Αρχική

Α1 Χάντμπολ γυναικών: Έσπασε το Ρόδι Ο Αμύντας

Με όπλο την άμυνα και αποτελεσματικές επιλογές στην επίθεση, ο Αμύντας είχε εύκολο έργο απέναντι στο Πανόραμα, κατακτώντας το πρώτο ροζ φύλλο στο πρωτάθλημα με το επιβλητικό 31-16, αποτέλεσμα που του επέτρεψε να εξαλείψει το αρνητικό πρόσημο από την βαθμολογία του, (εκκίνησε με -2βαθμούς).

 

Οι φιλοξενούμενες προσπάθησαν να δώσουν από την αρχή γρήγορο ρυθμό στο παιχνίδι τους, όμως το βραχύσωμο σχήμα που παρέταξαν στον αγωνιστικό χώρο,  αδυνατούσε να διασπάσει την καλά οργανωμένη 6-0 άμυνα του Αμύντα, την οποία  συγκροτούσαν υψηλόσωμες παίκτριες, ιδίως στο κέντρο της (Τσιμπάνου-Χατζή-Στρατάκη).
Έτσι μετά το 7λεπτό, η ομάδα του Νίκου Γιώσκου ανέβασε στροφές και με πρώτα βιολιά στην επίθεση τις Τσιομπάνου 7γκ., Στρατάκη 7γκ. και Καλοϊδή 6γκ ,έκλεισε το ημίχρονο με προβάδισμα 6 τερμάτων 15-9.
Οι Θεσσαλονικές προσπάθησαν να πιάσουν το νήμα του παιχνιδιού στις αρχές του δεύτερου μέρους, με πρωταγωνίστριες την Αθανασοπούλου επιθετικά 5γκ. και την Λάμπρου αμυντικά 2γκ. σημείωσαν επί μέρους σκορ 4-1, ψαλιδίζοντας τη διαφορά στο -3 16-13 στο 38λεπτό.
Οι παίκτριες του Αμύντα δεν πτοήθηκαν και αντέδρασαν άμεσα, επανέφεραν σε διάστημα 5 λεπτών τη διαφορά στο +6 (19-13 στο 43λεπτό) και στη συνέχεια απελευθερωμένες από το άγχος του αποτελέσματος, αύξησαν το προβάδισμα τους σε διψήφιο νούμερο, φτάνοντας στο 31-16 (+15τέρματα) που ήταν και το τελικό αποτέλεσμα.
Με ανακοίνωση του ο Αμύντας Αμυνταίου ευχαρίστησε, την Ελληνική ομάδα διάσωσης, του παραρτήματος Φλώρινας για την αρωγή της, στην ασφάλεια των αθλητριών.
Η διεθνής περιφερειακή του Αμύντα, Νάνσυ Στρατάκη, μετά την ολοκλήρωση του παιχνιδιού σχολίασε:
«Με εξαίρεση τις αρχές των δύο ημιχρόνων, η ομάδα έδειξε καλά στοιχεία στον αγωνιστικό χώρο και με εξαιρετική άμυνα έφτασε σε μια εύκολη επικράτηση απέναντι σ΄ μια ομάδα, η οποία αν και νεοφώτιστη δεν στερείται δυνατοτήτων.
Θα είναι λάθος αν εφησυχάσουμε στον απόηχο του συγκεκριμένου αποτελέσματος, καθώς μας περιμένει η δύσκολη εκτός έδρα αναμέτρηση με τον ΠΑΟΚ.
Ευχαριστούμε για μια ακόμα φορά τους φιλάθλους μας, για την άψογη συμπεριφορά τους και τη θερμή τους συμπαράσταση».
Διαιτητές: Τζαφερόπουλος Μ. – Καζατζίδης Θ.
5λεπτα: 1-2, 5-2, 7-3, 9-4, 12-8, 15-9(ημχ.) 16-12, 17-13, 20-14, 24-16, 27-16, 31-16.
Αμύντας Αμυνταίου (Ν. Γιώσκος – Α. Παπαβασιλείου): Κόρρα (τφ), Ταϊρίδου (τφ), Γεωργιάδου, Μπάντη 2, Στρατάκη 7, Καλογήρου, Τσιομπάνου 7, Χατζή 2, Γκάτσιου, Καλοϊδη 6, Παρασκευά 2, Σμαρδέλη 5, Σουμελίδου, Κωτσοπούλου, Τσαραλή, Σιγκάρη.
Δίλεπτες Αποβολές: 6    Πέναλτι: -
ΑΕΠ Πανόραμα (Τ. Χριστοδουλίδης- Κ. Τσαχουρίδης):  Κοπανέλου, Σουμτάκη, Αγγελάκη, Γούσιου, Λάλα, Ντελή 1, Κοκτσίδου 4, Γιαννοπούλου, Αθανασοπούλου 5, Κώττα 2, Τσομπανίδου 1Βογιατζή, Τσαχουρίδου, Παπαβασιλείου 1, Καραβέλη, Λάμπρου 2.
Δίλεπτες Αποβολές: 2    Πέναλτι: 1/1,  Κόκκινη: Τσαχουρίδου (για επικίνδυνο παιχνίδι).