Αρχική

Α’ ΕΠΣΚ: Έπεσαν κορμιά στο τοπικό ντέρμπι ...

Αναγέννηση Πτολεμαΐδας  - Εορδαϊκός  0-2
Δια… πυρός και σιδήρου πέρασε από τον Άγιο Χριστόφορο  ο πρωτοπόρος Εορδαϊκός , ο οποίος έστω και δύσκολα με όπλο την εμπειρία του επικράτησε με 0-2  της ψυχωμένης Αναγέννησης Πτολεμαΐδας .


Σε ένα παιχνίδι γεμάτο ένταση, πάθος και δύναμη που έπεσαν κυριολεκτικά κορμιά  ο Εορδαϊκός έδειξε χαρακτήρα  και μέταλλο πρωταθλητή κόντρα σε μια πολύ δυνατή Αναγέννηση που έπαιξε με πάθος χωρίς όμως να καταφέρει να κλέψει βαθμό η βαθμούς
Οι γηπεδούχοι από το 78΄έπαιξαν με 10 παίκτες λόγω αποβολής του Παρλάνη με απευθείας κόκκινη για σκληρό μαρκάρισμα
Να αναφέρουμε ότι η διοίκηση της Αναγέννησης   πριν την έναρξη του παιχνιδιού τίμησε τον παλαίμαχο του Άρη Πτολεμαΐδας ,Ταργοτσίδη Αρχιμήδη  για την προσφορά του στο τοπικό  ποδόσφαιρο .Την αναμνηστική πλακέτα στον κ. Ταργοτσίδη απένειμε ο ποδοσφαιριστής Ηλίας Σολάκης.
Το φιλμ του αγώνα  
Ο Εορδαϊκός μπήκε πολύ δυνατά και στα πρώτα λεπτά δημιούργησε ευκαιρίες αλλά βρήκε απέναντι του τον Κυριακίδη που βρέθηκε σε μεγάλη μέρα .
Στο 2΄φάουλ Συμεωνίδη η μπάλα θα φτάσει στον Λιάμη μέσα στην μικρή περιοχή που θα πλασάρει για να αποκρούσει ο πολύ καλός στο Σαββατιάτικο παιχνίδι Κυριακίδης.
Στο 4΄διαγώνιο σουτ Συμεωνίδη αποκρούει και πάλι ο Κυριακίδης 
Στο 7΄δυνατό φάουλ του Συμεωνίδη ο Κυριακίδης και σ αυτή τη φάση δηλώνει παρόν.
Στο  9΄ Μαυροματίδης παράλληλη μπαλιά ο Νίκου θα γλιστρήσει ,  μόνος ο Σικαλόπουλος σουτ αποκρούει ο  Κυριακίδης
Στη συνέχεια οι γηπεδούχοι ισορρόπησαν
και στο 11΄γίνονται επικίνδυνοι με τον Σολάκη  που με τακουνάκι  δίνει στον Ανδρονικίδη που θα πιάσει το σουτ για να αποκρούσει ο Περπερίδης
Στο 21΄γρήγορος συνδυασμός Ανδρονικίδη , Γκέκα Σολάκη , ο τελευταίος θα σουτάρει από καλό σημείο άουτ 
Στο 27΄σέντρα σουτ Γκέκα , λίγο έξω από το οριζόντιο δοκάρι
Στο 43΄σέντρα Σερσέμη μέσα στην περιοχή , μονοκόμματο πλασέ Μαυροματίδη , άουτ
Στο δεύτερο ημίχρονο ο Εορδαϊκός είχε την κατοχή της μπάλας δημιούργησε ευκαιρίες με την Αναγέννηση από την άλλη  να βγαίνει πολύ επικίνδυνα στις αντεπιθέσεις.
Στο 48΄σέντρα Συμεωνίδη μέσα στην περιοχή . Σικαλόπουλος θα βρεθεί στο έδαφος  οι φιλοξενούμενοι να φων'αξουν για πέναλτι , αλλά ο κ Ζούγρας θα συνεχίσει το παιχνίδι
Στο 49΄σέντρα Ανδρονικίδη μέσα στην περιοχή δεν προλαβαίνει με προβολή από κοντά  ο Παρλάνης να στείλει τη μπάλα  προς την εστία.
Στο 60΄σέντρα του Μαυροματίδη , στην προσπάθεια να αποκρούσει ο Κουτσομήτρος η μπάλα θα βρει το χέρι του και πέναλτι. Το πέναλτι θα εκτελέσει ο Μαυροματίδης , αλλά ο Κυριακίδης εκπληκτικός για άλλη μια φορά θα πει όχι
Στο 70΄φάουλ του Σικαλόπουλου η μπάλα θα βρει πρώτα το οριζόντιο δοκάρι θα σκάσει κάτω,, αλλά     με  σύμφωνη γνώμη διαιτητή και επόπτη,  πως η μπάλα πέρασε τη γραμμή  θα πάνε στη σέντρα 0-1 μέσα σε διαμαρτυρίες των γηπεδούχων (να σημειώσουμε ότι στη συνέχεια της φάσης ο Τζουβάρας έστειλε τη μπάλα στα δίχτυα)
Στο 72΄ο Σολάκης θα βρεθεί μέσα στην περιοχή θα σκοράρει αλλά θα υποδειχθεί σε θέση οφσάιτ
Στο 74΄ παράλληλη σέντρα Τακίδη κεφαλιά από κοντά Σικαλόπουλου αποκρούει ενστικτωδώς ο Κυριακίδης , αλλά με δεύτερη προσπάθεια ο Σικαλόπουλος θα τη στείλει στα δίχτυα για το 0-2
Στο 78΄΄κόκκινη στον Παρλάνη για σκληρό μαρκάρισμα
Στο 88΄ο Τακίδης κάθετη στον Σακαλή που  πλασάρει αλλά για άλλη μια φορά ο Κυριακίδης είναι εκεί .
Στο 92΄φάουλ Κουρκουτμάνου  αποκρούει σε κόρνερ ο Περπερίδης
Καλή η διαχείριση ενός δύσκολου παιχνιδιού από τον κ.  κ Ζούγρα και των βοηθών του Παπαδόπουλου Χρ. και  Ιωαννίδη Β.
Αναγέννηση Πτολεμαΐδας ( Σάκκος):  Κυριακίδης , Αμπατζίδης, Κουτσομήτρος, Φωτίου , Νίκκου , COBO (86΄Κουρκουτμάνος ), Τσιντός Χρ. Γκέκας , Σολάκης, Παρλάνης , Ανδρονικίδης(80΄Δαλκερανίδης)
Εορδαϊκός (Σιαπανίδης):  Περπερίδης, Τακίδης , Χαραλαμπίδης (78΄λ. τ  Πασχαλίδης), Τζουβάρας , Λιάμης, Βοριαζίδης, Σερσέμης, Μαυροματίδης , Συμεωνίδης , Σικαλόπουλος (86΄ Λυκόπουλος), Φίλκας (80΄Σακαλής).