δυνατές μονομαχίες και τα πολλά λάθη στον χώρο του κέντρου ήταν το κύριο χαρακτηριστικό στο πρώτο μισό της επανάληψης.
 Από λάθος προήρθε το 2-1, στο 64’ ο Φώτης Γκαραγκούνης έφυγε στην αντεπίθεση η πάσα του κόπηκε από τον Χριστοφορίδη, οποίος όμως έδιωξε πάνω στον Γκαραγκούνη που δεν άφησε το ανέλπιστο δώρο να πάει χαμένο και μείωσε σε 2-1 με δυνατό σουτ από πλάγια θέση.
Στο 67’ ο Ζαγκουντίνος τραυματίστηκε και ανάγκασε τον προπονητή των φιλοξενούμενων να περάσει στον αγώνα μην έχοντας άλλη αλλαγή. Το παιχνίδι πήρε φωτιά στο 84’ όταν ο Ζάχος έκανε κούρσα από δεξιά, σέντραρε και ο Στέφανος Τσιούκρας ισοφάρισε σε 2-2 με εντυπωσιακό γυριστό σουτ στην κίνηση από το ύψος της μεγάλης περιοχής. Το υπόλοιπο του αγώνα απέκτησε φρενήρη ρυθμό με δυνατές μονομαχίες και φάσεις στις δύο εστίες που έσπασαν καρδιές.
Στο 90φεύγα ο τερματοφύλακας των γηπεδούχων έκανε την επέμβαση του αγώνα σε εξ επαφής κεφαλιά του Ρισβάνη, μια απόκρουση που δεν ήταν δύσκολη αλλά απαιτούσε μεγάλη ψυχραιμία.
Το σφύριγμα της λήξης του Καρατέρπου βρήκε τις δύο ομάδες με ανάμεικτα συναισθήματα αφού στα τελευταία λεπτά και οι δύο ομάδες θα μπορούσαν να πάρουν το τρίποντο.
Οι φιλοξενούμενοι πάντως ήταν οι πιο χαρούμενοι που πήραν βαθμό σε μια πολύ δύσκολη έδρα.
Καλή η διαιτησία των Καρατέρπου, Εμμανουήλ και Συμεωνίδη.
ΒΕΡΜΙΟ Καρυοχωρίου: (Κωνδυλιώτης) Αβραμίδης, Ταϊγανίδης, Μεντεσίδης, Πανάκης, Ρωσσίδης, Παπαθανασίου, Σαρατζής (70’ Αμπατζίδης), Γκιούρος (84’ Καλτσίδης), Ρισβάνης, Χριστοφορίδης, Χαραλαμπίδης (77’ Καζαντζίδης).
ΔΟΞΑ Μικροκάστρου: (Χατζής) Τσιούκρας Ν, Ζαγκουντίνος (67’ Χατζής), Δάρδας, Νιανιάκας, Τσίτσας, Ζιώγος, Γκαραγκούνης Φ, Τριανταφύλου, Τσιούκρας Στ, Σαριγγιάνης (45’ Ντέρος).

Δόξα Μικροκάστρου