Αρχική

Α1 χάντμπολ γυναικών: Όταν η διαιτησία διαμορφώνει το σκορ!

Μέγας Αλέξανδρος Γιαννιτσών-Φ.Σ. Εθνικός Κοζάνης 27 - 22
Κατώτεροι  των περιστάσεων και λίγοι για να σφυρίζουν σε αυτήν την κατηγορία φάνηκαν, για άλλη μια φορά, οι διαιτητές του αγώνα που διεξήχθη το απόγευμα της Τετάρτης στο ΔΑΚ Γιαννιτσών ανάμεσα στις ομάδες χάντμπολ γυναικών  της Α1 Μέγας Αλέξανδρος Γιαννιτσών-Φ.Σ. Εθνικός Κοζάνης.


Σε ένα γρήγορο και δυνατό παιχνίδι στο οποίο οι ομάδες έπαιζαν επί ίσοις όροις, ανέλαβαν οι κ. Μαυρίδης και Καζαντζίδης να κάνουν την διαφορά, καταδικάζοντας τον Εθνικό σε ήττα με 5 τέρματα διαφορά, ακριβώς ένα γκολ περισσότερο από τον πρώτο αγώνα κατά τον οποίο ο Εθνικός είχε νικήσει τα Γιαννιτσά με 4 γκολ (τυχαίο?).
Στο πρώτο ημίχρονο ο Μέγας ήταν μπροστά στο σκορ με τη μέγιστη διαφορά να φτάνει στα 3 γκολ, ενώ ο Εθνικός πάλεψε και δεν άφησε την ψαλίδα  να ανοίξει περισσότερο. Στο τελευταίο πεντάλεπτο του πρώτου ημιχρόνου κατάφερε να μειώσει στο ένα τέρμα, ενώ πήρε το προβάδισμα με την έναρξη του δεύτερου ημιχρόνου. Και τότε ανέλαβε η διαιτησία (με την ανοχή, αν όχι τη σύμπραξη του παρατηρητή του αγώνα) να «καθαρίσει» το παιχνίδι μοιράζοντας δίλεπτα στις παίκτριες της Κοζάνης στα πιο κρίσιμα σημεία του αγώνα, κάθε φορά που ο Εθνικός πήγαινε «να σηκώσει κεφάλι».
 Ενώ σε αντίστοιχες φάσεις,  με τα Γιαννιτσά να παίζουν σκληρό παιχνίδι, με αήθεις-αντιαθλητικές συμπεριφορές κάποιων παικτριών, απλά να γυρνούν το βλέμμα τύπου «δεν είδα, δεν ξέρω, δεν κατάλαβα». Όταν βέβαια εξασφάλιζαν την επιθυμητή διαφορά για τον Μέγα, και μόνο τότε,  σφύριζαν και κάποια δίλεπτα εις βάρος τους, στάχτη στα μάτια του κόσμου.
Αυτή η τακτική δυστυχώς δεν ξαφνιάζει, αλλά δεν είναι δυνατό να περνάει κάθε φορά αστιγμάτιστη, όταν καταδικάζονται έτσι ομάδες και ο αγώνας των παιδιών που έχουν πιστέψει στο fair play πέφτει στο κενό.
Όπως και να’χει,  οι παίκτριες του Εθνικού έκαναν ένα μεγάλο παιχνίδι με πολύ καλό χειρισμό της μπάλας, ηρωικά γκολ και δυνατές άμυνες ενώ ιδιαίτερη αναφορά πρέπει να γίνει στην τερματοφύλακα Μαρίνα Τσαμπούρη που έκανε φοβερές αποκρούσεις (σε επαναλαμβανόμενες απανωτές επιθέσεις αλλά και σε πέναλτι)  ξεσηκώνοντας τους λίγους αλλά φανατικούς φιλάθλους της ομάδας που βρέθηκαν στα Γιαννιτσά. Η Όλγα Τερζούδη έδειξε την εμπειρία και την ποιότητα του παιχνιδιού της με καταπληκτικές ασίστ αλλά και τρία προσωπικά πολύ ωραία γκολ.
Η Ελένη Στεφανίδου χάρισε στην ομάδα πέντε ηρωικά τέρματα και έπαιξε δυνατά μέχρι να αποβληθεί με τρία δίλεπτα από το παιχνίδι περίπου δέκα λεπτά πριν τη λήξη του αγώνα. Η Στέλλα Ζηνωνίδου, για άλλη μια φορά πρώτη σκόρερ με εφτά τέρματα, δέχτηκε σκληρό μαρκάρισμα αλλά και την αήθη επίθεση παίκτριας των Γιαννιτσών που της «ευχήθηκε» να τραυματίσει και το άλλο πόδι της(!!!!!) στο επόμενο παιχνίδι.
Η Γκιλμπέρτα Ντουρμίσι, το δυναμικό δεξί εξτρέμ του Εθνικού, χάρισε με ατομική προσπάθεια άλλα πέντε θεαματικά γκολ σε κρίσιμες φάσεις του παιχνιδιού. Η Μαρία Γκαμπούρα και η Σοφία Καλαϊτζόγλου μπορεί να έβαλαν μόνο από ένα γκολ η καθεμία, ωστόσο η συμβολή τους στο παιχνίδι ήταν μεγάλη καθώς η μεν Σοφία, βασική playmaker, έστρωσε πολύ ωραίες φάσεις και γύριζε τη μπάλα αποτελεσματικά, η δε Μαρία μάρκαρε εντυπωσιακά τις αντίπαλες παίκτριες και έβγαλε υπέροχες άμυνες ενώ κέρδισε δύο πέναλτι.
Τελικό σκορ του παιχνιδιού 27-22
Αναλυτικά:
Τα πεντάλεπτα: 3-0, 4-2, 8-5, 10-7, 10-9, 11-10 (ημχ.), 11-12, 16-14, 19-15, 23-18, 24-21, 27-22
Μ. ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ (Γιώργος Γιουλβανίδης): Παπαδοπούλου, Πυριτίδου, Μαυροπούλου, Γιουλβανίδου, Τρελλοπούλου, Τροχίδου, Τσιτσούκη 4, Αναστασίου 6, Παναγιωτίδου 4, Ανδρίτσου 8, Ξυρίδου, Ζιάκα, Φράγγου 3, Ιωαννίδου 2, Βασιλειάδου.
ΕΘΝΙΚΟΣ (Γιώργος Παπαδόπουλος): Τσαμπούρη, Τερζούδη 3, Τσανακτσίδου, Ντουρμίσι 5, Παπαδοπούλου, Ζάμκου, Μανακίτσα, Καλαιτζόγλου 1, Ιωαννίδου, Ταρνανίδου, Γκαμπούρα 1, Δήμου, Ζηνωνίδου 7, Στεφανίδου 5.Η ομάδα του Εθνικού θα υποδεχτεί στην έδρα της την Ορμή Λουξ Πάτρας, το Σάββατο το απόγευμα στις 6, στο ΔΑΚ Κοζάνης.  Βαθμολογία 
Θέση   Ομάδα Pl W D L Pts
1 same Ο.Φ. Ν. ΙΩΝΙΑΣ 9 9 0 0 18
2 same Π.Α.Ο.Κ 9 7 0 2 14
3 same Α.Σ.Ε. ΟΡΜΗ ΛΟΥΞ 9 6 0 3 12
4 same ΑΝΑΓΕΝΝΗΣΗ ΑΡΤΑΣ 9 5 0 4 10
5 same Ε.Σ. ΑΜΥΝΤΑΣ ΑΜΥΝΤΑΙΟΥ 9 5 0 4 8
6 same Μ.ΑΛΕΞ/ΔΡΟΣ ΓΙΑΝΝΙΤΣΩΝ 9 2 0 7 4
7 same ΑΕΠ ΠΑΝΟΡΑΜΑ 9 1 0 8 2
8 same ΦΣ ΕΘΝΙΚΟΣ ΚΟΖΑΝΗΣ 9 1 0 8 2