Αρχική

Α’ ΕΚΑΣΔΥΜ: Λύγισε στο φινάλε ο Αίαντας από το Λασσάνη

Αίαντας Αμυνταίου – Λασσάνης Κοζάνης 57-76
Ο ενθουσιασμός και το πάθος των παικτών του Λάζαρου Φωτιάδη στις πρώτες περιόδους, αντισταθμίστηκε από την εμπειρία και την ευστοχία των φιλοξενουμένων στο τελευταίο δεκάλεπτο, όπου με επί μέρους σκορ 29-16, μετέτρεψαν το 41-47 της τρίτης περιόδου σε 57-76, που ήταν και το τελικό αποτέλεσμα στην αναμέτρηση, με την οποία έπεσε η αυλαία της 3ης αγωνιστικής της Α κατηγορίας Ανδρών της ΕΚΑΣΔΥΜ.


Η ομάδα του Αίαντα Αμυνταίου, μετά από ένα μουδιασμένο πρώτο δεκάλεπτο, όπου βρέθηκε πίσω με στο σκορ με 10-20, ανέβασε ταχύτητα στη δεύτερη περίοδο, πίεσε το Λασσάνη στο μισό γήπεδο και με τους Τζήγα (20π.) Μωυσιάδη (14π.) και Καλεντζή (10π.) να τραβούν επιθετικά την ομάδα, ροκάνισε τη διαφορά και έφτασε σε απόσταση τριπόντου (30-33) στο τέλος του Πρώτου ημιχρόνου.
Στην τρίτη περίοδο, οι δύο ομάδες έψαχναν τα ελεύθερα σουτ, οι γηπεδούχοι κράτησαν σκόρ και διαφορά σε χαμηλά επίπεδα (41-47), διατηρώντας ζωντανές τις ελπίδες τους για  ανατροπή του σκηνικού.
Ωστόσο το τελευταίο δεκάλεπτο δεν είχε την αναμενόμενη εξέλιξη για το Αίαντα, τα λάθη διαδέχονταν το ένα τ΄ άλλο, το καθαρό μυαλό απουσίαζε στην άμυνα, ενώ τα ατού του Λασσάνη με οδηγό τους την εμπειρία και την ευχέρεια στο σκοράρισμα, κατάφεραν -με τους 29 πόντους- να εκτόξευσαν τη διαφορά σε διψήφιο νούμερο +19 (57-76).
ο παίκτης του Αίαντα, Πολυχρόνης Μωυσιάδης, σημείωσε:
«Παίξαμε απέναντι σ ένα καλό αντίπαλο, ο οποίος δικαίως είναι εκ των φαβορί για άνοδο στη Γ Εθνική κατηγορία.
Σταθήκαμε αξιοπρεπώς για 30λεπτά στον αγωνιστικό χώρο, αλλά το κακό πρόσωπο που εμφανίσαμε στην τέταρτη περίοδο, μας στέρησε τη δυνατότητα να διεκδικήσουμε κάτι καλύτερο από την αναμέτρηση.
Το πρωτάθλημα έχει ακόμα πολύ δρόμο και είμαι βέβαιος ότι θα  σταθεροποιήσουμε την  απόδοση μας στη συνέχεια».
Διαιτητές: Γιωτίδης-Ραδουνισλής
Δεκάλεπτα: 10-20, 30-33 (ημχ), 41-47, 57-76.
Αίας Αμυνταίου (Λ. Φωτιάδης): Μωυσιάδης 14, Τζήγας 20, Καλεντζής 10, Αμπατζίδης 2, Φωτιάδης, Σπύρου 3, Νάνος 2, Στάϊος 2, Καναργελίδης , Θεοχαρίδης, Πάνος 4, Κωτσόπουλος.
ρεπορτάζ Γ. Θεοχαρόπουλος