Αρχική

Α' ΕΠΣΚ: Νέο τρίποντο του Τιτάν που ξεκόλλησε από τις τελευταίες θέσεις (φωτο - βίντεο)

Έλατος Ελάτης - Τιτάν Σερβίων 1-2

Μετά από ένα δυνατό και συναρπαστικό παιχνίδι, που κράτησε αμείωτο το ενδιαφέρον των φιλάθλων μέχρι το σφύριγμα της λήξης, η ομάδα του Τιτάνα Σερβίων επιβλήθηκε εκτός έδρας του Έλατου Ελάτης με σκορ 1-2, την Κυριακή 10 Νοεμβρίου 2013 στο γήπεδο Τρανοβάλτου, στα πλαίσια της 9ης αγωνιστικής του τοπικού πρωταθλήματος της Α΄ κατηγορίας ΕΠΣ Κοζάνης.


Η ομάδα των Σερβίων ξεκίνησε καλύτερα το παιχνίδι και κατάφερε να προηγηθεί στο σκορ στο 19΄ με κοντινή προβολή του Γιώργου Σαλτσίδη. Στη συνέχεια οι παίκτες της Ελάτης ανέβασαν την απόδοσή τους, πίεσαν τον αντίπαλό τους, δημιούργησαν 3-4 καλές ευκαιρίες και ισοφάρισαν στο 38΄ με τεχνικό κοντινό πλασέ του Γιώργου Μπισιρίτσα, κλείνοντας το ημίχρονο με 1-1.


Στην επανάληψη οι δυο ομάδες μπήκαν δυνατά στο παιχνίδι, με τους φιλοξενούμενους να προηγούνται και πάλι στο 51΄ με σουτ-κεραυνό του Νίκου Γ. Νιζάμη, που βρέθηκε αμαρκάριστος στην περιοχή μετά από γέμισμα από αριστερά.

Οι γηπεδούχοι προσπάθησαν να αντιδράσουν άμεσα και στο 54΄ έφτασαν πολύ κοντά στην ισοφάριση, όταν μετά από σουτ του Γιώργου Μπισιρίτσα η μπάλα χτύπησε στο αριστερό δοκάρι του Βαρταλάμη και απομακρύνθηκε από τους αμυντικούς. Το παιχνίδι πλέον είχε "ανάψει" με τους παίκτες της Ελάτης να πιέζουν για την ισοφάριση και τους παίκτες των Σερβίων να προσέχουν την άμυνά τους και με αντεπιθέσεις να δημιουργούν προϋποθέσεις για τρίτο γκολ. 

Στο 73΄ μάλιστα, ίσως χάθηκε η ευκαιρία της …αγωνιστικής, όταν ο Νίκος Ι. Νιζάμης αμαρκάριστος, δυο μέτρα από την κενή εστία, …"κατάφερε" να τη στείλει άουτ! 

Τους παίκτες της Ελάτης, που παρά την προσπάθειά τους δεν μπόρεσαν να πετύχουν κάποιο τέρμα -χάνοντας μια πολύ καλή ευκαιρία στο 75΄-, τους κατάβαλε το άγχος και η κούραση στο τελευταίο δεκάλεπτο και τελείωσαν τον αγώνα με εννέα παίκτες, αφού στις καθυστερήσεις αποβλήθηκαν, ο Γιώργος Γρίβας με δεύτερη κίτρινη και ο Γιάννης Μπέσας με απευθείας κόκκινη για αντιαθλητικό μαρκάρισμα. Μερίδιο στις …αποβολές είχε και η πλευρά του Τιτάνα Σερβίων, αφού -επίσης στις καθυστερήσεις του αγώνα- αποβλήθηκε ο κόουτς Κώστας Σαλτσίδης για διαμαρτυρία!


Το σφύριγμα της λήξης βρήκε τους παίκτες των Σερβίων να πανηγυρίζουν τη δεύτερη συνεχόμενη εκτός έδρας νίκης τους μετά το τραγικό ξεκίνημα των πρώτων  έξι αγωνιστικών -έξι ήττες!- και τους παίκτες της Ελάτης που προσπάθησαν -και δικαιούνταν την ισοπαλία-, να πιστεύουν σε καλύτερη συνέχεια.    
Καλή η διαιτησία των Κουτσώνα – Γεωργιάδη – Μπαλιάκα.

Έλατος Ελάτης (Γκούμας Ν.): Πολίτης Δ., Ντίνας Λ., Διαμαντής Σπ., Γρίβας Θ. Γ., Σφαλύρας Αλ., Παλπάνης Χρ., Μπισιρίτσας Γ., Παρτάλης Θ., Πεγκλίδης Αν., Αντωνόπουλος Κ., Μπέσας Ι.-Ρ.
Αναπληρωματικοί: Γκούμας Ν., Σαμαράς Γ., Ντίνας Ν., Πούλιος Ν., Ντίνας Β., Μπέσας Σ., Γρίβας Ι.Γ.

Τιτάν Σερβίων (Μίχος – Σαλτσίδης): Βαρταλάμης Κ., Μπάκανος Οδ., Αντάρας Στ., Χρυσικός Πλ., Σαλτσίδης Γ., Μπάρα Π., Θεοδωρίδης Αδ., (46΄ Θώμος Αν.), Πατσικόπουλος Ν (85΄ Πιτσιάβας), Νιζάμης Ι. Νίκ. (80΄ Χαρισίου Χ.), Νιζάμης Γ. Νίκ., Χρυσοστομίδης Χ.




Γιώργος Μαστρ./mikrovalto.gr