Αρχική

Α’ ΕΠΣΚ: Ένα διαιτητικό λάθος υποχρέωσε το Φούφα σε ήττα (φωτο - βίντεο)

ΑΕΠ Καραγιαννίων - Μακεδονικός  Φούφα 3-2
Ένα τραγικό διαιτητικό λάθος του β΄ επόπτη Στεφούλη υποχρέωσε τον Μακεδονικό Φούφα στην 2η φετινή του ήττα στο πρωτάθλημα και την υποχώρηση του στην 2η θέση της βαθμολογίας.


Μιλάμε για ξεκάθαρη αλλοίωση αποτελέσματος αφού η φάση ήταν πεντακάθρη  και την είδαν όλοι όσοι ήταν στο γήπεδο, αλλά όχι και ο βοηθός που «πήρε στο λαιμό του και το διαιτητή» που δεν είχε ξεκάθαρη άποψη.
Πιο συγκεκριμένα στο 76ο έγινε μια μπροστινή μπαλιά για τον Τραπεζανλίδη που βρισκόταν τουλάχιστον 3 μετρά μπροστά από τους αμυντικούς του Μακεδονικού. Αυτός κινήθηκε προς τη μπάλα (άρα είχε ενεργό ρόλο στη φάση) η οποία έφτασε σε αυτόν αφού βρήκε ελάχιστα τον Κοτζαφίλιο (χωρίς να αλλάξει πορεία η μπάλα από την πάσα ). Ο επόπτης θεώρησε ότι η μπάλα άλλαξε κατοχή (κάτι τέτοιο δεν έγινε) ο διαιτητής αποδέχθηκε την άποψη του και το γκολ μέτρησε.
Στις διαμαρτυρίες που ακολούθησαν από τους ανθρώπους του Φούφα αποβλήθηκε ο προπονητής του Νίκος Εμμανουηλίδης και δεν άλλαξε φυσικά τίποτα.
Ένα τραγικό λάθος από τον επόπτη που καθόρισε το παιχνίδι με τους γηπεδούχους να σκαρφαλώνουν πλέον στην 3η θέση 1 βαθμό πίσω από τον Μακεδονικό και 2 πίσω από τον πρωτοπόρο πλέον Εορδαϊκό.
Στο καθαρά αγωνιστικό μέρος οι γηπεδούχοι ήταν καλύτεροι στο πρώτο μέρος (εκμεταλλευόμενοι τα λάθη του Μακεδονικού σε κέντρο και άμυνα) που ήταν πλούσιο σε γκολ και φάσεις με τον Μακεδονικό να ισορροπεί στην επανάληψη να έχει την πρωτοβουλία αλλά να επηρεάζεται πάρα πολύ από την 5λεπτη διακοπή για το τραυματισμό του Λιάμη (μάλλον σοβαρός) και στη συνέχεια από το 3ογκολ που δέχτηκε και περισσότερο τον τρόπο που το δέχτηκε.
Η ζωή όμως συνεχίζεται υπάρχει πολύς δρόμος ακόμα στο πρωτάθλημα ενώ την Τετάρτη υπάρχει και κύπελλο.
Φάσεις και γκολ 
Δεν είχαν περάσει παρά 40΄΄ από την έναρξη του παιχνιδιού όταν ο Χατζηρούμπης σέντραρε και ο Σιδηρόπουλος από κοντά με διπλή προσπάθεια έκανε το 0-1.
Στο 6ο λεπτό όμως λάθος της άμυνας του Φούφα από δεξιά ο Γκέτσιος μπήκε στη περιοχή και εκεί ανατράπηκε από τον Σακαρίδη. Το «καθαρό» πέναλτι εκτέλεσε ο Σαββούδης αλλά ο Σακαρίδης έπεσε στην δεξιά του γωνία και απέκρουσε.
Στο 8ο το σουτ του Κεσκιλίδη απέκρουσε δύσκολα ο Ζηνόβιος ενώ στο 15ο και στο 18ο τα σουτ από τον Κωνσταντινίδη πέρασαν ελάχιστα άουτ το πρώτο και αποκρούστηκε από τον Σακαρίδη το δεύτερο.
Τα κενά στην άμυνα του Φούφα ήταν πολλά και έτσι στο 20οο Τραπεζανλίδης νικήθηκε στο τετ-α-τετ από τον Σακαρίδη και τέσσερα λεπτά μετά κόρνερ Τοπάλη, διώχνει ο Ζηνόβιος αλλά το σουτ του Κοτζαφίλιου στη συνέχεια πέρασε άουτ.
Το 5λεπτο 30-35 ήταν εφιαλτικό για τον Μακεδονικό αφού δέχτηκε 2 γκολ. Στο 30ο ο Σαββούδης έκανε ότι ήθελε από δεξιά μπήκε στη περιοχή και την κατάλληλη στιγμή έδωσε στον Κωνσταντινίδη για το 1-1 και 5 λεπτά μετά σέντρα από τον Δημόπουλο, αδράνεια της άμυνας και ο Τραπεζανλίδης με σουτ από κοντά έκανε το 2-1.
Ο Φούφας όμως κατάφερε να αντιδράσει άμεσα και έτσι στο 38οο Κεσκιλίδης ανατράπηκε μέσα στη περιοχή από τον Σαββούδη και το πέναλτι που υποδείχτηκε εκτέλεσε εύστοχα ο Τοπάλης για το 2-2.
Λίγο πριν το ημίχρονο ο Σαββούδης μπήκε μόνος στη περιοχή αλλά αντί να σουτάρει προτίμησε να δώσει στον Κωνσταντινίδη και η ευκαιρία χάθηκε.
Η επανάληψη δεν θύμιζε με τίποτα το πρώτο μέρος, ο Μακεδονικός «έδεσε» το κέντρο του με την είσοδο του Χάϊτα στο 65οαυτός δεν μπόρεσε να βρει για λίγο την μπάλα σε σέντρα του Σιδηρόπουλου και στο 75ο έχασε σπουδαία ευκαιρία με τον Τοπάλη όταν από πλεονεκτική θέση πέρασε ελάχιστα άουτ.
Αμέσως μετά ακολούθησε η φάση του 3ου γκολ στην οποία αναφερθήκαμε, στο 80ο κόρνερ  Τοπάλη κεφαλιά Ίτσκου απέκρουσε δύσκολα ο Ζηνόβιος και στο 90οκεφαλιά του Χάϊτα η μπάλα πέρασε άουτ.
Η διαιτησία του κ. Θάνου ήταν άριστη αφού για την φάση του γκολ ευθύνεται ο βοηθός του που τον «κρεμάει». Έδειξε κίτρινες στους Αλεξανδρή, Δημόπουλο, Σαββούδη και Γκέτσιο από την Α.Ε.Π. και Σακαρίδη, Περιχανά, Φαχαντίδη και  Σιδηρόπουλο από τον Φούφα.
Α.Ε.Π. Καραγιαννίων: Ζηνόβιος, Λιάμης (69ο λ.τ. Χουϊλίδης), Μετικάνος, Αλεξανδρής, Ζερβανταρίδης, Κωνσταντινίδης, Δημόπουλος, Τσδίλης, Τραπεζανλίδης, Σαββούδης (90ο Πιστόλας), Γκέτσιος (91οΠαπακωνσταντίνου).
Μακεδονικός Φούφα: Σακαρίδης, Δούφας (80οΚεσκιλίδης Λ.), Περιχανά (59ο Μίμης), Ίτσκος, Κοτζαφίλιος, Φαχαντίδης (46ο Χάϊτας), Σιδηρόπουλος, Χατζηρούμπης, Κεσκιλίδης Θ., Τοπάλης, Μαργιορίδης.

Γραφείο Τύπου Μακεδονικού ΦούφαΒίντεο: Αμπατζίδης Βασίλης