Αρχική

Β’ Εθνική μπάσκετ : Για την τιμή των όπλων ο Ηρακλής. Φεύγει με ψηλά το κεφάλι - Όσο το δυνατόν πιο ψηλά θέλει το Άργος

Πολύ μεγάλη νίκη στο πλαίσιο της 24ης αγωνιστικής το Άργος Ορεστικό το οποίο επικράτησε στην Καστοριά, σε ένα παιχνίδι κεκλεισμένων των θυρών των πολύ δυνατών Μαχητών Δόξας Πευκών με 66-58 και έφτασε τις 12 νίκες στην μεγάλη προσπάθεια που κάνει για την παραμονή του.
Στις δηλώσεις του μετά το παιχνίδι ο προπονητής του Άργους, Γιάννης Δημητριάδης τόνισε ότι η ομάδα του κάνει υπέρβαση σε κάθε παιχνίδι καθώς κανείς πριν από το ξεκίνημα του πρωταθλήματος δεν στοιχημάτιζε ότι η ομάδα του θα ξεπεράσει τις 10 νίκες: «Καταρχάς θέλω να ευχαριστήσω τον κόουτς για τα πολύ καλά του λόγια.

H ομάδα των Πεύκων, είναι σαν μια κολεγιακή ομάδα. Στην Θεσσαλονίκη υπάρχει δυνατότητα να το κάνεις αυτό. Υπάρχουν οι παίχτες και να έχεις αυτό το πρόγραμμα. Είναι μια ομάδα που σέβομαι και ένας προπονητής που εκτιμώ πολύ. Αυτός ήταν ο λόγος που το ματς ήταν τόσο δύσκολο σήμερα. Ξέραμε ότι τα παιδιά κυνηγάνε την τρίτη θέση, πραγματικά ένα πολύ σημαντικό κίνητρο. Αλλά το δικό μας νομίζω ήταν λίγο μεγαλύτερο. Ίσως είναι το πρώτο ματς με μια ομάδα τόσο επιθετική και τόσο ενεργητική που καταφέραμε να πάρουμε το ριμπάουντ και πιστεύω ότι ήμασταν πολύ πειθαρχημένοι τόσο στην άμυνα όσο και στην επίθεση. Το χρειαζόμασταν αυτό γιατί δεν γίνεται αλλιώς. Θα το πω για άλλη μια φορά ότι αυτή η ομάδα κάνει υπέρβαση σε κάθε παιχνίδι. Πραγματικά υπάρχει άνθρωπος που πριν το πρωτάθλημα πίστευε ότι η ομάδα του Άργους θα ξεπεράσει τις δέκα νίκες; Βρείτε μου έναν! Πραγματικά θέλω να δώσω πολλά συγχαρητήρια στους παίχτες μου για την προσπάθεια που καταβάλουν. Ξέρω ότι έχουν «σκάσει» και σωματικά και ψυχολογικά γιατί είναι πού δύσκολο αυτό που κάνουν τα παιδιά. Και βλέπετε πως είναι το πρωτάθλημα. Ο τρίτος με τον πέμπτο από το τέλος είναι δύο νίκες διαφορά. Είναι ένα εξαιρετικά αμφίρροπο πρωτάθλημα. Δεν μπορώ να χαλαρώσω ούτε στιγμή. Τώρα είμαστε λίγο πιο άνετοι αλλά δεν έχουμε τελειώσει. Έχουμε δύο παιχνίδια ακόμη. Πάμε για το δύο στα δύο γιατί με αυτά που γίνονται και οι 13 μπορεί να μην φτάνουν γιατί μπορείς να μπλέξεις με τις ισοβαθμίες και εκεί δεν είμαστε καλοί. Πάμε να ξεκουραστούμε. Θέλω να ευχηθώ στην ομάδα των Πεύκων να κρατήσει αυτό το μοντέλο γιατί το χρειάζεται το ελληνικό μπάσκετ , να υπάρχουν ομάδες που δουλεύουν σαν τα Πεύκα. Αλλά και εμείς να καταφέρουμε να μείνουμε στην κατηγορία για έχουμε καταφέρει νομίζω να αποδείξουμε ότι το αξίζουμε».

Στο ίδιο μήκος κύματος ήταν και η τοποθέτηση του Νέστορα Τράντα με τον 26χρονο γκαρντ να τονίζει ότι η ομάδα του κοιτάζει το επόμενο παιχνίδι με τον Πιερικό Αρχέλαο στην Κατερίνη, αναζητώντας τη νίκη: « Για εμάς ήταν μεγάλο μείον το γεγονός ότι παίζαμε με άδειες κερκίδες. Παρόλα αυτά το κίνητρο ήταν πολύ υψηλό. Καταφέραμε και αντεπεξήλθαμε σε ένα παιχνίδι απέναντι σε μια πολύ καλή ομάδα, πολύ καλά προπονημένη και δουλεμένη. Για εμάς ήταν πολύ σημαντικό. Κοιτάμε το επόμενο παιχνίδι, δεν έχει τελειώσει τίποτε ακόμη, παρότι έχουμε φτάσει στις 12 νίκες. Πάμε μέσα στην Κατερίνη να κερδίσουμε το παιχνίδι και αν είναι δυνατόν να τελειώνουμε από την  επόμενη αγωνιστική.» 
Ανακοινώθηκαν από την ΚΕΔ/ΕΟΚ οι διαιτητές και κομισάριοι για την 25η αγωνιστική των δυο ομίλων της Β' Εθνικής 
Όμιλος Βορρά
ΔΑΚ Κοζάνης 17.00 Ηρακλής Κοζ.-Ελευθερούπολη Τζιβελεκίδου-Λόρτος (Βόντζας)
ΔΑΚ Ευόσμου 17.00 Αίας Ευόσμου-Ευρώπη Πευκοχ. Tσιαπλής-Ελευθεριάδης (Φωτιάδης)
Λιβαδειάς 17.00 Λιβαδειά-Στρατώνι Γερακίνης-Ζάχαρης (Βασιλείου)
Ν.Ιωνίας Μαγν. 17.00 Νίκη Βόλου-Αργοναύτης Αργυρού-Ταρενίδης Κ (Τσιργούλας)
ΔΑΚ Λευκάδας 17.00 Δόξα Λευκάδας-ΧΑΝΘ Μαντήλας-Ζέρβας (Κανελλόπουλος)
ΔΑΚ Πεύκων 17.00 Μαχητές Δόξα Π.-Αιγάλεω Παπαδόπουλος Θ-Φακίτσας (Παπαγεωργίου)
ΚΓ ΣΣ Κατερίνης 17.00 Πιερικός Αρχέλαος-Άργος Ορεστικό Τζίμα-Θεοδώρου (Παπαπέτρου)          
Η βαθμολογία (σε 24 αγώνες)
 1.Δόξα Λευκάδας 43 (20-4)
---------------------------------
2.Λιβαδειά 40 (17-8)
---------------------------------
3.Μαχητές Δόξας Πευκών 38 (14-10)
4.Πευκοχώρι 38 (14-10)
5.Στρατώνι 38 (14-10)
6.ΧΑΝΘ 38 (14-10)
7.Πιερικός Αρχέλαος 37 (13-11)
8.Αίας Εύοσμου 36 (12-12)
9.Άργος Ορεστικό 36 (12-12)
10.Αργοναύτης 35 (11-13)
---------------------------------
11.Αιγάλεω 35 (11-13)
12.Ηρακλής Κοζάνης 31 (7-17)
13.Ελευθερούπολη 30 (6-18)
14.Νίκη Βόλου 29 (5-19)