Αρχική

Α’ ΕΠΣΚ: ΑΕ Κοζάνης – Μέγας Αλέξανδρος Άρδασσας 3-0 ,Μαγική νίκη για την ΑΕΚ που είχε την ουσία … η Άρδασσα τα δοκάρια (βίντεο)

kupello_eor_aek2ΑΕ Κοζάνης – Μέγας Αλέξανδρος Άρδασσας 3-0 
Η ΑΕΚ  τον Καρανάνο τα γκολ και την ουσία  …Η Άρδασσα τα δοκάρια και  την ατυχία . Το  3-0  της AEK  επί της άτυχης ‘Άρδασσας αποτελεί «μαγική εικόνα», και  δεν αντικατοπτρίζει όπως θα έπρεπε όσα έγιναν στον αγωνιστικό χώρο. Η τύχη όμως πάει και μ αυτούς που την προκαλούν και η φετινή ΑΕΚ φέτος δείχνει ποιότητα και έχει παίκτες που και στην κακή τους ημέρα ξέρουν να παίρνουν αποτελέσματα.
Η ΑΕΚ  που μπήκε πολύ δυνατά  είχε την υπεροχή και τις ευκαιρίες μόνο  στο πρώτο 20λεπτο  στην συνέχεια χωρίς να είναι καλύτερη είχε την ουσία ,εκμεταλλεύτηκε τις ευκαιρίες που της δόθηκαν  και πήρε  το τρίποντο.

Οι φιλοξενούμενοι που άξιζαν κάτι καλύτερο , είχαν πολύ καλή παρουσία , πάλεψαν το παιχνίδι δημιούργησαν φάσεις , είχαν δύο δοκάρια ένα χαμένο πέναλτι , τα έχουν κυρίως με την τύχη τους , αλλά  διαμαρτύρονται και για οφσάιτ του σκόρερ  στο πρώτο γκολ της ΑΕΚ.
Αξίζει να σημειωθεί πως οι γηπεδούχοι έπαιζαν με 10 παίκτες από το 65΄λόγω αποβολής με δεύτερη κίτρινη κάρτα του Παπαϊωάννου
Φάσεις και γκολ
 Στο 2’ ο Σαριόγλου εκτελεί φάουλ , η μπάλα θα βρει το τείχος θα φτάσει στον Μαλούτα που θα σουτάρει , άουτ .
Στο 5΄Μπαλίτσας μπαλιά τετ – α τετ στον Σκρέκα αυτός θα προσπαθήσει να νικήσει τον Δημητριάδη , αλλά ο τερματοφύλακας της Άρδασσας θα πει όχι
Στο 15΄Σακαλής σέντρα στο δεύτερο δοκάρι ο Μαλούτας από καλό σημείο θα πιάσει βεβιασμένα το σουτ ..αουτ .
Στο 19΄σέντρα Μπαλίτσα κεφαλιά Σκρέκα , άουτ .
Στο 21΄ο Μπαλίτσας στον Σακαλή , θ αποφύγει τον Δημητριάδη θα σπάσει στο Σκρέκα που θα σουτάρει για να αποκρούσουν πριν η μπάλα περάσει την γραμμή οι αμυντικοί της Άρδασσας .
Στο 23΄ο Ρίζου από έσα από την περιοχή θα σουτάρει , αλλά ο Καρανάνος θα διώξει με τα πόδια.
Στο 35΄ο Γεωργιάδης Χρ. θα βγάλει τη σέντρα το δεύτερο δοκάρι, κεφαλιά του Ρίζου , αποκρούει ο Καρανάνος , η μπάλα φτάνει στον Μίμτση που θα πιάσει νέο σουτ , αλλά θα διώξουν οι  αμυντικοί πριν η μπάλα περάσει την τελική γραμμή .Στο 38΄ατομική προσπάθεια και σουτ του Προσκυνητόπουλου , η μπάλα στο κάθετο δοκάρι.
Στο 39΄κόρνερ Σκρέκα , πρώτη κεφαλιά Πουλατσόγλου , δεύτερη Μαντζώλα , διώχνουν οι αμυντικοί.
 Στο 45+ φάουλ με τον Παπαϊωάννου , σύγχυση στην περιοχή της Άρδασσας κι ο Μαντζώλας από κοντά θα σπρώξει η μπάλα στα δίχτυα για το 1-0.
Οι φιλοξενούμενοι διαμαρτυρήθηκαν στον επόπτη κ. Κουντουράκη για οφσάιτ.
Στο 51΄ ωραίο σουτ του Γεωργιάδη μπλοκάρει ο Καρανάνος.
 Στο 52΄σουτ – βολίδα του Παπαιωάννου , λίγο έξω.
Στο 56΄ατομική προσπάθεια και σουτ του Σακαλή μπλοκάρει ο Δημητριάδης. Στο 61΄έμμεσο μέσα στην περιοχή και πλάγια για την Άρδασσα ο Μπαλτσής μεά από κοντινή πάσα θα σουτάρει δυνατά , αλλά η μπάλα θα βρει το δοκάρι .
Στο 65΄ κόκκινη (δεύτερη κίτρινη) στον Παπαϊωάννου .
Στο 75΄δυνατό σουτ του Ρίζου μπλοκάρει ο Καρανάνος .
Στο 79΄αντεπίθεση της ΑΕΚ με τον Μαντώ να δίνει στον Μαλούτα αυτός θα βγάλει την παράλληλη σέντρα  θα πεταχτεί ο Σκρέκας και με τακουνάκι θα γράψει το 2-0 .
Στο 80’ σουτ του Σαββίδη , λίγο έξω.
Στο 82΄μόνος ο Σκρέκας απέναντι στον Δημητριάδη  πλασάρει αλά ο πορτιέρο της Άρδασσας αποκρούει .
Στο 89΄πέναλτι για την Άρδασσα ( σε χέρι στον πεσμένο Πουλατσόγλου ) εκτελεί ο Μίμτσης , αλλά ο Καρανάνος πέφτει σωστά και αποκρούει .
Στο 91΄  με ωραία ατομική προσπάθεια και πλασέ ο Duka κλείνει το σκορ στο 3-0 .
ΑΕ Κοζάνης (Μαλούτας): Καρανάνος, Σαλονικίδης (57’ Duka), Παπαντωνίου, Μαντζώλας, Σαριόγλου (46’ Παπαθεοδώρου), Παπαϊωάννου, Σακαλής, Πουλατσόγλου, Μαλούτας, Μπαλίτσας (75’ Μαντώς), Σκρέκας.
 Μ. Αλ. Άρδασσας (Τσεμπερλίδης): Δημητριάδης Τρ., Δημητριάδης  Γ., Τσακαλίδης Χρ., Χινδιρίδης, Σεράτης, Σαββίδης, Ρίζου (82’ Hohxa),  Τσεμπερλίδης, Γεωργιάδης Χρ. (77’ Τσακαλίδης), Μίμτσης, Προσκυνητόπουλος (62’ Νικολαΐδης)
  Διαιτητής: Ζούγρας

Βοηθοί: Γεωργιάδης, Κουντουράκης

 

ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΑΤΣΙΚΑΣ

ΜΑΤΙΕΣ ΣΤΑ ΣΠΟΡΤ