Αρχική

Α’ ΕΚΑΣΔΥΜ: Ήττα Στις Λεπτομέρειες Για Τον Αίαντα Στην Κοζάνη

ΑΕ Κοζάνης – Αίαντας Αμυνταίου 54 – 50
Την τρίτη του ήττα σε τέσσερις αναμετρήσεις, γνώρισε ο Αίαντας Αμυνταίου που  ηττήθηκε με σκόρ 66-60 στην Κοζάνη από την τοπική Α.Ε.Κ., διατυπώνοντας παράπονα -για πρώτη φορά εφέτος- για τα σφυρίγματα των διαιτητών και κυρίως για τον κ. Πάντζιο, τον πρώτο διαιτητή την αναμέτρησης.


Από την αρχή το παιχνίδι ήταν πολύ δυνατό και γρήγορο, με τις δύο ομάδες να συμβαδίζουν στο σκορ, στη μεγαλύτερη διάρκεια του. Οι παίκτες του Λάζαρου Φωτιάδη, φάνηκαν να αιφνιδιάζονται από το διεισδυτικό παιχνίδι των γκάρντ της ΑΕΚ και βρέθηκαν πίσω στο σκορ, με 16-10 στο τέλος του πρώτου δεκαλέπτου.
Στη δεύτερη περίοδο, η ομάδα του Αίαντα με καλή αμυντική παρουσία και εκτελεστές τους Μυωσιάδη και Καλεντζή (αμφότεροι πέτυχαν 16πόντους) στην επίθεση, κατάφερε να πετύχει μικρά σερί και να προσπεράσει για πρώτη φορά στο σκορ 26-27 στο 17λεπτό.
Όμως οι λάθος μεταβιβάσεις της μπάλας και κυρίως τα φάουλ με τα οποία είχαν φορτωθεί οι ψηλοί του Αίαντα, επέτρεψαν στην ΑΕΚ, να πάρει εκ νέου προβάδισμα με βραχεία κεφαλή 35-31, στο τέλος του Α ημιχρόνου.
Στην τρίτη περίοδο, οι γηπεδούχοι με όπλο τους το περιφερειακό σου, επεδίωξαν να ανοίξουν τη ψαλίδα της διαφοράς, ωστόσο οι παίκτες του Αίαντα, παρά τα λάθη τους, διατηρήθηκαν κοντά στο σκορ (54-50), μένοντας ζωντανοί στη διεκδίκηση του παιχνιδιού.   
Στην τελευταία περίοδο, ο Αίαντας επιχείρησε να αντεπιτεθεί, αλλά τα χαμένα αμυντικά ριμπάουντ, η ατυχία και το ύφος εμπάθειας των υποδείξεων του Πάντζιου, οδήγησαν την ομάδα του Αμυνταίου στην ήττα με 66-60.
Ο παίκτης του Αίαντα, Καλεντζής Ευάγγελος, σχολίασε:
«Τη σημερινή απόδοση την διαιτητών δε θέλω να τη σχολιάσω, καθώς είναι καλύτερο να τοποθετηθούν επί του θέματος οι αρμόδιοι.
Εγώ θα σταθώ στο γεγονός, ότι η ομάδα από παιχνίδι σε παιχνίδι γίνεται πιο ανταγωνιστική και είμαι πεπεισμένος ότι τα καλά αποτελέσματα δεν θα αργήσουν να έρθουν για τον Αίαντα.
Δεν θα πρέπει πτοηθούμε, τουναντίον οφείλουμε να συνεχίσουμε με μεγαλύτερο ζήλο και ένταση την προσπάθεια που ξεκινήσαμε τη φετινή σεζόν.» 
  
Διαιτητές: Πάντζιος-Ιορδανίδης
Δεκάλεπτα: 16-10, 35-31 (ημχ), 54-50, 66-60.


Αίας Αμυνταίου(Λ. Φωτιάδης): Μωυσιάδης 16, Τζήγας 4, Καλεντζής 16, Αμπατζίδης , Φωτιάδης, Σπύρου 8, Νάνος 3, Στάϊος 2, Καναργελίδης 3, Θεοχαρίδης, Πάνος 8, Ηλιάδης.Α.Ε.  Κοζάνης (Καραλίβανος): Φώτης 3, Τράγιας 10(1), Δήμου 10(2), Μπάμπος 6, Τσιάμης 15(2), Κτενίδης, Σισμάνης, Κουλαξουζίδης, Κατσέλας 15(2), Παπαδόπουλος, Ζιάμπας 1, Μπαλαμπανίδης 7. 
Γ. Θεοχαρόπουλος