Αρχική

Α’ ΕΠΣΚ: Νικητής στη λασπομαχία … και πάλι πρώτος ο Μακεδονικός (φωτο - βίντεο)

ΑΕ Κοζάνης – Μακεδονικός Φούφα 0-2
 Το καλύτερο δώρο έκαναν οι παίκτες του Μακεδονικού στο προπονητή τους Νίκο Εμμανουηλίδη αλλά και στους συμπαίκτες τους Νίκο Χάϊτα και Νίκο Λεμονή (ο πρώτος μάλιστα σκόραρε κιόλας) για την ονομαστική τους εορτή.
Κέρδισαν εκτός έδρας την Α.Ε. Κοζάνης με 2-0 σε ένα πολύ βαρύ αγωνιστικό χώρο και σε συνδυασμό με την ισοπαλία του Εορδαϊκού βρέθηκαν και πάλι μόνοι πρώτοι.


Σε ένα γήπεδο που ήταν επιβαρυμένο από την βροχή που έπεφτε τις προηγούμενες μέρες οι 2 ομάδες προσπάθησαν για τη νίκη για διαφορετικούς βέβαια λόγους. Οι γηπεδούχοι μπήκαν δυνατά αλλά όσο περνούσε η ώρα οι φιλοξενούμενοι πήραν τα ηνία του παιχνιδιού και στο 2ο ημίχρονο κυριάρχησαν και νίκησαν δίκαια.


Από τον Μακεδονικό δεν υπάρχει κάποιος που να υστέρησε ενώ μοναδικό μελανό σημείο ήταν ο τραυματισμός του Φαχαντίδη στο 16ο (έπαθε εξάρθρωση σε 2 δάχτυλα αλλά ευτυχώς πήγε στο Μαμάτσειο όπου αποδείχθηκε ότι δεν ήταν σπάσιμο και τα έβαλαν πάλι στη θέση τους και επέστρεψε κανονικά με την αποστολή).
Μόλις στο πρώτο λεπτό ο Αντωνόπουλος βρέθηκε μόνος απέναντι στο Σακαρίδη που έκανε όμως έγκαιρη έξοδο και απέτρεψε τα χειρότερα.


Στο 18ο εκτέλεσε φάουλ του Τοπάλη πέρασε ελάχιστα άουτ και στο 34ο πάλι ο Τοπάλης σέντραρε αλλά η κεφαλιά-ψαράκι του Χάϊτα πέρασε ελάχιστα έξω.
Με την έναρξη του β΄ μέρους ο Φούφας έδειξε τις προθέσεις του όταν ο Τοπάλης βρήκε όμορφα το Θ. Κεσκιλίδη που μπήκε στη περιοχή σούταρε αλλά ο Καρανάνος απέκρουσε.
Στο 61ο κόρνερ Τοπάλη ο Μαργιορίδης σούταρε η μπάλα κόντραρε πήρε ύψος χτύπησε στο οριζόντιο δοκάρι και κόρνερ. Εκτελεστής και πάλι ο Τοπάλης και ο Κοτζαφίλιος με κεφαλιά ψαράκι έκανε το 0-1.


Στο δίλεπτο 65-66 Χάϊτας και Σιδηρόπουλος δεν πρόλαβαν τη τελευταία στιγμή τη μπάλα σε σέντρες του Τοπάλη αλλά στο 68ο ο Τοπάλης εκτέλεσε άψογα για ακόμα μια φορά ένα κόρνερ ο Καρανάνος απέκρουσε τη τελευταία στιγμή, η μπάλα πήρε ύψος και ο Χάϊτας από κοντά με κεφαλιά έκανε το 0-2.
Στο 90 τέλος ατομική προσπάθεια και σουτ του Χάϊτα απέκρουσε σωτήρια ο Καρανάνος.
Πολύ καλή διαιτησία του κ. Πανυτσίδη (Παπαδόπουλος- Κουτζικουτσίδης).
Α.Ε. Κοζάνης: Καρανάνος, Παναγιωτίδης (72ο Τσαμπούρης), Βογιατζής, Μαντζώλας, Παπαπθεοδώρου, Πουλατσόγλου, Μαλούτας, Σαμαράς (81ο Αναγνώστου), Μπαλίτσας, Καραγεώργος, Αντωνόπουλος (53ο Ακριτίδης).
Μακεδονικός Φούφα: Σακαρίδης, Περιχανά, Κεσκιλίδης Λ., Κοτζαφίλιος, Ίτσκος, Φαχαντίδης (17ο λ.τ. Δούφας), Σιδηρόπουλος (87ο Πολυχρονίδης), Χάϊτας, Τοπάλης, Κεσκιλίδης Θ. (80ο Συμεωνάκος).
Γραφείο Τύπου Μακεδονικού ΦούφαΒίντεο: Βασίλης Αμπατζίδης