Αρχική

Α' ΕΠΣΚ: Ο Γιώργος Βοριαζίδης στην Ελίμεια - Τα νέα των ομάδων ...λίγο πριν την σέντρα

Ο Γιώργος Βοριαζίδης στην Ελίμεια
Σημαντική μεταγραφική ενίσχυση για την Ελίμεια αποτελεί η απόκτηση του Γιώργου Βοριαζίδη. Πρόκειται για τον γνωστό 28χρονο ποδοσφαιριστή, που έμεινε ελεύθερος από την Ακρινή και ουσιαστικά επιστρέφει στην Ελίμεια, μετά από 4 χρόνια. Ο Βοριαζίδης αγωνίζεται στόπερ, αμυντικό χαφ και με την εμπειρία του αναμένεται να βοηθήσει το συγκρότημα του Δημήτρη Κουτσώνα για καλύτερη πορεία στο δεύτερο γύρο.

Το πρώτο παιχνίδι της νέας χρονιάς είναι στην Εράτυρα και η Ελίμεια αναμένεται να παρουσιαστεί κομπλέ, καθώς επέστρεψαν στις προπονήσεις οι τραυματίες Γιαπράκας, Πασχαλίδης, ενώ και ο Μαυρίδης εξέτισε την ποινή του και τίθεται κανονικά στη διάθεση του προπονητή.

ΜΑΚΕΔΟΝΙΚΟΣ: Ολοκληρώθηκε την Πέμπτη η προετοιμασία του Μακεδονικού για το δύσκολο παιχνίδι εκτός έδρας με αντίπαλο την ομάδα του Περδίκκα. Το κλίμα στο Μακεδονικό μετά και τα τελευταία αποτελέσματα πριν την διακοπή, είναι σε άριστη κατάσταση κι όλοι στην ομάδα αισιοδοξούν ότι τα θετικά αποτελέσματα θα έχουν και συνέχεια. Το έργο της κοζανίτικης ομάδας σίγουρα δεν είναι εύκολο, αφού με την επανέναρξη του πρωταθλήματος αντιμετωπίζει μια ομάδα που έχει τις ίδιες φιλοδοξίες και στόχους. Ο Παπακώστας δε θα έχει στη διάθεσή του τον Χάρη Ζιαζιά και  τους φοιτητές Γιάννη Ουρμπάνικ, Ηλία Παπαδημητρίου, Δημήτρη και Παύλο Κωνσταντινίδη. Στην ομάδα επέστρεψε και συμπεριλήφθηκε στην αποστολή ο Φώτης Τσατσόπουλος.  
Στα μεταγραφικά, η ομάδα είναι πολύ κοντά σε δύο ποδοσφαιριστές.  
ΑΕΠ ΚΑΡΑΓΙΑΝΝΙΩΝ: Δύο φιλικά παιχνίδια έδωσε η ΑΕ Ποντίων στη διάρκεια των εορτών, συγκεκριμένα με τον Μακεδονικό Σιάτιστας και τους Ακρίτες Κοζάνης, επικρατώντας με 4-0 και 5-0 αντίστοιχα. Όσον αφορά τις μεταγραφικές κινήσεις, έγινε γνωστό πως η ομάδα του Γιώργου Δημητριάδη απέκτησε τον 16χρονο αριστερό μέσο, Γιώργο Τσιαρσιώτη, από τον Πυρσό Γρεβενών. Πρόκειται για ταλαντούχο ποδοσφαιριστή, που μάλιστα αγωνίστηκε και στα δύο φιλικά παιχνίδια που έγιναν. Δεν αποκλείεται, πάντως, να υπάρξει κι άλλη μεταγραφική κίνηση στις επόμενες μέρες. Από κει και πέρα, οι άνθρωποι της ΑΕΠ τήρησαν αυτές τις μέρες το έθιμο και μετέβησαν στα σπίτια για ψάλλουν τα κάλαντα. Ήταν μια πολυμελής αντιπροσωπεία, με αρκετούς ποδοσφαιριστές, που πήγαν παραμονή των Χριστουγέννων στα Αλωνάκια και παραμονή Πρωτοχρονιάς στην Ξηρολίμνη. Στην ΑΕ Ποντίων δείχνουν έμπρακτα ότι συνδέουν το ποδόσφαιρο με την κοινωνία γενικότερα, ενώ βελτιώνεται θεαματικά το κλίμα και το «δέσιμο» στον ίδιο σύλλογο.
ΠΕΡΔΙΚΚΑΣ: Άλλοι δύο νεαροί ποδοσφαιριστές προστέθηκαν στην ομάδα του Περδίκκα και ήδη ενσωματώθηκαν στις προπονήσεις. Πρόκειται για τον 15χρονο Σπύρο Βλάχο, που αγωνίζεται ως δεξί μπακ και τον 16χρονο Θόδωρο Βλάχο, που παίζει στα χαφ. Οι δύο παίκτες βγάζουν για πρώτη φορά δελτίο και είναι προσωπική επιλογή του προπονητή, Νίκου Κατακαλίδη, που εδώ και χρόνια δείχνει με τη δουλειά του πως ξέρει να αξιοποιεί τους νεαρούς σε ηλικία ποδοσφαιριστές. Στον αντίποδα, αποχώρησαν από τον Περδίκκα οι Δημήτρης Κωνσταντινίδης (19, μέσος, πήγε στον Εορδαϊκό) και Χρήστος Γεωργιάδης (17, επιθετικός, πήγε στην Άρδασσα). Αύριο ο Περδίκκας φιλοξενεί τον Μακεδονικό Κοζάνης, στην αρχή του δεύτερου γύρου και με αρκετά αγωνιστικά προβλήματα. Συγκεκριμένα, απουσιάζουν οι τραυματίες Γιάννης Νταλάκας, Σπύρος Σιώκλης, ο Βαγγέλης Λόφτσαλης λόγω εργασίας, αλλά και ο τιμωρημένος με κόκκινη κάρτα Γιάννης Αρσενίδης. Επικρατεί, πάντως, συγκρατημένη αισιοδοξία για θετικό αποτέλεσμα.
ΑΝΑΓΕΝΝΗΣΗ ΠΤΟΛ: Εντείνονται οι συζητήσεις στην Αναγέννηση Πτολεμαΐδας για πιθανούς μεταγραφικούς στόχους, χωρίς ωστόσο να έχει ξεκαθαρίσει κάτι. Ακούγονται διάφορα ονόματα, αλλά αναμένεται στις επόμενες μέρες να οριστικοποιηθούν οι κινήσεις. Η ομάδα του Βασίλη Αρσενίδη αγωνίζεται στην Άρδασσα, χωρίς να υπάρχουν αγωνιστικά προβλήματα.

ΑΕ ΚΟΖΑΝΗΣ: Με στόχο να αρχίσει τη νέα χρονιά νικηφόρα, η ΑΕ Κοζάνης ολοκλήρωσε την προετοιμασία της ενόψει του αγώνα με την Ακαδημία Βοϊου. Η ομάδα του Μάκη Μαλούτα θα έχει στη διάθεσή της και τον Αμπατζίδη, που εξέτισε την ποινή του.επιμέλεια: Κώστας Νικολαΐδης