Αρχική

Β’ Εθνική: Οι κορυφαίοι της 8ης αγωνιστικής (+POLLS)

Μετά και την ολοκλήρωση της 8ης στροφής του φετινού πρωταθλήματος της Β’ Εθνικής στους ομίλους του Νότου και του Βορρά, το basketblog.gr σας παρουσιάζει τις δικές του εκτιμήσεις για τους κορυφαίους (5 παίκτες και ένας προπονητής) της δεύτερης αυτής εβδομάδας της σεζόν 2022-2023.

Στο τέλος του άρθρου μπορεί το αναγνωστικό κοινό να ψηφίσει τους δικούς του MVPs της εν λόγω στροφής.

1. Αντώνης Χρύσης – Διαγόρας Ρόδου

Με την πλάτη στον τοίχο έπειτα από πέντε σερί ήττες στον 2ο όμιλο της Β Εθνικής αλλά και απέναντι σε έναν δύσκολο αντίπαλο όπως ο ΑΣΕ Δούκας, το έργο του Διαγόρα Ρόδου ήταν πολύ δύσκολο στον Άγιο Θωμά σε ένα ματς όπου ο χαρακτήρας του «πρέπει» ξεχώριζε και για τις δύο ομάδες.

Ωστόσο, ο Αντώνης Χρύσης, που επέστρεψε φέτος στην ομάδα για να την ενισχύσει στη δύσκολη προσπάθειά της στον κόσμο της τρίτης τη τάξει εθνικής κατηγορίας, πήρε… φωτιά στο κλειστό του Αμαρουσίου, με τον έμπειρο φόργουορντ να σταματάει εν τέλει στους 20 πόντους με τέσσερα εύστοχα τρίποντα -την ίδια στιγμή που μίλησε πολλάκις στο φινάλε της αναμέτρησης με πολλά και μεγάλα σουτ κόντρα στους γηπεδούχους!

Στατιστικά 2022-2023: 97 πόντοι συνολικά – 12 πόντοι κατά μέσο όρο

2. Mάκης Αδαμόπουλος – Έσπερος Καλλιθέας

Έξι ήττες σε επτά αγώνες ήταν πολλές για τον Έσπερο, με την ομάδα της Καλλιθέας να είναι αποφασισμένη για μια μεγάλη εμφάνιση και μια ηχηρή νίκη στο σπίτι του ΟΦΗ το περασμένο Σάββατο (26/11) -κάτι που εν τέλει θα καταάφερνε, βάζοντας στις αποσκευές της ένα πολύτιμο ροζ φύλλο αγώνα, που την κρατάει ζωντανή εν όψει των Playouts και τη μάχη για την παραμονή.

Ακόμα και αν τον Γιάννη Γκαγκαλούδη και τα μπασκετικά του όργια τα γνωρίζουν άπαντες, ο παράγοντας Χ της μεγάλης αυτής εκτός έδρας επιτυχίας των πρωτευουσιάνων στο Ηράκλειο δεν ήταν άλλος από τον Μάκη Αδαμόπουλο, με τον ικανό «ψηλό» να βάζει δύσκολα στον ΟΦΗ και με 25 πόντους αλλά και πέντε εύστοχα τρίποντα να φέρει φαρδιά πλατιά την υπογραφή του σε ένα σπουδαίας σημασίας διπλό.

Στατιστικά 2022-2023: 99 πόντοι συνολικά – 12 πόντοι κατά μέσο όρο

 

3. Θανάσης Σιπητάνος – Νίκη Βόλου

Η φετινή του μεταγραφή από τα Γρεβενά στο Βόλο έγινε υπό το όνειρο ανάλογων στιγμών, με τον Θανάση Σιπητάνο να υπογράφει μια μεγάλη νίκη – ανατροπή της Νίκης Βόλου επί του Φίλιππου Βέροιας σε ένα από τα πλέον σημαντικά ματς της 8ης στροφής του 3ου ομίλου της Β Εθνικής.

Ουσιαστικά, ο ικανός γκαρντ πήρε από το χέρι την ομάδα του σημειώνοντας τους 7 τελευταίους της πόντους στα ύστατα λεπτά της συνάντησης, καθώς επίσης και το νικητήριο λέι απ, όταν με το σκορ κολλημένο στο 82-82 και με μόλις 4” για το φινάλε πήγε στο δυναμικό ντράιβ και με ένα δύσκολο καλάθι χάρισε μια τεράστια νίκη στον οργανισμό της Μαγνησιάς, το οποίο και τον κρατάει γερά εντός της μάχης για την κατάληψη μιας εκ των πρώτων τεσσάρων θέσεων του γκρουπ.

Στατιστικά 2022-2023: 73 πόντοι συνολικά – 10 πόντοι κατά μέσο όρο

4. Σόλωνας Αγγελή – ΝΕΟΛ

Τίποτα δεν πήγαινε καλά μέχρι και το απόγευμα της περασμένης Κυριακής (27/11) για τον ΝΕΟΛ, ο οποίος μάλιστα είχε αναγκαστεί να προβεί σε μερικές σημαντικές αλλαγές τόσο στον πάγκο του όσο και στο ρόστερ του προκειμένου να ξεπεράσει το μέτριο ξεκίνημά του στον 1ο όμιλο της Β Εθνικής.

Στο πολύ σημαντικό για το μέλλον του στην κατηγορία ντέρμπι με τον Ηλυσιακό λοιπόν, ο Σόλωνας Αγγελή ήταν ο άνθρωπος που βγήκε μπροστά για το συγκρότημα του Ληξουρίου, με τον Κύπριο αθλητή να σημειώνει 17 πόντους με δύο τρίποντα και να βοηθάει με τον δικό του ξεχωριστό τρόπο τον ΝΕΟΛ να αγγίξει το δεύτερο ροζ φύλλο του για φέτος.

Στατιστικά 2022-2023: 28 πόντοι συνολικά – 5 πόντοι κατά μέσο όρο

5. Νεκτάριος Μάρουσιτς – Ερμής Λαγκαδά

Κόντρα στο τοπικό ντέρμπι της συμπρωτεύουσας του περασμένου πια Σαββάτου, ο Νεκτάριος Μάρουσιτς ήταν αυτός που πήρε στις δικές του πλάτες την ομάδα του, τον Ερμή Λαγκαδά, και τον βοήθησε να περάσει με επιτυχία μια σημαντική αποστολή στην έδρα της ιστορικής ΧΑΝΘ.

Μάλιστα, ο έμπειρος σκόρερ μέτρησε 19 πόντους με τρία τρίποντα στο εν λόγω παιχνίδι και ότας ο πρώτος σκόρερ αλλά και μπόμπερ της συνάντησης έσπρωξε τον Ερμή σε ένα διπλό, που τον φέρνει σε ισοβαθμία με την 4η θέση του βαθμολογικού πίνακα του 4ου ομίλου και τους Γέφυρα και Πανσερραϊκό.

Στατιστικά 2022-2023: 123 πόντοι συνολικά – 18 πόντοι κατά μέσο όρο

 

Προπονητής: Παναγιώτης Καυκής – ΝΕΟΛ

Αν και πολλά από τα εμπόδια που θα έπρεπε να ξεπεράσει ο ΝΕΟΛ προκειμένου να λυγίσει τον Ηλυσιακό και να φτάσει σε μια πολύ σημαντική αναφορικά με την παραμονή του στη λίγκα νίκη, το έργο του Παναγιώτη Καυκή στο πρώτο του επίσημο ματς με τη νέα του ομάδα δε μπορεί φυσικά να βιώσει μια αρκετή περιγραφή μόνο με σκόρπιες λέξεις.

Ο έμπειρος κόουτς όμως, βοήθησε και αυτός με τον τρόπο του τη νέα του ομάδα του να φτάσει τελικά στη νίκη και εμπνέει αυτήν τη στιγμή μια εμπιστοσύνη προς πάσα κατεύθυνση ανάλογου κάλλους.

Προφανώς, όλα όσα γράφτηκαν στις παραπάνω γραμμές είναι καθαρά η προσωπική άποψη του υπογράφων. Θα χαρούμε να ακούσουμε τις δικές σας απόψεις (πατήστε στο link).

 

QuizMaker

The post Β’ Εθνική: Οι κορυφαίοι της 8ης αγωνιστικής (+POLLS) appeared first on Basketblog.