Αρχική

Αποτελέσματα 1ου Ράλλυ Σπριντ Καστανιάς

Το διήμερο 13-14 Ιουνίου 2015, το 1ο Ράλλυ Σπριντ Καστανιάς πέρασε στην ιστορία. Ο 2ος γύρος του Κυπέλλου Ράλλυ Βορείου Ελλάδος, διοργανώθηκε από την Αυτοκινητιστική Λέσχη Πτολεμαΐδας και είχε ως “πεδίο βολής” μια Ειδική Διαδρομή μήκους 12 αγωνιστικών χιλιομέτρων, με κατεύθυνση από το χωριό Πολύμυλος προς το μοναστήρι της Παναγίας της Σουμελάς. Ολοκληρώθηκαν  τα δύο από τα τρία τμήματα που ήταν προγραμματισμένα καθώς καιρικά φαινόμενα απέτρεψαν την διεξαγωγή του τρίτου σκέλους με απόφαση του πρόεδρου των αγωνοδικών και του Αλυτάρχη.
Νικητές του αγώνα, αναδείχθηκαν οι νεαροί Αλέξανδρος Δήμος-Θανάσης Ντίτορας, που μοιράστηκαν ένα Peugeot 106 Rallye, μόλις στο δεύτερο αγώνα του οδηγού. Το νεανικό πλήρωμα, σημείωσε τον ταχύτερο χρόνο και στα δύο περάσματα της Ειδικής Διαδρομής, με αποτέλεσμα να επικρατήσει σε επίπεδο γενικής και φυσικά, στην κατηγορία F2 που είναι η ξεχωριστή κατηγορία για τα δικίνητα αυτοκίνητα. Στη δεύτερη θέση, ολοκλήρωσαν την προσπάθειά τους οι Σίμος και Χρήστος Θεοφανίδης με Citroen Saxo, ενώ την τριάδα συμπλήρωσαν οι Αντώνης Διαμαντόγλου-Βαγγέλης Ασπρόμουγγος, με Suzuki Ignis. Τα τρία αυτά πληρώματα, αποτελούν και την τριάδα της F2.
  
Από τα 17 πληρώματα που εκκίνησαν, στη ράμπα του τερματισμού επέστρεψαν τα 15, με τους Γιάννη και Βαγγέλη Κωνσταντινίδη, να εγκαταλείπουν από τη 2η θέση της γενικής κατάταξης, με το Citroen ZX Kit Car. Ακόμη, εκτός τέθηκαν οι Δημήτρης Σαμαράς-Μανώλης Μέλιος με Renault Clio Williams, ενώ τελικά δεν εκκίνησαν οι πολυαναμενόμενοι Μάριος Ηλιόπουλος-Μελέτης Καρατεκίδης, με Ford Escort WRC.